Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Jak snadno vyrobit bylinkové máslo? Jaké bylinky se do něj hodí nejlépe? S námi to zvládne každý
Pixabay

Bylinkové máslo je báječné a přírodní dochucení pečených nebo grilovaných pokrmů, steaků apod. Stačí málo a lahodná dobrota je na světě. Také obyčejné vařené brambory, na které položíte plátek ztuhlého másla s pažitkou, získají na chuti. Možností je mnoho.

Jaké bylinky

Na bylinkové máslo jsou nejchutnější bylinky, které raší brzy na jaře: pažitka, petrželka, medvědí česnek, libeček, šalvěj, bazalka, máta, meduňka apod. Ne každá bylinka se hodí na všechno. Meduňka je skvělá na grilované ryby nebo ovoce, máta k jehněčím kotletkám a ovoci, ty ostatní k zelenině, bramborám, ale i masu vepřovému, drůbežímu a na hovězí steaky.

Do másla můžeme zapracovat jen jeden druh bylinky nebo směs více druhů podle chuti. Jen doporučujeme nekombinovat mnoho druhů dohromady, nejlépe je tak 2-3 bylinky. 

Jak postupujeme

Bylinky osprchujeme, osušíme a drobně nasekáme. Změklé máslo utřeme v misce se špetkou soli, přidáme bylinky a smícháme. Můžeme přidat i čerstvě podrcený pepř. Na potravinovou fólii vyklopíme směs, utvoříme z ní váleček, dobře zabalíme a dáme do chladna. Ztuhlou směs můžeme uložit v mrazničce až na půl roku bez ztráty kvality. Z válečku odkrajujeme plátky nahřátým suchým nožem.

 

Tento tip je užitečný  (7x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům