Steakový sendvič

Studená kuchyně Doba přípravy: 15 minut 15 názorů

Studená kuchyně Doba přípravy: 15 minut 15 názorů

Suroviny 2 porce

4 plátky toastového chleba
4 lžíce salátových listů nakrájených na drobno
1 rajče (nakrájené na plátky)
1 cibule (nakrájená na plátky)
1 lžíce worcestrové omáčky
200 g kvalitní hovězí steak
sůl
pepř
50 g másla na dušení
2 lžíce rostlinného oleje

Postup přípravy receptu

  1. Nabrusime si noz.

  2. A salat nakrajame na tenke rezance ako keby sme robili nakladanu kapustu. Paradajku nakrajame na tenke platky, tak isto cibulu nakrajame na kolecka. Rozpalime trosku oleja a cibulu dame rychlo podusit ked je skoro hotova pridame lyzicu worcesteskej omacky a rychlo premiesame a prehrejeme.

  3. Do tohto tradicneho receptu sa pouziva kvalitny steak aby sa dal rychlo spravit ale je relativne hruby a tazsie sa je ked ma dakdo bielu koselu. Tato varianta ma trochu azijsky - korejsky nadych. Steak sa necha zmrazit a nakraja sa velmi ostrym nozom (alebo elektrickym krajacom)na cca 3-5 mm platky. Na troske rozpaleneho oleja staci minuta na kazdej strane a je hotovy, ochutime sol a cerstve mlete korenie. Platkovy toastovaci chleba oprazime na rozpalenej zmesi masla a oleja len z vonkajsej strany. Polozime na jemno nakrajany salat a platky paradajky a ochutime, sol, korenie. Polozime podusenu ochutenu cibulu a zakoncime tenkym steakom. Prekrojime do kriza, postavime a vsetko prepichneme spajglou aby nam to pekne drzalo pohromade.

Poznámka od kuchařky

Vyskusajte...

Komentáře k receptu Steakový sendvič

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Evi, Ty že jsi amatér:-O:-?:-D To jsem se nasmála:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Nonya:trochu se mi to rozpadá, protože amatérovi jako jsem já, to nešlo na tu špejli napíchnout...sendvič byl:-p:-p přidala jsem Ti foto a:yes:

    Odpovědět

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    Eliza, ja som len napisal pravdu,( z vlastnej dlhodobej skusenosti) robit doma steak ako si jedla v drahej v restauracii nema zmysel, lebo NIKDY nedosiahnes tu jemmnost.Samoobsluhy nepredavaju take hovadzie z jedneho dovodu je strasne drahe a ludia by ho nekupovali.Takze tajomnstvo dobreho steaku je v zakladnej surovine.To nie je vytahovanie len konstatovanie drahej reality :yes:
    PS: tu prikladam jeden velkoobchod co dodava restauraciam v Prahe.
    Takze fillet steak 1 kg Kc 729.00

    http://www.robertson.cz/index.php?Beef-2

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Teda, i kšandy se vytahujou míň...;-):-D:no:

    Odpovědět

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    Ja som len chcel povedat , ze tajomstvo dobreho steaku je zakladna surovina ,ktora sa jednoducho neda oklamat a je draha.
    Aj ked Kobe je absolutny extrem:-)
    PS: Su dve krajiny kde sa originalne Wagyu druhy chovaju mimo Japonska.Australia a N.Zealand.Inac v Japonsku je aj bezny steak velmi drahy.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Wagy%C5%AB

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    to je celkem obstojná cena když v Japonsku stojí kilogram až 1000 dolarů ale prý se nevyváží z Japonska tak to asi bude nějaký kříženec:-?, ale děkuji za odpověd:yes:

    Odpovědět

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    fantom,mam ale nepridavam...;-) lebo vacsina je mimo rozpoctu beznej domacnosti.Zajtra ideme kupovat Wagyu Kobe filety.Pozeral som ze ich ponukaju aj v Prahe "len" Kc 1390 jeden steak...:-((

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    +9, Nonya pěkný:yes: máš nějaké větší zkušenosti se steakama?

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

  • Lenka30 Lenka30

    mňamózní :-O:yes::yes::-p hned bych si jeden dala :-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :-p:yes: Hodně zajímavě pojaté foto:-)

    Odpovědět

  • Romario Romario

    vypadá to skvěle!:yes::-K

    Odpovědět

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    Inac ten "trik", robit topinku len z jednej strany nam pomoze drzat chlebicky pevne spolu a plus to nie je "utopene" v oleji.
    Na tu cibulu je najlepsie pouzit tzv."BBQ sauce" len neviem ci je v cechach bezne dostat.Najblizsie chutou je Worcesterska.:yes:

    Odpovědět

  • Aronoele Aronoele

    vypadá to skvěle:-p dala bych si hned, určitě to zkusím - je to přesně ten typ jídla co mám ráda k večeři nebo i jako lehčí oběd :yes:

    Odpovědět

  • indulina28 indulina28

    :-p HM DALA BYCH SI :-K

    Odpovědět

Tématické fráze: sendvič sendviče recepty sendvič recept sendviče sendvič recepty recept na sendvič recept sendvič japonsky sendvic japonské sendviče senvic recept na sendvice recepty na sendviče wagyū wagyu recepty recepty na wagyu japonské sendvice recept japonsky sendvic recept sendviče recept svačinový steak recept japonské hovězí wagyu priprava