7 tipů na velikonoční jidáše. Jak nejlépe upéct oblíbené pečivo. Vsaďte na tyto recepty
Podle tradice se podávají jidáše na Zelený čtvrtek a údajně chrání zdraví v následujícím roce. Toto sladké pečivo se připravuje z kynutého těsta a tvaruje se nejčastěji do tvaru stočeného provazu. Po upečení se pečivo potírá medem.
Různé tvary z kynutého těsta
- Velikonoční jidáše
- Jidáše, jidášky…
- Luxusní velikonoční jidáše
- Medové jidáše
- Medové velikonoční jidáše
- Zajíčkové jidáše
- Velikonoční celozrnné jidáše
Do těsta na jidáše můžeme přidávat rozinky, pečivo pak bude ještě chutnější. Před pečením lze tvary sypat drobenkou. Hotové jidáše jíme jen tak - bez další úpravy. Výborné jsou i rozkrojené a namazané - obvykle máslem a marmeládou či medem. Podáváme je především jako chutnou snídani.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 13 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 14 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 17 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Komentáře