Nejlepší strouhané koláče: Jsou výtečné k snídani i k odpolední kávě
Strouhaný koláč provoněný citronovou kůrou je rychlý a dokřupava upečené nastrouhané těsto nejen výtečně chutná, ale i vypadá efektně. Během chvilky se po takovém koláči zapráší. Přinášíme vám pěknou dávku inspirace v receptech na tento rychlý moučník.
Základem tohoto koláče je předem připravené těsto, které včas vychladíme v lednici, abychom ho mohli nastrouhat na struhadle. Koláč je doplněný svěží náplní z tvarohu s citrónovou kůrou a můžeme ho ještě vylepšit čerstvým ovocem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kakaové strouhané koláče
Do těsta na koláč doporučujeme přidat také holandské kakao, protože pak vznikne ve spojení s bílou tvarohovou náplní kontrastní vzhled koláče. Těsto můžeme doplnit ještě o strouhaný kokos, případně kokosovou moučku, která koláč skvěle provoní.
Světlé strouhané koláče
Strouhaný koláč můžeme připravit i jen světlý, bez kakaa, nebo když použijeme dvě různě barevná těsta, jedno světlé a druhé tmavé kakaové, vznikne nám úžasný dvoubarevný koláč. Do tvarohové náplně zkuste přidat i strouhané či nakrájené kousky ovoce.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit tvarohovou náplň do moučníků. Oblíbenou náplň zvládneme během chvilky. Poradíme správný postup
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Slavný strouhaný koláč Jiřiny Bohdalové: Oblíbenou dobrotu známé herečky si zamilujete i u vás doma
Komentáře