Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houby vařené jako ovar

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

16. 2. 2008 21:34

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie929 kJ / 222 kcal
Bílkoviny16,80 g
Tuky1,20 g
Vláknina36,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 48 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tonja

31. 12. 2020 08:25

Žampiony není třeba loupat, některé jiné houby však ano. Např. hřib satan je jedovatý, po oloupámí hlavičky a tepelné úpravě ho někteří lidé jí.

evaburvalova

8. 10. 2012 13:46

Dnes urcite vyzkousim, jsem hodne zvedava...:-O

magdalenka magdalenka

15. 10. 2011 17:24

Ja osobne žiadne huby nelúpem. Ani šampiňóny ani růžovky. Nevidím dôvod, chuť sa podľa mňa nemení. Obyčajne sa dajú krásne umyť, čistou hubkou, hlavne tie obchodné šampiňóny - ani nebývajú znečistené.

maris maris

15. 10. 2011 14:23

Libor: žampiony se opravdu nemusí, ale mohou:-) loupat. Já to taky dělám, víc nám tak chutnají a když jsou čerstvé, tak to jde velice snadno - žádné nervy.
Že hříbky chutnají jak maso - to je myšleno samozřejmě s nadsázkou:-)), ale dřív se houbám říkalo maso chudých, tak na tom asi něco bude;-):-)

Libor

15. 10. 2011 14:00

Inu, souhlasím, že je to moc dobré, jen nechápu, jak by to mohlo chutnat jak maso?? Chutná to jako ovar z hub, a je to vynikající. Jen mi připadne zcela pitomá poznámka autora, že žampiony samozřejmě oloupeme. Proč bychom jako takovou krávovinu dělali? Protože áme zbytečně moc času? Nebo proč dělat takovou blbost? Žampiony stejně jako třeba holubinky prostě otřeme vlhkým hadříkem a dle vašeho receptu jen uvaříme. Ušetříme spoustu času a nervů se samozřejmým loupáním a pochutnáme si stejně :yes:

lisa

3. 5. 2010 15:08

:-K

maris maris

9. 7. 2009 09:27

Jednou se ptali známého mykologa Smotlachy, jakou úpravu hub má nejraději a uvedl právě tuto - uvařené jako ovar. Je to vážně moc dobré a chutná jak maso :-p. Dávám bodík:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: houby recepty houby recepty houby ovar houby zavařování recepty na houby zavařování hub jak zavařit houby na houby zavařování klobás horkovzdušná trouba recepty ovar z hub zavařování žampionů ovar recept horkovzdušný hrnec recepty vaříme z hub jak zavařit klobásy horkovzdušný hrnec jak zavařovat maso vaření v horkovzdušném hrnci

Suroviny: houba hřib, vývar, křen, máslo

TopRecepty.cz

Houby vařené jako ovar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X9