Čím spojit mleté maso. Máme pro vás 6 možností pro vytvoření dokonalého jídla
Mleté maso se těší velké oblibě hlavně díky své variabilitě. Dokážeme z něj vytvořit chutné masové kuličky, karbanátky či sekanou. Abychom si však na všech těchto jídlech pochutnali, mělo by mleté maso zůstat šťavnaté. Čím ho nejlépe spojit, aby se z jídla při vaření nestala tvrdá vysušená hmota?
Mleté maso u nás patří k častým způsobům přípravy masa. Záleží pouze na nás, jaké maso si ke mletí vybereme a z čeho budeme pokrm připravovat. Nejčastěji používaným mletým masem je mix, tedy vepřové smíchané s hovězím masem. Díky tomu, že maso rozemeleme, dokážeme i z tužších kousků vytvořit jídlo vhodné pro děti či seniory.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak docílit toho, aby maso drželo u sebe
Pokud se chystáte připravit pokrmy jako jsou masové kuličky, plněné papriky mletým masem, karbanátky či sekanou, nezapomeňte, že je nutné do masa přimíchat nějaké pojidlo, díky kterému se pokrm nerozpadne a bude nejenom dobře chutnat, ale i lahodně vypadat na talíři.
- Jako jedna z nejčastěji využívaných ingrediencí do mletých pokrmů, která by neměla chybět, jsou vejce. Pro představu je obecně určeno 1 vejce na půl kila mletého masa.
- Strouhanka je další z velmi často využívaných pojidel. U strouhanky je důležité dávat pozor na množství, neboť pokud to s ní přeženete, pokrm vám ztvrdne a nebude šťavnatý.
- Ovesné vločky jsou zdravější způsob spojování masa. Pokud je v domácnosti používáte, využijte je i do mletých pokrmů. Jídlo bude díky nim bohatší na vlákninu a docílíte i větší nadýchanosti pokrmu.
- Pokud máte doma housku či rohlík z předchozího dne, není nic jednoduššího než je namočit do mléka, poté z nich vymačkat přebytečnou tekutinu a hmotu přidat do mletého masa. Bude pak nadýchanější.
- Tvaroh nebo 2 lžíce zakysané smetany, i tyto neobvyklé suroviny dodají masu na šťavnatosti.
- Nastrouhaná syrová brambora, že to slyšíte poprvé? Nebojte se vyzkoušet i tuto variantu spojování mletého masa, která zajistí, že vám bude držet dobře dohromady.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 21 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Přečtěte si Zobrazit více
Jak ochutit mleté maso? Vybrali jsme pro vás nejvhodnější možnosti k ochucení jídel z mletého masa
7 velikonočních receptů na dobroty pro děti. U těch nejmenších vedou zvířátka a další veselé motivy z přírody
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Komentáře