Svačiny podle horoskopu: Býkům stačí jahody v čokoládě, Raky uspokojí křupavé preclíky a Kozorozi volí klasický sendvič
16. 2. 2024 Životní styl
Říká se, že snídaně je základ dne. Přitom ale někdo nesnídá vůbec, někdo jen málo, jiný zase vypouští oběd. A právě pro tyto lidi jsou důležité svačiny, někdy vydatné, jindy jen tak pro chuť. Co si dát ke svačině, poradí i hvězdy.
Jarní znamení horoskopu
Společným jmenovatelem lidí, kteří se narodili na jaře, jsou tak trochu extravagatní svačinky.
- Beran (21. března – 19. dubna)
Beran se nebojí vyjádřit své názory nahlas a jasně. Jako přirozený vůdce se nemá problém vystoupit ze své komfortní zóny a vyzkoušet něco nového. Ohniví a dobrodružní Berani často touží po odvážných příchutích. Pro ně jako ideální svačina může být talíř květáku à la Buffalo Wings, zdravé varianty jejich oblíbeného nezdravého jídla
- Býk (20. dubna – 20. května)
Rádi si dopřávají drobné radosti tak často, jak je to jen možné. Přitom se ale Býci drží klasických kombinací chutí, jako jsou třeba jahody a čokoláda. Jahody namočené v čokoládě dokonale odpovídají jejich vkusu.
- Blíženci (21. května – 20. června)
Chutě Blíženců se mění ze dne na den, a proto se nebojí vyzkoušet něco nového. Blíženci jsou vzdušné znamení, které miluje rozmanitost. Proto jim naprosto vyhovují nejrůznější špízy z mnoha surovin. Mohou být studené z mozzarelly, rajčat a oliv nebo rychlé grilované, například cuketové špízy se žampióny.
Mohlo by vás zajímat
Letní znamení horoskopu
Lidé, kteří přišli na svět v letních měsících, zcela logicky milují čerstvé ovoce. To v jejich svačinách nikdy nechybí.
- Rak (21. června – 22. července)
Citliví Raci jsou trochu pohodlní a milují svačinky domácí výroby, například pečivo. Ideální je pro ně preclík s křupavou kůrkou, který si vezmou s oblíbenou pomazánkou, se sýrem, s kouskem ovoce nebo jenom samotný.
- Lev (23. července – 22. srpna)
Pompéznost, luxus a okázalost jsou vlastní temperamentním Lvům. Lvi jsou rádi středem pozornosti a tak není divu, že i osvěžující ovocný salát musí obsahovat drahé exotické ovoce a oříšky zakápnuté kvalitním likérem. Důležitá je samozřejmě vizuální stránka – dokonale naaranžované servírování v luxusním nádobí.
- Panna (23. srpna – 22. září)
Lidé, narození v praktickém a pečlivém znamení, jakým nepochybně Panny jsou, se potřebují zasytit a zároveň udělat i něco pro své zdraví. Proto si dobře promyslí, jaká svačina tato kritéria bez výhrad splní. Jednou z možností je i vitaminů a dalších prospěšných látek plné smoothie bowl.
Mohlo by vás zajímat
Podzimní znamení horoskopu
Při vstupu do života podzimními mlhami a plískanicemi ovlivnění jedinci potřebují svačiny plné intenzivních chutí a vůní.
- Váhy (23. září – 22. října)
Váhy mají vytříbený vkus a preferují kvalitu a jednoduchost. Oblíbené pochoutky dají šanci zazářit mnoha chutím na talíři. Gurmánské sýrové prkénko, doplněné o luxusní salámy, olivy, ořechy a krekry jsou pro ně perfektní svačinou. Jejich mlsný jazýček potěší i doma vyrobené sýry.
- Štír (23. října – 21. listopadu)
Extrémy a dramatické situace vyhledávající Štír potřebuje pokrm, který se běžným svačinkám zcela vymyká. Štíři mají rádi svačiny se spoustu intenzivních a pikantních chutí. To je například ostrý salát z čínského zelí s bramborovou slámou.
