Tvarování kebabu nebylo nikdy jednodušší. Naše názorné video vás naučí skvělý trik
Pochoutka, která se na ulicích Blízkého Východu prodává již staletí, okouzlila i české strávníky. Stala se součástí letního grilování a její snadná příprava nahrává oblíbenosti. Vyzkoušíte také přípravu kebabu doma?
Kebab je název pro smažené nebo grilované maso, které pochází z Blízkého východu nebo Asie. Jedná se o mleté maso smíchané s kořením, které dále tepelně upravujeme. I u nás se kebab stal oblíbenou volbou pro milovníky rychlého, chutného a sytého jídla. Poradíme vám, jak snadno dostat maso na špejli.
- Plastovou lahev rozřízneme na poloviny a ponecháme si část se závitem.
- Lahev položíme závitem dolů a naplníme směsí masa na kebab.
- Připravíme si sklenici lehce menšího průměru než je průměr lahve a nasadíme na její dno lahev s masem.
- Do prostoru pro závit vložíme špejli, tlačíme lahev po sklenici dolů a vytlačujeme maso na špejli.
Jak dobře znáte kebab?
Kebab je obecné označení pro maso připravované grilováním, smažením, pečením aj. Proto se před něj přidávají další pojmy, které uvádějí doplňující informace. Např. döner kebab je maso ze známého grilu ve vertikální poloze a podle našeho video-návodu si připravíte šiš kebab. Maso na kebab bývá jehněčí, ale i kuřecí nebo hovězí, a v českých zemích nechybí ani vepřové. Vyzkoušíte šiš nebo si zajdete na döner kebab?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 21 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 23 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Komentáře