Houby vařené jako ovar

toprecepty.cz Kuchař:

Houby 6 názorů

43

Suroviny

60 dkg malých hříbků (nebo žampionů)
1,5 vývaru z kostky
křen (nastrouhaný)
máslo
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Hříbečky očistíme, ty větší překrojíme, omyjeme a vložíme do vařícího vývaru. Vaříme přesně 25 minut. (žampiony samozřejmě oloupeme)

  2. Uvařené vyjmeme na talíř a podáváme se strouhaným křenem. Přelijeme horkým máslem nebo hořčicí. Podáváme s tmavým pečivem nebo s topinkami.

  3. Vývar použijeme jako bujón se syrovým žloutkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houby vařené jako ovar

  • evaburvalova evaburvalova

    Dnes urcite vyzkousim, jsem hodne zvedava...:-O

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja osobne žiadne huby nelúpem. Ani šampiňóny ani růžovky. Nevidím dôvod, chuť sa podľa mňa nemení. Obyčajne sa dajú krásne umyť, čistou hubkou, hlavne tie obchodné šampiňóny - ani nebývajú znečistené.

    Odpovědět

  • maris maris

    Libor: žampiony se opravdu nemusí, ale mohou:-) loupat. Já to taky dělám, víc nám tak chutnají a když jsou čerstvé, tak to jde velice snadno - žádné nervy.
    Že hříbky chutnají jak maso - to je myšleno samozřejmě s nadsázkou:-)), ale dřív se houbám říkalo maso chudých, tak na tom asi něco bude;-):-)

    Odpovědět

  • Libor Libor(neregistrovaný)

    Inu, souhlasím, že je to moc dobré, jen nechápu, jak by to mohlo chutnat jak maso?? Chutná to jako ovar z hub, a je to vynikající. Jen mi připadne zcela pitomá poznámka autora, že žampiony samozřejmě oloupeme. Proč bychom jako takovou krávovinu dělali? Protože áme zbytečně moc času? Nebo proč dělat takovou blbost? Žampiony stejně jako třeba holubinky prostě otřeme vlhkým hadříkem a dle vašeho receptu jen uvaříme. Ušetříme spoustu času a nervů se samozřejmým loupáním a pochutnáme si stejně :yes:

    Odpovědět

  • lisa lisa(neregistrovaná)

  • maris maris

    Jednou se ptali známého mykologa Smotlachy, jakou úpravu hub má nejraději a uvedl právě tuto - uvařené jako ovar. Je to vážně moc dobré a chutná jak maso :-p. Dávám bodík:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo