Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z vývaru

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

11. 7. 2008 21:20

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 791 kJ / 428 kcal
Bílkoviny19,50 g
Tuky12,60 g
Vláknina4,83 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 67 mg
Sůl0,11 g
Sacharidy56,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

10. 6. 2023 06:49

:-)<3:yes::yes::-K

Tomas Baty Tomas Baty

1. 4. 2021 21:57

Lidé vařte vývary! Jsou opravdu přínosem pro náš organismus! Já vím, nic nového většině z Vás neoznamuji, ale chci oslovit tímto i mladší generace a začínající kuchtíky a kuchtičky! Vývar je základ nejen pro nás, ale i v gastronomii! Buďte zdraví! :yes:

JosefZeravicky

19. 2. 2021 15:58

Merylas: PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Úplně s váma souhlasím, jen jsem chtěl napíchnout možnost spojit sůl, koření už do přípravy vvaru a obohatit maso.
Vývar, na který mně odkazujete je jen ,,mdloň ,, a i podle toho bude chutnat asi to maso.
Ale zase každý má svoje způsoby jeho přípravu ale ti co mají v oblibě pokrmy, které ho osloví nejen pohledem, vůní a poté i chutíby se mnou mohli souhlasit.
Ještě jen tak na okraj, když teď česnek začíná mít problémy s uchováním, tak jej rozmixuju se solí, pčidám zavařené rajčata, opět rozmixuju a je to univerzální dochucovadlo nejen do polívek, pečení masa a podobně. ŘÉKÁME TOMU ,,PEČERASU .

,,toš tak,,

JosefZeravicky

19. 2. 2021 15:48

magdalenka:PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Podle mého volného času a druhu vaření občas pčidám můj návrh, jak to dělám já už několik desetiletí a bohatých zkušeností.
No a když je do TOPRECEPTŮ NAPÍŠU, mnohdy jsou inspirací k ,,neodborným,, komentářům, které nikomu neberu, pokusi to nvyzkouší a pak ,,kritizují,, .
A to kamenování je samozřejmně nadnesené a navrhující, aby připomínky byly hlavně od těch, cu už něco odvařili a né od ,,vařeček,, kteří dovedou ,,připálit,, i čaj.
OPĚT STEJNÉ: NEŽ ..........
,,toš tak,, .

Merylas Merylas (moderátorka)

19. 2. 2021 15:46

JosefZeravicky: Toš, nikoho nebudeme kamenovat. <3 Každý komentář týkající se receptu je přínosem, tady si ale myslím, že vývar byl připravený třeba takto: https://www.toprecepty.cz/recept/15087-vyvar-do-za... Každý si může vývar připravit dle svých zvyklostí a tento recept je jen na takové finální dohotovení polévky. :-K

magdalenka magdalenka

19. 2. 2021 13:11

JosefZeravicky: prečo a za čo by vás bolo treba kameňovať?

JosefZeravicky

19. 2. 2021 12:48

Přeju pěkný den.
Velice, velice zajímavý způsob na tuto polévku. Nevím, co autorku vedlo k tomu, ře vařila jen kosti a nedala tam sůl a koření, proč ne, i tak se to dá.
Já bych doporučil dle mého názoru kosti dát do hrnce s vodou, uvést do varu a poté lehce vařit aspoň 1,5-2 hodiny spolu s kořením (nové koření, pepř celý a bobkový list ve speciálním sítku k tomu určené).
Až je to tak na 80% hotoé, přidám na 15-20 minut kořenovou zeleninuTím maso dostane hned vůni po přísadách. Poté , až je zelenina uvařená, vyjmu kosti a oberu maso a dám zpět do vývaru, nebo zvlášť do misky, ze které si pak každý dá do talíře kolik chce a nebo nedá) Dám do vývaru vařit nudle a nebo drobení (většinou je to podle druhu 5-10 minut.
POSLEDNÍ DOBOU JE HIT, ŽE NUDLE SE VAŘÍ ZVLÁŠŤ V ČÁASTI VÝVARU, DÁ SE ZASE DO MISKY A KAŽDÝ SI DÁ PODLE SVÉHO.
Problém je v tom, že jak maso a i nudle mezitím mohou zcchladnout a celkovou polévku na talíři ochladí, ale je to pak efektní na stole, kde je v miskách mnakrájené maso, potom nudle a další zelenina. Na ozdobení polévky samozřejmně petržel a nebo libeček.
U nás se dává ještě při dovaření vývaru prolisovaný česnek.
A NEŽ MNĚ UDETE KAMENOVAT, TAK ZKUSTE.
,,toš tak,,

JosefZeravicky

19. 2. 2021 12:45

spagetka spagetka

13. 7. 2013 20:33

Já si zvykla teď kosti na vývar opékat a musím říci, že takový vývar nám chutná daleko víc, je silnější a má lepší barvu, je víc po chuti masovější. Nakonec i na demi glace se kosti nejprve opékají

rebeka rebeka

13. 7. 2013 20:29

Jana Remkova: ty jsi taky perla, ty .. perlorodko:-D:-D já tam ty nudle chtěla dát, ale byla jsem přehlasována:-//:-D:-D:-D

senky senky

13. 7. 2013 20:18

U nás bude zítra z kosti z krkovičky:yes:;-):-) s masem, nudličkami a zeleninkou:-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 7. 2013 20:16

Peldi, mám ráda takové polévky;-):yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 7. 2013 20:15

rebeka: Hmm, opět-perla mezi fazolemi...:-D:-D:-D

rebeka rebeka

13. 7. 2013 20:05

vývar byl z krůtích krků, nudle jsem nedávala, jen jsem na másle orestovala zeleninu a do polévky obrala maso z krčiska:-D
přidávám bodík a foto, jestli neva;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

2. 4. 2012 17:02

Nebyla s nudličkama,zužitkovala jsem rýži,co mi zbyla a také jsme si pochutnali;-)Bodík a foto posílám:-p+:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vývar vývar recept vepřový vývar vývarová polévka vývar z kostí polevkovy vyvar vývarové polévky veprovy vyvar recept polévka z kance polévkové vývary vývar z vepřových kostí kachní vývar z kostí vývar z kostí recept vývar z kance polévky recepty vývar z vepřového vývar vepřový recepty vývar vývar z vepřové kosti recept vývar

Suroviny: vývar masový, sůl, pepř mletý, mrkev, celer, petržel, petrželka, nudle vlasové

TopRecepty.cz

Polévka z vývaru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8283