Jak vařit letní ovocné omáčky. Překvapte rodinu lahodnou delikatesou
Znáte jahodový rozvar, meruňkovou omáčku či žahour? Všechno to jsou omáčky, jejichž základem je čerstvé letní ovoce. Výborně se hodí k dochucení mnoha sladkých jídel. Vyzkoušejte je toto léto i vy a uvidíte, jak vaší rodině zachutnají.
Využití ovocných omáček
Rychlá příprava ovocných omáček
Postup na ovocné omáčky je velmi snadný. Postačí obstarat si zralé a nepoškozené plody ovoce, které pokrájíte na menší kousky. V kastrůlku je smícháte s několika lžičkami cukru (množství zvolíte podle kyselosti vybraného ovoce) a s trochou vody necháte chvilku povařit. Ve skleničce smícháte Solamyl (škrob) s malým množstvím vody (škrob lze nahradit vanilkovým pudinkem). Za stálého míchání ho přilijete do kastrůlku. Opět necháte chvíli povařit, než vám omáčka zhoustne. A je hotovo.
Tip: Během přípravy si můžete omáčku dochutit např. vanilkou, skořicí či ovocným sirupem. Je také pouze na vás, zda si v omáčce necháte malé kousky rozvařeného ovoce nebo omáčku v průběhu vaření rozmixujete do hladka.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 21 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Přečtěte si Zobrazit více
Meruňky rádi zavařujeme na zimu. Poradíme vám, jak vyrobit kompot, marmeládu a přesnídávku
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře