Zelenina jako přírodní barvivo: Barvy s chutí zeleniny má doma každý z nás
Zdravé barvení pomocí zeleniny je známé už od nepaměti. I v současnosti mu mnoho lidí dává přednost před používáním umělých potravinářských barviv. Barvy sice nejsou tak syté, ale jemná zeleninová chuť oživí každý pokrm.
Zelenina disponuje bohatou škálou barev, které se mohou využít při obarvení potravin, nápojů i dezertů. Taková přírodní barviva jsou naprosto nezávadná, chutná a ještě k tomu plná vitamínů a živin, takže vhodná i pro děti.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké barvy můžeme ze zeleniny získat
Jsou to vlastně všechny barvy duhy:
- Zelená barva - špenát, kopřiva, řasy
- Modrá barva - spirulina, červené zelí se sodou
- Fialová barva - červené zelí a řepa
- Červená barva - rajčata, červená řepa
- Žlutá barva - dýně hokaidó, kurkuma
- Oranžová barva - mrkev, mletá paprika
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 21 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Komentáře