Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky

Kdo by neznal křehoučké rohlíčky plné ořechů a vonící vanilkou? Vanilkové rohlíčky patří k nejoblíbenějším druhům vánočního cukroví, které o Vánocích na stole nesmí chybět.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min

35 min (23 min příprava + 12 min tepelná úprava, Doba přípravy bez doby odležení těsta.)

4. 3. 2008 19:51

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie20 530 kJ / 4 907 kcal
Bílkoviny73,90 g
Tuky316,40 g
Vláknina22,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 412 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy429,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

casino

19. 12. 2020 23:40

Eriik:
No, každá(ý) trouba peče jinak :-D
Já peču NA BARVU :yes: Často se píše že do růžova, ale to už bývá na hraně - stačí nechat chvilku na rozpáleném plechu a pečivo je chuťově v nenávratnu ;-(
Edit:
Právě jsem se koukl na vííídeo :-O
Za takové přicmoudlíky bych se propadl studem :-((

MarcelaPa

19. 12. 2020 23:04

Eriik: to je moc, já bych řekla tak 8 - 10 minut, víc určitě ne.

Eriik

19. 12. 2020 22:42

Jsou dobré a opravdu křehké, ale chybí mi zde jak dlouho je mam péct, ale jsou dobré a za to 5 hvězd
(pekl jsem je zhruba 20 min).

Renata L

28. 12. 2019 21:50

Výborné rohlíčky,mohu jen doporučit:yes:S dovolením přidávám fotofrafii:-)

Renata1990

15. 12. 2019 15:21

Opravdu křehké a výborné rohlíčky, lepší jsme snad ještě nikdy neměli <3

Radka

20. 12. 2017 21:00

Nám s manželem chutnaly nejvíce ze všech, které jsme kdy měli ;-)

Lucka

20. 11. 2017 14:57

14087: pojidlo je tuk... :-p vejce nejsou potreba... Bez vajec je testo po upeceni krehci...

14087

16. 11. 2017 14:36

Nějak mi v tom receptu chybí vejce...pokud tam nemusí být tak tím lépe ale co je tam pojidlo.:-?

maruskas

6. 1. 2017 09:22

Jarka: Jarko, moc by mě zajímal recept na čokoládové měsíčky s citronovou polevou. Jako dítě a puberťák jsem je jídala u jedné známé paní a byly nepřekonatelné. Před pár roky jsem je zkusila podle receptu z jedné kuchařky, ale nebylo to vůbec ono. Kdybyste ho mohla odtajnit, byla byste zlatá ;-)

Jarka

22. 12. 2016 07:37

casino: Zdraví a věřím, až se řádně rozloží, tak budou dobré obojí. Hodně štěstí do nového roku Jarka

Jarka

22. 12. 2016 07:33

nanny: Moc děkuji za přání. Přeji také jen to nejlepší do nového roku a krásné prožití svátků a to Vám a všem ostatním. Jarka

casino

21. 12. 2016 22:37

Jarka:
Děkuji za odpověď a dodám už pouze maličkost k použití másla vs. Hera v rohlíčcích:
Paní casinová dnes testovala (čerstvé) rohlíčky se slovy: Mám jakousi blbou chuť! Nechutnají mi ani tvoje, ani moje:-!;-(
:-K

nanny

21. 12. 2016 18:45

Mila Jarko to jste moc pekne napsala:yes:Preji Vam aby se vase dcera brzy uzdravila a Vas syn byl s Vami na vanoce.Vim ,ze se to vzdycky neda splnit,ale mejte nadeji.:-K

