Pomelo v kuchyni: Připomíná jemnější grep a jeho chuť je dokonalá
Pomelo je největším citrusovým plodem s vysokým obsahem vitamínů, draslíku a vlákniny. Jeho největší plody mohou dosahovat až 5 kg. Prodává se v síťkách a fólii, protože je velmi náchylné na vysychání.
Pomelo můžete jíst samostatně jako malou svačinku nebo si ho přidat k ranní kaši nebo jogurtu. Je ho však potřeba dobře oloupat - i blanky mezi jednotlivými dílky jsou tuhé a hořké. Jeho chuť připomíná jemnější, nehořký grep.
Mohlo by vás zajímat
Využití pomela v kuchyni
Přinášíme vám několik tipů, jak si užít chuť pomela naplno:
- Zeleninovým i ovocným salátům dodá pomelo svěží citrusový nádech.
- Kůru z chemicky neošetřených plodů použijte jako jednu z ingrediencí do džemů, ale také ji lze využít ke kandování.
- Pokud nechcete bojovat s loupáním, vymačkejte dužinu a připravte si džus nebo dužinu použijte do smoothie, podobně jako tu z grepu.
- Stejně jako z citronů nebo pomerančů, i z pomela je chuťově dokonalá marmeláda, která rozhodně stojí za zkoušku.
- Dokonalého spojení chutí docílíte kombinací čerstvého pomela s grilovaným masem, rybami nebo plody moře spolu s listovými saláty.
Vyzkoušíte některý z našich tipů? Napište nám do komentářů vaše zkušenosti s tímto citrusem a připravte si lahodnou smoothie bowl i s pomelem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zpracovat pomeranče. Chutné recepty z oblíbeného ovoce, které podpoří zdraví
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Jak můžeme využít citrusy v kuchyni? Vylepší chuť omáček i polévek a hodí se také na smažené pokrmy nebo do rizota
Komentáře