Polévka z vývaru

Suroviny

vývar z kostí
sůl
pepř
vlasové nudle
mrkev
celer
petržel
sušená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Vývar z kostí zcedíme přes sítko a přilijeme vodu. Z kostí obereme maso a nadrobno ho nakrájíme. Přidáme i nadrobno nakrájenou zeleninu a povaříme. Osolíme, dle chuti opepříme a zahustíme nudlemi.

Komentáře k receptu Polévka z vývaru

  • Tomas Baty Tomas Baty

    Lidé vařte vývary! Jsou opravdu přínosem pro náš organismus! Já vím, nic nového většině z Vás neoznamuji, ale chci oslovit tímto i mladší generace a začínající kuchtíky a kuchtičky! Vývar je základ nejen pro nás, ale i v gastronomii! Buďte zdraví! :yes:

    Odpovědět

  • JosefZeravicky JosefZeravicky

    Merylas: PŘEJU PĚKNÝ DEN.
    Úplně s váma souhlasím, jen jsem chtěl napíchnout možnost spojit sůl, koření už do přípravy vvaru a obohatit maso.
    Vývar, na který mně odkazujete je jen ,,mdloň ,, a i podle toho bude chutnat asi to maso.
    Ale zase každý má svoje způsoby jeho přípravu ale ti co mají v oblibě pokrmy, které ho osloví nejen pohledem, vůní a poté i chutíby se mnou mohli souhlasit.
    Ještě jen tak na okraj, když teď česnek začíná mít problémy s uchováním, tak jej rozmixuju se solí, pčidám zavařené rajčata, opět rozmixuju a je to univerzální dochucovadlo nejen do polívek, pečení masa a podobně. ŘÉKÁME TOMU ,,PEČERASU .

    ,,toš tak,,

    Odpovědět

  • JosefZeravicky JosefZeravicky

    magdalenka:PŘEJU PĚKNÝ DEN.
    Podle mého volného času a druhu vaření občas pčidám můj návrh, jak to dělám já už několik desetiletí a bohatých zkušeností.
    No a když je do TOPRECEPTŮ NAPÍŠU, mnohdy jsou inspirací k ,,neodborným,, komentářům, které nikomu neberu, pokusi to nvyzkouší a pak ,,kritizují,, .
    A to kamenování je samozřejmně nadnesené a navrhující, aby připomínky byly hlavně od těch, cu už něco odvařili a né od ,,vařeček,, kteří dovedou ,,připálit,, i čaj.
    OPĚT STEJNÉ: NEŽ ..........
    ,,toš tak,, .

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(moderátorka)

    JosefZeravicky: Toš, nikoho nebudeme kamenovat. <3 Každý komentář týkající se receptu je přínosem, tady si ale myslím, že vývar byl připravený třeba takto: https://www.toprecepty.cz/recept/15087-vyvar-do-za... Každý si může vývar připravit dle svých zvyklostí a tento recept je jen na takové finální dohotovení polévky. :-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    JosefZeravicky: prečo a za čo by vás bolo treba kameňovať?

    Odpovědět

  • JosefZeravicky JosefZeravicky

    Přeju pěkný den.
    Velice, velice zajímavý způsob na tuto polévku. Nevím, co autorku vedlo k tomu, ře vařila jen kosti a nedala tam sůl a koření, proč ne, i tak se to dá.
    Já bych doporučil dle mého názoru kosti dát do hrnce s vodou, uvést do varu a poté lehce vařit aspoň 1,5-2 hodiny spolu s kořením (nové koření, pepř celý a bobkový list ve speciálním sítku k tomu určené).
    Až je to tak na 80% hotoé, přidám na 15-20 minut kořenovou zeleninuTím maso dostane hned vůni po přísadách. Poté , až je zelenina uvařená, vyjmu kosti a oberu maso a dám zpět do vývaru, nebo zvlášť do misky, ze které si pak každý dá do talíře kolik chce a nebo nedá) Dám do vývaru vařit nudle a nebo drobení (většinou je to podle druhu 5-10 minut.
    POSLEDNÍ DOBOU JE HIT, ŽE NUDLE SE VAŘÍ ZVLÁŠŤ V ČÁASTI VÝVARU, DÁ SE ZASE DO MISKY A KAŽDÝ SI DÁ PODLE SVÉHO.
    Problém je v tom, že jak maso a i nudle mezitím mohou zcchladnout a celkovou polévku na talíři ochladí, ale je to pak efektní na stole, kde je v miskách mnakrájené maso, potom nudle a další zelenina. Na ozdobení polévky samozřejmně petržel a nebo libeček.
    U nás se dává ještě při dovaření vývaru prolisovaný česnek.
    A NEŽ MNĚ UDETE KAMENOVAT, TAK ZKUSTE.
    ,,toš tak,,

    Odpovědět

  • JosefZeravicky JosefZeravicky

  • spagetka spagetka

    Já si zvykla teď kosti na vývar opékat a musím říci, že takový vývar nám chutná daleko víc, je silnější a má lepší barvu, je víc po chuti masovější. Nakonec i na demi glace se kosti nejprve opékají

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Jana Remkova: ty jsi taky perla, ty .. perlorodko:-D:-D já tam ty nudle chtěla dát, ale byla jsem přehlasována:-//:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • senky senky

    U nás bude zítra z kosti z krkovičky:yes:;-):-) s masem, nudličkami a zeleninkou:-8

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Peldi, mám ráda takové polévky;-):yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    rebeka: Hmm, opět-perla mezi fazolemi...:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    vývar byl z krůtích krků, nudle jsem nedávala, jen jsem na másle orestovala zeleninu a do polévky obrala maso z krčiska:-D
    přidávám bodík a foto, jestli neva;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Nebyla s nudličkama,zužitkovala jsem rýži,co mi zbyla a také jsme si pochutnali;-)Bodík a foto posílám:-p+:yes:

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    :-K Děkuji mockrát.. jsem totiž začátečnice a už v 16 letech co bydlím s přítelem mu musím pochopitelně vařit.. a tyhle jednoduché a výborné recepty mi to hrozně ulehčují... Děkuju

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vývar vývar recept vepřový vývar vývarová polévka vývar z kostí polevkovy vyvar vývarové polévky veprovy vyvar recept polévka z kance polévkové vývary vývar z vepřových kostí kachní vývar z kostí vývar z kostí recept vývar z kance polévky recepty vývar z vepřového vývar vepřový recepty vývar vývar z vepřové kosti recept vývar