Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steakový sendvič

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nonya

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 110 kJ /
1 221 kcal
Bílkoviny48,47 g
Tuky92,69 g
Vláknina8,36 g
Cholesterol 218 mg
Sodík 721 mg
Sůl2,15 g
Sacharidy45,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nabrusime si noz. Krok 2: A salat nakrajame na tenke rezance ako keby sme robili nakladanu kapustu. Paradajku nakrajame na tenke platky, tak isto cibulu nakrajame na kolecka. Rozpalime trosku oleja a cibulu dame rychlo podusit ked je skoro hotova pridame lyzicu worcesteskej omacky a rychlo premiesame a prehrejeme. Krok 3: Do tohto tradicneho receptu sa pouziva kvalitny steak aby sa dal rychlo spravit ale je relativne hruby a tazsie sa je ked ma dakdo bielu koselu. Tato varianta ma trochu azijsky - korejsky nadych. Steak sa necha zmrazit a nakraja sa velmi ostrym nozom (alebo elektrickym krajacom)na cca 3-5 mm platky. Na troske rozpaleneho oleja staci minuta na kazdej strane a je hotovy, ochutime sol a cerstve mlete korenie. Platkovy toastovaci chleba oprazime na rozpalenej zmesi masla a oleja len z vonkajsej strany. Polozime na jemno nakrajany salat a platky paradajky a ochutime, sol, korenie. Polozime podusenu ochutenu cibulu a zakoncime tenkym steakom. Prekrojime do kriza, postavime a vsetko prepichneme spajglou aby nam to pekne drzalo pohromade.

Zveřejněno 22. 2. 2011

Poznámka autora Nonya

Vyskusajte...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steakový sendvič

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEjM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steakový sendvič

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEjM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Evi, Ty že jsi amatér:-O:-?:-D To jsem se nasmála:-D:-D:-D

Nonya:trochu se mi to rozpadá, protože amatérovi jako jsem já, to nešlo na tu špejli napíchnout...sendvič byl:-p:-p přidala jsem Ti foto a:yes:

Eliza, ja som len napisal pravdu,( z vlastnej dlhodobej skusenosti) robit doma steak ako si jedla v drahej v restauracii nema zmysel, lebo NIKDY nedosiahnes tu jemmnost.Samoobsluhy nepredavaju take hovadzie z jedneho dovodu je strasne drahe a ludia by ho nekupovali.Takze tajomnstvo dobreho steaku je v zakladnej surovine.To nie je vytahovanie len konstatovanie drahej reality :yes:
PS: tu prikladam jeden velkoobchod co dodava restauraciam v Prahe.
Takze fillet steak 1 kg Kc 729.00

http://www.robertson.cz/index.php?Beef-2

Teda, i kšandy se vytahujou míň...;-):-D:no:

Ja som len chcel povedat , ze tajomstvo dobreho steaku je zakladna surovina ,ktora sa jednoducho neda oklamat a je draha.
Aj ked Kobe je absolutny extrem:-)
PS: Su dve krajiny kde sa originalne Wagyu druhy chovaju mimo Japonska.Australia a N.Zealand.Inac v Japonsku je aj bezny steak velmi drahy.
http://en.wikipedia.org/wiki/Wagy%C5%AB

to je celkem obstojná cena když v Japonsku stojí kilogram až 1000 dolarů ale prý se nevyváží z Japonska tak to asi bude nějaký kříženec:-?, ale děkuji za odpověd:yes:

fantom,mam ale nepridavam...;-) lebo vacsina je mimo rozpoctu beznej domacnosti.Zajtra ideme kupovat Wagyu Kobe filety.Pozeral som ze ich ponukaju aj v Prahe "len" Kc 1390 jeden steak...:-((

+9, Nonya pěkný:yes: máš nějaké větší zkušenosti se steakama?

:-p:yes:

mňamózní :-O:yes::yes::-p hned bych si jeden dala :-p

:-p:yes: Hodně zajímavě pojaté foto:-)

vypadá to skvěle!:yes::-K

Inac ten "trik", robit topinku len z jednej strany nam pomoze drzat chlebicky pevne spolu a plus to nie je "utopene" v oleji.
Na tu cibulu je najlepsie pouzit tzv."BBQ sauce" len neviem ci je v cechach bezne dostat.Najblizsie chutou je Worcesterska.:yes:

vypadá to skvěle:-p dala bych si hned, určitě to zkusím - je to přesně ten typ jídla co mám ráda k večeři nebo i jako lehčí oběd :yes:

:-p HM DALA BYCH SI :-K

Tématické fráze:
sendvič, sendviče recepty, sendvič recept, sendviče, sendvič recepty, recept na sendvič, recept sendvič, japonsky sendvic, japonské sendviče, senvic, recept na sendvice, recepty na sendviče, wagyū, wagyu recepty, recepty na wagyu, japonské sendvice recept, japonsky sendvic recept, sendviče recept, svačinový steak recept, japonské hovězí wagyu priprava

Suroviny:
chléb toustový tmavý, listy salátové, rajče, cibule, omáčka worcesterová, steak hovězí, sůl, pepř, máslo, olej rostlinný

Přidat fotografie receptu