Jak vyrobit panko strouhanku. Stačí dva dny starý bílý chléb a struhadlo
Panko strouhanka je japonská obalovací strouhanka, která má hrubší strukturu než běžná strouhanka. V obchodech bývá poměrně drahá, ale můžeme si ji poměrně snadno vyrobit v domácích podmínkách.
Ideální je dva dny stará veka
Potřebujeme 2 dny starý bílý chléb. Ideální je chlebíčková veka nebo toustový chléb. Odkrájíme kůrky ze všech stran. Potom plátky chleba nakrájíme na kostky a necháme trochu oschnout. Pak tyto kostky nastrouháme na hrubém zeleninovém struhadle (velké kapky). Tvar kapek je pro panko strouhanku typický. Pokud vlastníte nějaký mechanický nebo elektrický krouhač, máte vyhráno, ušetříte si konečky prstů. Strouhanku necháte zcela doschnout, můžete i v mírné troubě, a pak uchováváte v nějaké dóze proti vlhku a hmyzu.
Trojobal s panko strouhankou je skvělý na zelenině i masu.
Komentáře
21. 4. 2024 11:55
21. 4. 2024 11:52
21. 4. 2024 08:54
20. 4. 2024 21:38
12. 8. 2023 12:57
1. 9. 2022 20:05
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 10 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonale vláčný mrkvový dort? Těsto se nesmí přesušit, dobré chuti prospěje i citronová poleva a krém z Lučiny
Smažený řízek z nakládaného bůčku: U netradiční varianty oblíbeného jídla je důležitá marináda a doba naložení
Dokonalého smaženého kapra dělá správné obalení. Šéfkuchaři se obejdou i bez vajíček a místo trojobalu používají dvojobal
Klasické české rohlíky
cathleen
Hodnocení receptu je 5,0 (127×)