

Steakový sendvič
Suroviny 2 porce
- 4 plátky toastového chleba
- 4 lžíce salátových listů nakrájených na drobno
- 1 rajče (nakrájené na plátky)
- 1 cibule (nakrájená na plátky)
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 200 g kvalitní hovězí steak
- sůl
- pepř
- 50 g másla na dušení
- 2 lžíce rostlinného oleje
Postup přípravy receptu
Nabrusime si noz.
A salat nakrajame na tenke rezance ako keby sme robili nakladanu kapustu. Paradajku nakrajame na tenke platky, tak isto cibulu nakrajame na kolecka. Rozpalime trosku oleja a cibulu dame rychlo podusit ked je skoro hotova pridame lyzicu worcesteskej omacky a rychlo premiesame a prehrejeme.
Do tohto tradicneho receptu sa pouziva kvalitny steak aby sa dal rychlo spravit ale je relativne hruby a tazsie sa je ked ma dakdo bielu koselu. Tato varianta ma trochu azijsky - korejsky nadych. Steak sa necha zmrazit a nakraja sa velmi ostrym nozom (alebo elektrickym krajacom)na cca 3-5 mm platky. Na troske rozpaleneho oleja staci minuta na kazdej strane a je hotovy, ochutime sol a cerstve mlete korenie. Platkovy toastovaci chleba oprazime na rozpalenej zmesi masla a oleja len z vonkajsej strany. Polozime na jemno nakrajany salat a platky paradajky a ochutime, sol, korenie. Polozime podusenu ochutenu cibulu a zakoncime tenkym steakom. Prekrojime do kriza, postavime a vsetko prepichneme spajglou aby nam to pekne drzalo pohromade.
Poznámka od kuchařky
Vyskusajte...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Steakový sendvič
-
Evi, Ty že jsi amatér
To jsem se nasmála
-
Nonya:trochu se mi to rozpadá, protože amatérovi jako jsem já, to nešlo na tu špejli napíchnout...sendvič byl
přidala jsem Ti foto a
-
Eliza, ja som len napisal pravdu,( z vlastnej dlhodobej skusenosti) robit doma steak ako si jedla v drahej v restauracii nema zmysel, lebo NIKDY nedosiahnes tu jemmnost.Samoobsluhy nepredavaju take hovadzie z jedneho dovodu je strasne drahe a ludia by ho nekupovali.Takze tajomnstvo dobreho steaku je v zakladnej surovine.To nie je vytahovanie len konstatovanie drahej reality
PS: tu prikladam jeden velkoobchod co dodava restauraciam v Prahe.
Takze fillet steak 1 kg Kc 729.00
http://www.robertson.cz/index.php?Beef-2 -
Teda, i kšandy se vytahujou míň...
-
Ja som len chcel povedat , ze tajomstvo dobreho steaku je zakladna surovina ,ktora sa jednoducho neda oklamat a je draha.
Aj ked Kobe je absolutny extrem
PS: Su dve krajiny kde sa originalne Wagyu druhy chovaju mimo Japonska.Australia a N.Zealand.Inac v Japonsku je aj bezny steak velmi drahy.
http://en.wikipedia.org/wiki/Wagy%C5%AB -
to je celkem obstojná cena když v Japonsku stojí kilogram až 1000 dolarů ale prý se nevyváží z Japonska tak to asi bude nějaký kříženec
, ale děkuji za odpověd
-
fantom,mam ale nepridavam...
lebo vacsina je mimo rozpoctu beznej domacnosti.Zajtra ideme kupovat Wagyu Kobe filety.Pozeral som ze ich ponukaju aj v Prahe "len" Kc 1390 jeden steak...
-
+9, Nonya pěkný
máš nějaké větší zkušenosti se steakama?
-
-
mňamózní
hned bych si jeden dala
-
Hodně zajímavě pojaté foto
-
vypadá to skvěle!
-
Inac ten "trik", robit topinku len z jednej strany nam pomoze drzat chlebicky pevne spolu a plus to nie je "utopene" v oleji.
Na tu cibulu je najlepsie pouzit tzv."BBQ sauce" len neviem ci je v cechach bezne dostat.Najblizsie chutou je Worcesterska. -
vypadá to skvěle
dala bych si hned, určitě to zkusím - je to přesně ten typ jídla co mám ráda k večeři nebo i jako lehčí oběd
-
HM DALA BYCH SI