Polévka z vývaru
Suroviny
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 4. 2021 21:57
Lidé vařte vývary! Jsou opravdu přínosem pro náš organismus! Já vím, nic nového většině z Vás neoznamuji, ale chci oslovit tímto i mladší generace a začínající kuchtíky a kuchtičky! Vývar je základ nejen pro nás, ale i v gastronomii! Buďte zdraví!
19. 2. 2021 15:58
Merylas: PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Úplně s váma souhlasím, jen jsem chtěl napíchnout možnost spojit sůl, koření už do přípravy vvaru a obohatit maso.
Vývar, na který mně odkazujete je jen ,,mdloň ,, a i podle toho bude chutnat asi to maso.
Ale zase každý má svoje způsoby jeho přípravu ale ti co mají v oblibě pokrmy, které ho osloví nejen pohledem, vůní a poté i chutíby se mnou mohli souhlasit.
Ještě jen tak na okraj, když teď česnek začíná mít problémy s uchováním, tak jej rozmixuju se solí, pčidám zavařené rajčata, opět rozmixuju a je to univerzální dochucovadlo nejen do polívek, pečení masa a podobně. ŘÉKÁME TOMU ,,PEČERASU .
,,toš tak,,
19. 2. 2021 15:48
magdalenka:PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Podle mého volného času a druhu vaření občas pčidám můj návrh, jak to dělám já už několik desetiletí a bohatých zkušeností.
No a když je do TOPRECEPTŮ NAPÍŠU, mnohdy jsou inspirací k ,,neodborným,, komentářům, které nikomu neberu, pokusi to nvyzkouší a pak ,,kritizují,, .
A to kamenování je samozřejmně nadnesené a navrhující, aby připomínky byly hlavně od těch, cu už něco odvařili a né od ,,vařeček,, kteří dovedou ,,připálit,, i čaj.
OPĚT STEJNÉ: NEŽ ..........
,,toš tak,, .
19. 2. 2021 15:46
JosefZeravicky: Toš, nikoho nebudeme kamenovat. Každý komentář týkající se receptu je přínosem, tady si ale myslím, že vývar byl připravený třeba takto: https://www.toprecepty.cz/recept/15087-vyvar-do-za... Každý si může vývar připravit dle svých zvyklostí a tento recept je jen na takové finální dohotovení polévky.
19. 2. 2021 13:11
JosefZeravicky: prečo a za čo by vás bolo treba kameňovať?
19. 2. 2021 12:48
Přeju pěkný den.
Velice, velice zajímavý způsob na tuto polévku. Nevím, co autorku vedlo k tomu, ře vařila jen kosti a nedala tam sůl a koření, proč ne, i tak se to dá.
Já bych doporučil dle mého názoru kosti dát do hrnce s vodou, uvést do varu a poté lehce vařit aspoň 1,5-2 hodiny spolu s kořením (nové koření, pepř celý a bobkový list ve speciálním sítku k tomu určené).
Až je to tak na 80% hotoé, přidám na 15-20 minut kořenovou zeleninuTím maso dostane hned vůni po přísadách. Poté , až je zelenina uvařená, vyjmu kosti a oberu maso a dám zpět do vývaru, nebo zvlášť do misky, ze které si pak každý dá do talíře kolik chce a nebo nedá) Dám do vývaru vařit nudle a nebo drobení (většinou je to podle druhu 5-10 minut.
POSLEDNÍ DOBOU JE HIT, ŽE NUDLE SE VAŘÍ ZVLÁŠŤ V ČÁASTI VÝVARU, DÁ SE ZASE DO MISKY A KAŽDÝ SI DÁ PODLE SVÉHO.
Problém je v tom, že jak maso a i nudle mezitím mohou zcchladnout a celkovou polévku na talíři ochladí, ale je to pak efektní na stole, kde je v miskách mnakrájené maso, potom nudle a další zelenina. Na ozdobení polévky samozřejmně petržel a nebo libeček.
U nás se dává ještě při dovaření vývaru prolisovaný česnek.
A NEŽ MNĚ UDETE KAMENOVAT, TAK ZKUSTE.
,,toš tak,,
19. 2. 2021 12:45
13. 7. 2013 20:33
Já si zvykla teď kosti na vývar opékat a musím říci, že takový vývar nám chutná daleko víc, je silnější a má lepší barvu, je víc po chuti masovější. Nakonec i na demi glace se kosti nejprve opékají
13. 7. 2013 20:29
Jana Remkova: ty jsi taky perla, ty .. perlorodko já tam ty nudle chtěla dát, ale byla jsem přehlasována
13. 7. 2013 20:18
U nás bude zítra z kosti z krkovičky s masem, nudličkami a zeleninkou
13. 7. 2013 20:16
Peldi, mám ráda takové polévky
13. 7. 2013 20:15
rebeka: Hmm, opět-perla mezi fazolemi...
13. 7. 2013 20:05
vývar byl z krůtích krků, nudle jsem nedávala, jen jsem na másle orestovala zeleninu a do polévky obrala maso z krčiska
přidávám bodík a foto, jestli neva
2. 4. 2012 17:02
Nebyla s nudličkama,zužitkovala jsem rýži,co mi zbyla a také jsme si pochutnaliBodík a foto posílám
+
8. 7. 2011 09:26
Děkuji mockrát.. jsem totiž začátečnice a už v 16 letech co bydlím s přítelem mu musím pochopitelně vařit.. a tyhle jednoduché a výborné recepty mi to hrozně ulehčují... Děkuju
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Italský venkovský kotlík těstovin s fazolemi
Přidáno před 9 hodinami

Holandský řízek pečený s bramborami
Přidáno před 13 hodinami

Hraběnčiny brambory
Přidáno před 17 hodinami

Zelný salát s jogurtovo-hořčicovou zálivkou
Přidáno 29. 6. 2022 18:06

Domácí vegan ledňáky bez lepku, mléka, vajec a sóji
Přidáno 29. 6. 2022 13:58

Domácí rýžová smetana
Přidáno 29. 6. 2022 13:37
Právě bylo uvařeno:

Rychlá marináda na kuře
uvařil/a mazlak
před 12 hodinami

Jednoduchá mramorová bábovka
uvařil/a Aelin
před 14 hodinami


Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
uvařil/a siana
před 14 hodinami

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
uvařil/a Wanilor
před 15 hodinami

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
uvařil/a 41744
před 18 hodinami

Moravský vrabec podle Receptur teplých pokrmů (tzv. normy)
uvařil/a MarieKris
před 18 hodinami

Snadný štrúdl
uvařil/a Lenka Cech
před 19 hodinami

Falešný španělský ptáček
uvařil/a Alenapalanova
před 19 hodinami

Krůtí miniřízečky v kari těstíčku
uvařil/a Hanes
29. 6. 2022 21:39
Další recepty
Tématické fráze: vývar vývar recept vepřový vývar vývarová polévka vývar z kostí polevkovy vyvar vývarové polévky veprovy vyvar recept polévka z kance polévkové vývary vývar z vepřových kostí kachní vývar z kostí vývar z kostí recept vývar z kance polévky recepty vývar z vepřového vývar vepřový recepty vývar vývar z vepřové kosti recept vývar
Suroviny: kost, sůl, pepř, nudle vlasové, mrkev, celer, petržel, petrželka sušená
Polévka z vývaru
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8283
16 názorů