Bábovka z televize
Televizní pořady o vaření nás mnohdy inspirují k vyzkoušení toho, co se nám líbilo. Paní Bohdalová je vynikající kuchařka a na její recepty se vždy můžeme spolehnout. Tato bábovka je toho dokladem.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 28 064 kJ / 6 708 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,60 g |
Tuky | 348,30 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 809 mg |
Sůl | 2,79 g |
Sacharidy | 770,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept jsem viděla jednou v televizi - s Jiřinou Bohdalovou. Je moc dobrá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 1. 2021 15:31
tejaja: asi metalurgii a železo se leguje....
18. 1. 2021 12:47
Veronika.Hrozna: Veronika, čo je oceľ, vie každý žiak ZŠ, a ja tiež. Ale nalegovaná oceľ má už iné vlastnosti. Nebudem tu rozobetať chémiu. Musím sa panej zastať, v bežnej reči sa málokedy používajú odborné názvy, človek si to skráti a povie ľudovo. Tak ma prosím, neťahaj za slovíčka.
V obchodných názvoch sa pojem "uhlíková oceľ" používa bežne.
https://www.mall.sk/formy/toro-forma-na-babovku-25...
V obchodných názvoch sa pojem "uhlíková oceľ" používa bežne.
https://www.mall.sk/formy/toro-forma-na-babovku-25...
18. 1. 2021 09:25
tejaja: Každá ocel má v sobě uhlík a jiné příměsi, dle použití, jinak by to nebyla ocel. Povrch pro pečení je ovšem upraven jinou hmotou, dle obrázku, asi teflonem. Takže materiál formy- výlisek, je irelevantní . " Uhlíková forma" to není , je plechová. Na výrobu výlisku formy, lze použít, jakýkoliv ohebný plech.
17. 1. 2021 18:33
Veronika.Hrozna: Existujú formy z uhlíkovej ocele, je možné, že to mala pani na mysli. https://skyelektro.sk/product-detail/86429/lamart-...
17. 1. 2021 15:24
casino: No, když jinak nedáte! Tak se s tím budu muset smířit.
17. 1. 2021 14:34
OT
Veronika.Hrozna: "Totiž forma z uhlíku neexistuje"
Čeština je krááásnááá...
Nevím, zda existuje FORMA z uhlíku, leč existuje uhlík v několika FORMÁCH
Pomineme-li, že kolegyně má diamantovou formu (a kdo z nás ji má tak by forma mohla být z grafitu, ale jídlo z ní by asi vypadalo jako od kominíka, že
O uhlíku jsme se učili v ústavu, ale že existuje i jakýsi fulleren nám bylo zamlčeno
No, asi ho neznali ani Š + G, protože by ho znesmrtelnili v povídce z pomocné školy: „...za trest vám dnes neprozradím nic nového o fullerenu!"
Veronika.Hrozna: "Totiž forma z uhlíku neexistuje"
Čeština je krááásnááá...
Nevím, zda existuje FORMA z uhlíku, leč existuje uhlík v několika FORMÁCH
Pomineme-li, že kolegyně má diamantovou formu (a kdo z nás ji má tak by forma mohla být z grafitu, ale jídlo z ní by asi vypadalo jako od kominíka, že
O uhlíku jsme se učili v ústavu, ale že existuje i jakýsi fulleren nám bylo zamlčeno
No, asi ho neznali ani Š + G, protože by ho znesmrtelnili v povídce z pomocné školy: „...za trest vám dnes neprozradím nic nového o fullerenu!"
17. 1. 2021 13:49
bystrouska: To taky uvádějí výrobci, že první použití by mělo být s olejem na povrchu, pak ohřát , lehce opláchnout a vysušit. Pak se může použít na pečení !
17. 1. 2021 13:28
elizela@seznam.cz: Forma bude nejspíš teflonová . Nádobí s teflonovým povrchem bývá černé. Teflonové formy na pečení se většinou nevymazávají , i když při prvním použití by možná bylo dobré formu vymazat a vysypat moukou, strouhankou nebo kokosem
17. 1. 2021 13:25
elizela@seznam.cz: Vymazaním a vysypaním nikdy nič nepokazíš. Nech sa ti darí!
17. 1. 2021 12:54
elizela@seznam.cz: Povrch formy má černou barvu ? Totiž forma z uhlíku neexistuje. Uhlík je nerost, sice důležitý a skládá se z něj částečně i naše tělo, ale forma na bábovku by musela být z oceli, v té uhlík také je! Což asi nebude tento případ.
17. 1. 2021 12:35
Dobrý den přeji a prosím vás o radu.Mám formu na bábovku s uhlíku a nevím jestliže mám formu jen vymazat nebo také vysypat.A recept chci vyzkoušet vypadá skvěle.Prosim o radu a děkuji předem za odpověď.
16. 3. 2018 21:18
Skvělý recept. Přidala jsem ještě strouhanou pomerančovou kůru a bábovka mizela jako mávnutím kouzelného proutku. Je krásně vláčná a nadýchaná.
17. 2. 2017 21:56
Irrena: tak to jsem ráda, že chutná.
16. 2. 2017 11:06
Pro velký úspěch dnes peču podruhé
14. 2. 2017 18:12
jirholu: supr
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 4 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 7 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 4 minutami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 14 minutami
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
Pajaja uvařila před 18 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Fitulka uvařila před 26 minutami
Vepřové nudličky na hořčici
Adena uvařila před 34 minutami
Slaný koláč
Fijolkauwu uvařil před 39 minutami
Francouzský hruškový koláč
Viera19@seznam.cz uvařil před 52 minutami
Vepřová kýta na hořčici ve smetanové omáčce se zeleným pepřem
LukyRi uvařila před 1 hodinou
Timovo utopenci
flanti uvařil před 2 hodinami
Křehké polštářky z listového těsta
Ivcatkoo uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bábovka jiřiny bohdalové babovka od bohdalky bábovka podle jiřiny bohdalové recepty jiřiny bohdalové bábovka od bohdalové bábovka od jiřiny bohdalové bábovka recept bábovka podle bohdalové vareni s bohdalovou babovka bohdalova babovka dle j.bohdalove babovka podle bohdalky vaření s jiřinou bohdalovou vanilkové rohlíčky bohdalové recept na babovku pečení s jiřinou bohdalovou kuchařka jiřiny bohdalové bohdalová bábovka bábovka bohdalové babovka bohdalky
Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, olej, prášek do pečiva, cukr vanilkový, vejce, kakao, tuk, mouka
Bábovka z televize
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q7Dk
59 názorů