- Střelec (22.listopadu – 21. prosince)
Energičtí a okouzlující Střelci mají problém zůstat delší dobu na jednom místě. Jsou bezstarostní a neustále zkoušejí nové věci. Střelec potřebujete svačinu, která ho může doprovázet na cestách. Skvěle se hodí bohatá směs müsli, kterou stačí zamíchat do jogurtu nebo se může jíst samotná.
Mohlo by vás zajímat
Zimní znamení horoskopu
I když se narodili v zimě, většinou zimní měsíce jen protrpí a snaží se je proložit dobrým jídlem.
- Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)
Mají pověst pragmatiků, proto konzervativní Kozorozi moc neexperimentují a ke svačině volí nejraději klasiku. Může to být houska nebo bageta s máslem, šunkou a sýrem. Stejně tak i chutný sendvič plněný tím, co doma zbylo. Sendvič s kousky zbylého steaku nahradí oběd.
- Vodnář (20. ledna – 18. února)
Svérázný a výstřední Vodnář rád experimentuje i v jídle. Popustí uzdu fantazii a kreativitě a k svačince si pochutná například na popcornu. Samozřejmě na tom doma připraveném a o koření vylepšeném popcornu.
- Ryby (19. února – 20. března)
Nápadité Ryby potřebují i ke svačině malé umělecké dílo. To splňují třeba dobře vypadající, jemné, lahodné a barvami hýřící francouzské makronky.
Náš tip: Čerstvě upečený křehký rohlík podle našeho videoreceptu bude určitě chutnat všem.
Zdroje informací:
horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Vinnou révu můžeme pěstovat i na zahradách ve výšce do 500 m. n. m. V kuchyni využijeme listy i hrozny
Vinná réva je teplomilná, takže plných úspěchů dosáhneme nejlépe v jižní poloze chráněné před větrem. Vyžaduje lehčí půdu. Pěstujeme odrůdy moštové k… Číst více
Kebab nebo gyros? Není to totéž. Poznejte rozdíly mezi dvěma pouličními dobrotami
Také se vám kebab a gyros tak trochu pletou? Na… Číst více
Pita chléb: Kulinářský poklad z Blízkého východu pomůže vytvořit dokonalý gyros i kebab, jeho příprava je snadná
Pita chléb, také známý jako arabský chléb, je… Číst více
Den rozinek
Na výběr je z většího množství druhů rozinek, liší se dle původu a odrůdy vinné révy, též záleží na dalším způsobu zpracování a sušení. Setkat se… Číst více
Tvarování kebabu nebylo nikdy jednodušší. Naše názorné video vás naučí skvělý trik
Kebab je název pro smažené nebo grilované maso, které pochází z Blízkého východu nebo Asie. Jedná se o mleté maso smíchané s kořením, které dále… Číst více
Velký test kebabů v Praze 2023: Kde dostanete čerstvé maso a kde za 170 Kč jen mražený polotovar? Suverénně vede Žižkov
Grilované, na kousky nakrájené maso v housce nebo… Číst více
Den gyrosu
Označení gyros, které znamená točit, odkazuje na způsob přípravy masa na vertikálním grilu. Z válce se odkrajují malé kousky masa, které se pak… Číst více
Jak se starat na jaře o vinnou révu. Jaké jsou hlavní zásady správné péče
Vinná réva se řadí mezi jedny z nejstarších rostlin, které se pěstuji již od nepaměti. Čerstvé hrozny obsahují především velké množství sacharidů,… Číst více
Na víno do Prahy. Zjišťovali jsme, kde si můžete dát nejlepší skleničku z místních vinic
V současnosti jezdíme za vínem na Moravu,… Číst více
Dovolená v Bulharsku 2023: Polévka za 30 korun či kebab za 75 mile překvapí, oběd v restauraci vyjde na stokorunu
Bulharsko je pro Čechy dlouhodobě dovolenkovým… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Co připravit dětem do školy, aby si na svačině pochutnaly, nevyhodily ji a nebyly to jen prázdné kalorie
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Pizza podle horoskopu: Berani ujíždějí na pálivé, Blíženci provokují pizzou Havaj a Raci milují vegetariánskou