Jarka

21. 12. 2016 18:00

casino:
Tak, pokud to máte vyzkoušené, tak se s Vámi nemohu hádat. Tu mouku o které píšete jsem také včera viděla v naší samoobsluze v Brně. Trošku mě to překvapilo, když jsem tam uviděla ty dvě 00. Ale nemohu s Vámi souhlasit s tou Herou. Já peču léta a jen jednou jsem upekla vše - myslím vánoční cukroví, z Hery (je to prostě levnější, tak proč ne) a poprvé se nedojedlo a musím konstatovat, že ani mě to tak, jako obvykle nechutnalo. Jinak běžně Heru používám, ale na vánoční NE. Já jsem již dlouho nezkoušela dnešní mouku bez toho vajíčka. Ale jedno vím určitě, že záleží hodně na mouce, na jejím druhu a proč tam to vejce nedat, když to nijak neovlivní chuť rohlíčků. Těsto se lépe zpracovává a i rohlíčky se lépe dělají. Také záleží, jaké rohlíčky děláte. Např. ty na obrázku asi nebude tak těžké udělat. Já mám malé, krásně zahnuté, jeden jako druhý. Bohužel neumím zacházet dostatečně s Internetem a neumím dát fotku. Ani jsem se nesnažila to naučit, vždy mi to udělala dcera nebo syn, syn je daleko a dcera vážně nemocná, tak nechci s tím otravovat. Ještě těsto dělám den předem a zabalila jsem ho po částech do alobalu a bylo to fajn, nebylo tak ztuhlé. Dělala jsem včera ještě klasiku - sádlové koláčky, Išelské dortíčky, linecké. Vždy až těsně před dělám naše nejoblíbenější - čokoládové měsíční s citronovou polevou, a velmi dobré kakaové kuličky za studena. Je jich na Internetu spousty, ale já si kdysi našla a jsou moc dobré - 10 dkg cukru moučka, 3 dkg kakao, 1 vejce, 12,5 dkg máslo, 15 dkg mleté piškoty, polovinu vanilkového cukru, rum - bylo tam 1 lžíce, ale já dávám daleko víc, dle chuti (myslím tak 4 - 5 lžic). Dá se obalovat v oříšcích, ale já mám dobré zkušenosti s kokosem. Vychladit a jsou opravdu dobré.
Zdraví Jarka a díl za odpověď

casino

21. 12. 2016 12:44

evkae:
Ne nedává, drží při práci s těstem a drží pokupě i po upečení při obalování zahorka:yes:

Jarka: "Jinak ty rohlíčky neuválíte."
Ale uválíte, uválíte... i bez vejce, resp. bez žloutku:-)
Kupuju mouky jen z Věrovan (doufám, že to pro výrobce nebude polibek smrti:-D
Naschvál jsem hodil oko na sáček a stojí tam: Pšeničná mouka HLADKÁ světlá 00 EXTRA:-)
Neračte se urazit, ale esi my nejsme tak trochu rodina:-D:-D:-D Mám téměř stejný rcp (ořechů dávám trošku víc a jen pro jistotu podotýkám, že tyto ani lískové nemají lepek) Rcp mám přepočítaný na 1/4 másla;-) a dělám z něj přes masomlýnek (jsem tak naučený z domu a je to rychlejší a pro některé i pěknější (estetičtější) Pekl jsem včéra a co už z mlýnku ne a nešlo, tak jsem ušoulal na desce - bez problému:-! (paní casinová se s tímto těstem ručně kamarádí už roky - byla tak naučená z domu) :-K
Z lednice odebírám a zpracovávám po částech, protože těsto lidským teplem rychle měkne.
A čistě pro objektivnost: Paní casinová pekla v Ne z MÁSLA, já v Út z HERY:-D

1 2 3 4 5 6 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cukroví recepty na úžasné cukroví vánoční rohlíčky vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů cukroví recepty vanocni cukrovi recepty s fotkou vanocni cukrovi video cukroví vánoční cukroví videa rohlíčky ořechové rohlíčky karolína rohlíčky recept vánoční cukroví video recepty vanocni cukrovi recepty video rohlíčky vánoční recept na vanocní cukrovi recepty na vánoční cukroví video nejlepší vanilkové rohlíčky na světě kdy začít péct cukroví nejlepší vanilkové rohlíčky bez ořechů video recepty cukrovi

Suroviny: tuk hera, cukr moučkový, mouka hladká, ořechy vlašské, sůl, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/07K