Jak grilovat kukuřici. Výborně chutná, když ji doplníme bylinkovým máslem. Poradíme jednoduchý postup
Grilovaná kukuřice je pochoutkou, která patří k druhé části léta. Připravujeme ji především z cukrové kukuřice, kterou si buď koupíme nebo sami vypěstujeme. Postupem nás provedou oblíbené recepty z našeho receptáře.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Grilování kukuřice
Klasy potřeme olejem nebo máslem, osolíme a grilujeme ze všech stran do zlatavé barvy (přibližně 10 až 15 minut). Hotovou kukuřici osolíme, opepříme a položíme na ni plátek másla, které jsme promíchali s jemně nakrájenými bylinkami (např. tymián, petrželka, pažitka, bazalka), případně s třeným česnekem. Můžeme ještě pokapat citronovou šťávou.
S čím podávat grilovanou kukuřici
Cukrovou kukuřici využijeme i jinými způsoby než jen na grilování. Zrna kukuřice v mléčné zralosti z klasů snadno okrájíme pomocí ostrého nože. Po krátkém povaření je používáme do rizot, salátů, pomazánek, polévek, omáček a zapékaných pokrmů. Plníme jimi tortilly, palačinky nebo pizzu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 20 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 22 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Komentáře