Rádi byste se pustili do barevného zdobení perníčků? Nenecháme vás v tom a přinášíme tipy na celé duhové spektrum
Perníčky se často zdobí krásně bílou sněhovou polevou, ale ty barevné perníčky jsou přece jen tolik krásné. Proč to taky nezkusit, když je to tak snadné? Nebojte se a pojďte míchat.
Milujete sladké lesklé perníčky, které provoní domov kouzlem Vánoc? Receptů existuje hodně a každá rodina má ten svůj oblíbený.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Poleva musí mít správnou konzistenci
Perníčky jsou připraveny k dekoraci a dále je třeba připravit polevu správné konzistence. Skládá se ze 3-4 surovin - cukr, bílek, citronová šťáva, případně škrob. Polevu rozdělte do tolika misek, kolik budete chtít barev.
Jaká známe barviva?
Nyní použijeme potravinářská barviva. Existují gelová, tekutá, ve spreji, i v práškové podobě.
- Umělá barviva obecně jsou vyrobena chemickou cestou, i když jsou jedlá, některá z nich mohou mít omezené dávkování a změnit chuť polevy.
- Přírodní barviva získáme ze surovin z naší kuchyně.
Přírodní barviva
Jsou nezávadná, ale mohou být méně sytá i tekutá, podle toho je třeba upravit konzistenci polevy. Můžete použít i lyofilizované ovoce, které funguje jako práškové přírodní barvivo.
A jaké barvy nám sama příroda nabízí?
Stačí suroviny povařit a rovnou odebrat tekutinu nebo je přepasírovat:
- červenou a růžovou získáte např. z červené řepy,
- modrou z modré spiruliny nebo borůvek,
- fialovou z borůvek nebo červeného zelí,
- zelenou ze špenátu, matcha tea i kopřiv,
- žlutou z kurkumy,
- oranžovou z pomerančů a mrkve,
- hnědou z kakaa či skořice,
- černou z kakaa.
Připravte si perníčky podle videa a užijte si zdobení nejlépe s celou rodinou při krásné vánoční pohádce. Perníčky mohou zdobit dům po celý advent.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Vepřové maso na špeku a tymiánu
Přidáno před 11 hodinami

Kuřecí maso v mrkvi s černým pivem
Přidáno před 12 hodinami

Bramborový guláš s mrkví a fazolemi
Přidáno před 20 hodinami

Ovocný dort Pikachu
Přidáno 27. 3. 2023 20:51

Vepřová panenka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2023 15:38

Citronové řezy s kokosovým krémem
Přidáno 27. 3. 2023 09:47
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.