Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená cuketa s anglickou a brambory

Pokud máte přebytek cuket, vyzkoušejte toto jednoduché jídlo z jednoho pekáčku. Zapečená cuketa s anglickou a brambory chutná skvěle a už k ní nemusíte připravovat žádnou další přílohu. Podle svých chutí můžete na posypání použít nivu či jiný sýr.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

kedlubna kedlubna

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

zapékací mísa 20 x 25 cm

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie76 kJ /
18 kcal
Bílkoviny0,80 g
Tuky0,10 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme předem. Nové i se slupkou, starší oloupané. Krok 2: Cuketu nakrájíme na kolečka, posypeme solí a necháme vypotit, po 20 minutách slijeme z koleček vodu. Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 4: Do vymazané zapékací misky si dáme na kolečka nakrájené předvařené brambory, položíme plátky slaniny, kolečka cukety, posypeme kořením na grilovanou zeleninu, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a vrstvy opakujeme. Krok 5: Hustě zasypeme nastrouhaným sýrem, nebo rozdrobenou nivou a dáme na 20 minut zapéct do trouby.

TIP: K čemu lze použít anglickou slaninu?

Zveřejněno 3. 9. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená cuketa s anglickou a brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp2m

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená cuketa s anglickou a brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp2m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Kateřina 26. 7. 2011 17:27
Booombastic:-):-p:yes:

bezmasá anglická pikantní klobáska věřím že existuje :D

asi proto, že cuketa není maso. . . . .

janickaaa 8. 7. 2010 06:50
Proč je tento recept v kategorii Bezmasé jídlo?!?

Hned si to jdu zkusit ukuchtit;-)

to vypadá dost jedle :-p

Tématické fráze:
cuketa recepty, zapečená cuketa s bramborem, zapečená cuketa, cuketa, cuketa zapečená s bramborem, zapečená cuketa se slaninou, zapečené brambory s cuketou, recepty cuketa, zapečená cuketa s bramborami, recepty cuketa s brambory, zapečená jídla, zapečené brambory recept, cuketa s bramborem, cuketa brambory, rosbeef jak na něj, zapečená cuketa recept, zapečené brambory s cuketou a slaninou, zapečená cuketa s bramborama, zapečená cuketa recepty, zapečené cukety

Suroviny:
cuketa, brambory, slanina anglická, cibule, sýr nastrouhaný, sůl, pepř mletý, koření na grilovanou zeleninu, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu