Sekaná v anglické slanině
Sekanou pečeni připravovaly už naše babičky a chutná nám dodnes. Je ale třeba, aby nepopraskala a byla šťavnatá. S tímto receptem se vám to určitě povede a na sekané obalené ve slanině si také pochutnáte.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 7 828 kJ / 1 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,27 g |
Tuky | 129,36 g |
Vláknina | 14,55 g |
Cholesterol | 878 mg |
Sodík | 6,00 g |
Sůl | 14,67 g |
Sacharidy | 29,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je z časopisu Albert.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 5. 2024 16:26
Skvělá! Všichni jsme si pochutnali, včetně dětí ![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
25. 2. 2022 15:51
Hmm, jak dlouho a na jakou teplotu se to peče?
Tak odpovím si sám po několikátém pečení na základě získaných zkušeností;
1) 10 minut na 200 °C, pak ubrat na 170 °C a ještě cca 50 minut
2) musí se podlévat a to docela dost; Staré řeznické pořekadlo zní: Sekaná by měla vypít tolik vody, kolik sama váží. To je samozřejmě přehnané, ale právě voda, která se do sekané při pečení vstřebá, dělá pak tu šťavnatost.
Jinak je sekaná excelentní, výborný recept s perfektním dávkováním
Tak odpovím si sám po několikátém pečení na základě získaných zkušeností;
1) 10 minut na 200 °C, pak ubrat na 170 °C a ještě cca 50 minut
2) musí se podlévat a to docela dost; Staré řeznické pořekadlo zní: Sekaná by měla vypít tolik vody, kolik sama váží. To je samozřejmě přehnané, ale právě voda, která se do sekané při pečení vstřebá, dělá pak tu šťavnatost.
Jinak je sekaná excelentní, výborný recept s perfektním dávkováním
10. 3. 2021 13:54
Dnesni oběd, dělala jsem jen z bůčku. A doporucuji a dávám bod![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
7. 6. 2017 17:46
Valis: To mne opravdu moc těší
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
7. 6. 2017 16:34
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
8. 9. 2015 21:51
MarcelaPa: Jééjda to už je dávno!! Se směju, když se podívám na ty své fotky
. Děkuji ti za ty tvé
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
8. 9. 2015 20:29
Jé, Jani, dnes jsem jí dělala k obědu aniž bych věděla, že je tu od tebe. Mám ji v rubrice Co dnes uvařit?, tak přidávám fotky i sem a samozřejmě posílám bodík. Já už ani jinou sekanou nedělám, je moc dobrá, šťavnatá a voňavá.
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
8. 9. 2015 20:15
vypadá moc dobře děkuji za inspiraci zítra jdu do ní
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
15. 2. 2014 16:35
jdu dělat, tak jsem zvědavá
29. 8. 2013 22:52
evulis: Díky
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
29. 8. 2013 21:38
je skvělá
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
27. 4. 2012 12:52
hehoheho: to jsem ráda
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
27. 4. 2012 12:38
Výborná! Jen se po ní zaprášilo. ![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
6. 6. 2010 12:26
Vynikající, právě jsme dojedli. Šťavnaté, výborné, jedním slovem pochutnáníčko. Doporučuji a dávám bodík. Díky za inspiraci.
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
19. 3. 2010 12:42
Jani kráása
+4
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 7 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 9 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 20 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Právě bylo uvařeno:
Cuketový fofr perník s ovocem
Mistrova uvařil před 5 hodinami
Kuře à la kachna na zelí
zutro uvařila před 6 hodinami
Hovězí plátek s hořčicovou omáčkou
BANIK9 uvařila před 7 hodinami
Rajská omáčka
romanadasa uvařila před 8 hodinami
Buřtguláš samotáře Rermora
Elivet uvařil před 8 hodinami
BeBe řez s kávovým krémem
Misinka91 uvařila před 9 hodinami
Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu)
Jitka J. uvařila před 9 hodinami
Moravský vrabec
Arasidka uvařila před 10 hodinami
Bezinkový sirup
Arasidka uvařila před 10 hodinami
Domácí kmínový chleba
machyrk uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: sekana recept mleté maso recepty sekaná anglicke recepty sekaná se slaninou recept sekana sekaná s anglickou slaninou opečená sekaná recepty sekaná recept na sekanou sekana s anglickou sekaná obalená slaninou domací sekaná s anglickou slaninou sekaná albert sekaná s vajíčkem mleté maso v anglické slanině recepty na sekanou domaci sekana se slaninou sekaná recepty anglický recept
Suroviny: maso mleté, cibule, česnek, vegeta, sůl, majoránka, koření oregáno, petrželka, strouhanka, mléko, vejce, slanina anglická
Sekaná v anglické slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5lP
16 názorů