Hovězí vývar se zeleninou
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 2 473 kJ / 591 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,66 g |
Tuky | 15,27 g |
Vláknina | 5,85 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 1,47 g |
Sůl | 3,85 g |
Sacharidy | 10,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Léta letoucí dělám hovězí polévku takto, protože nám ze všech chutná nejvíc a nejčastěji s domácími nudlemi.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 3. 2014 13:34
Teda krom vegety magi a masoxu je to dobrý vývar
21. 7. 2013 21:03
Klasika vývareka s libečkem(bez kterého se v kuchyni neobejdu)to vždy krásně provoní celý byt
13. 12. 2011 23:09
Vitek:Vítku, to jsi mě potěšil a hlavně mám radost, že chutnala a byla čirá-díky
13. 12. 2011 23:02
Dnes jsem udělal,dal jsem na rady a nudle jsem uvařil zvlášť a povedlo se. Polívčička pěkně čiroučká,tak to mám rád. Za rady a recept posílám bodíka.
20. 1. 2011 11:07
To, že je polévka zakalená neznamená, že není dobrá Zakalení může způsobit to, že se v ní vaří např. ty nudličky, jak už tady někdo zmínil. A navíc - i zakalený vývar se dá \"očistit\"
30. 7. 2010 19:01
Ivi a máš rechtnení třeba si toho vůbec všímat-supr
30. 7. 2010 18:36
Zakalená,nezakalená-bola vynikajúcaMala som všetku zeleninu čerstvú zo záhrady,aj ten libeček a vňať a našla som aj šafrán.Keď budem niekedy variť,tak určite takto
30. 7. 2010 18:27
Ivanko, jsem moc ráda, že jsi jí udělala, aspoň teď víš jak chutná a že vám chutnala to mě těší. Až tak nějaká zakalená se mi nezdá, když má tmavý podklad nedá se to ani hodnotit
30. 7. 2010 13:54
Ale no...možno je trochu zakalená,varila som hovädziu prvý krát v živote.Myslela som chuťovo,že je veľmi dobráNašla som viac receptov na tento vývar,takže chuť nemusí byť rovnaká.Inak,penu som zbierala a varila veľmi pomaly,takže zakalená možno vyzerá v tom modrom tanieri,ale naliala som ju do priehladného pohára a tam je krásne žltá
30. 7. 2010 13:48
Je zakalená , Ivanka 79, tak jestli jsi tak dobrou polívku ještě nejedla (protože je naprosto obyčejná), tak to musíš jíst pěkné blafy
30. 7. 2010 13:21
Takú dobrú polievku som snáď ešte nejedla,máš boda fotku
30. 7. 2010 08:31
Dnes sa chystám na túto polievku,prvý raz budem variť hovädziu,tak dúfam že bude dobráMäso chcem použiť zajtra k omáčke
25. 10. 2009 08:42
Taky u některých polévek vaříme zavářku zvlášť( nudličky, písmenka a pod)ze stejných důvodů a také protože u nás je zvyklý každý na něco jiného. Já např. někdy chci čistou a osmažené rohlíčky, či chléb, či takové prodávané kuličky.
25. 10. 2009 08:37
Tiež varím cestovinu zvlášť, hlavne kvôli tomu, že ak polievka zostane, cestoviny sa v nej dosť rozmočia, príliš nasiaknu tekutinou. A nedávam masox, je to vývar z mäsa, ale každý má inú chuť Ja si dávam len čistý vývar s cestovinou, varenú koreňovú zeleninu nemusím...ale to je môj problém Polievka je výborná, bodíček letí +
25. 10. 2009 08:29
polévka je výborná, jen zavářku do vývaru nikdy nedávám, zkalí se tím vývar, vařím vždy zvlášť. Pro rychlost vařím v papiňáku.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 1 hodinou
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 2 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 14 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Právě bylo uvařeno:
Kuře à la kachna na zelí
zutro uvařila před 1 minutou
Hovězí plátek s hořčicovou omáčkou
BANIK9 uvařila před 1 hodinou
Rajská omáčka
romanadasa uvařila před 1 hodinou
Buřtguláš samotáře Rermora
Elivet uvařil před 2 hodinami
BeBe řez s kávovým krémem
Misinka91 uvařila před 2 hodinami
Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu)
Jitka J. uvařila před 3 hodinami
Moravský vrabec
Arasidka uvařila před 3 hodinami
Bezinkový sirup
Arasidka uvařila před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
machyrk uvařila před 4 hodinami
Troubelín - Hermelín z trouby
Jomanka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vývar z masa a kostí je základem polévek i omáček. Jak uvařit ten nejlepší vývar
Rychlá a jednoduchá nudlová polévka. Jak nejlépe uvařit těstoviny do polévky
Jak zahustit polévky, zlepšit jejich chuť a zvýšit výživnost? Skvěle je doplní nudle, noky, knedlíčky, kapání, svítky či krutony
Další recepty
Tématické fráze: hovězí polevka se zeleninou zakalená polévka hovězí vývar zakalený vývar hovězí vývar v papináku hovězí vývar recept zakalena hovezi polevka jak na zakalenou polévku hovezi polevka v papinaku hovězí vývar z masa cisty hovezi vyvar zakaleny hovezi vyvar hovezi vyvar z papinaku vývar v papiňáku vývar jak na čistý hovězí vývar výborná hovězí polévka polévka z hovězího vývaru hovězí vývar čistý polévka hovězí vývar
Suroviny: maso na polévku, mrkev, celer, petržel, květák, pórek, cibule, pepř, vegeta, šafrán, sůl, petrželka, libeček, zavářka
Hovězí vývar se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZL6
16 názorů