Jak pokrájet změklá rajčata? Je to jednoduché, s naším tipem to půjde snadno
Rajčata máme rádi čerstvá, jenže když je nestihneme spotřebovat, změknou a již na ně nemáme chuť. Do vařených jídel, případně do salátů, jsou ale vhodná. Poradíme, jak je úhledně pokrájet.
Rajčata v naší kuchyni
Co máte z rajčat nejraději? Málokterá zelenina má tak široké využití v teplé kuchyni, od polévek, omáček, gulášů po zapékaná jídla, nehledě k tomu, že rajčata milujeme i syrová. Jenže zapomenutá změklá rajčata se špatně krájí a nějak se nám do nich nechce. Pomoc je snadná.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nakrájet změklá rajčata
Po nakrájení i změklá rajčata dobře zužitkujeme. Vyhodit by je bylo škoda.
- Rajčata stačí dát na chvíli do mrazničky, nesmí zmrznout, jen zpevnit, a krájení dobře nabroušeným nožem pak půjde snadno.
- Jinou možností je rajčata dát na chvíli do ledové vody - pokud jsou rajčata určená do salátu, volíme raději tento postup.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na co se hodí změklá rajčata
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 20 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Komentáře