Domácí šlehačka (světlá i tmavá, pařížská)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 958 kJ / 2 380 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,20 g |
Tuky | 231,05 g |
Vláknina | 13,75 g |
Cholesterol | 694 mg |
Sodík | 207 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 42,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdysi jsem měla po mamince recept na domácí šlehačku s máslem i ztuženým tukem - byla moc dobrá a po vyšlehání držela tvar i 2-3 dny, jako krém. Ztužený tuk se snažíme už nepoužívat, proto doma dělám šlehačku jen s máslem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 11. 2017 06:40
cathleen: díky,budu ráda![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
6. 11. 2017 16:33
monikaK: pokud vydržíš, recept pohledám a napíšu
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
6. 11. 2017 07:36
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
6. 11. 2017 07:27
Moje babička dělávala výtečnou šlehačku z másla a 100% ztuženého tuku.Jen si přesně nepamatuji jak.Myslím,že tuk se nechal rozpustit a opět ztuhnout a pak se s máslem vyšlehal.Ale jistá ji opravdu nejsem,bohužel,babička už mi neporadí
. Neznáte někdo tento recept?Opravdu byla skvělá!!
Tvoje vypadá taky báječně.![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Posílám ti zaslouženého bodíka![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![;-( ;-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/22.png)
Tvoje vypadá taky báječně.
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
5. 11. 2017 17:58
Standa: tak jasně, ne ke všemu se lehký vanilkový závan (po cukru) hodí
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
5. 11. 2017 17:50
Velmi podobný recept jsem dostal od známé v totáči, když 1/2 roku nebyla k dostání šlehačka. Jen ten cukr není potřeba ( např. ke svíčkové ). 1/2 litru mléka, 300 g másla a 1 žloutek. A šlehačka je vynikající.
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
31. 10. 2017 00:11
Cathleen: je to jak píšeš. Zatím mám šlehačky dost, ale co nejdříve opět vyzkouším ![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
Jana Remkova: to nebylo hezké. Když se mi něco nelíbí, šetřím klávesnici.
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
Jana Remkova: to nebylo hezké. Když se mi něco nelíbí, šetřím klávesnici.
30. 10. 2017 16:25
Janka: je možné, že naše maminky dělávaly v malých obměnách prakticky totéž, recepty se mohou lišit v drobnostech
Domácí šlehačka mé maminky byla asi nejvíc podobná této https://www.toprecepty.cz/recept/47156-doma-vyrobe... - jen z polovičního množství. Místo vejce by tam moje maminka dala 2 žloutky.
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
30. 10. 2017 15:24
Nic proti receptu, každý to své. ![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
Ovšem mi to nedalo a hledala jsem v sešitě po mamce. Šlehačku jsem nevyráběla léta, žloutek
jsem si nepamatovala. Opravdu tam není. Jen 200ml horkého mléka a 12,5 dkg másla. Máslo
rozpustit v mléce a v mixéru šlehat asi 5 minut. Nechat dobře vychladit, ušlehat a je hotovo.![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Jo a na paříž. přidat do horkého mléka 2lžíce kakaa.
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
Ovšem mi to nedalo a hledala jsem v sešitě po mamce. Šlehačku jsem nevyráběla léta, žloutek
jsem si nepamatovala. Opravdu tam není. Jen 200ml horkého mléka a 12,5 dkg másla. Máslo
rozpustit v mléce a v mixéru šlehat asi 5 minut. Nechat dobře vychladit, ušlehat a je hotovo.
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Jo a na paříž. přidat do horkého mléka 2lžíce kakaa.
30. 10. 2017 14:03
casino: Dobre si pamatuji na pokus vybusne, jen treba vyzkouset a pak ohrnovat nos. V kazdem pripade v holandske omacce neni mleko, jen maslo, zloutky, par kapek vina a citr. stavy. Zde, tim zloutkem, se "slehacka" asi jakoby zahusti, predpokladam.
30. 10. 2017 13:48
casino: jak radíte v Poznámce u svých receptů - zkuste, pak pište. Třeba žloutek vadit nebude, třeba nebude nutný (i v té domácí "šlehačce" se ztuženým tukem žloutek byl, dělala jsem ji spoustu let, je tedy vyzkoušená. Možná budete žloutky před svátky šetřit, vejce zas mají jít nahoru...)
U nás tyhle šlehačky chutnaly, jako šlehačky se tvářily, účel splnily. Proto jsou tady.
(A nejstarší vložený, hloupý koment odpovědi opravdu hoden není.)
U nás tyhle šlehačky chutnaly, jako šlehačky se tvářily, účel splnily. Proto jsou tady.
(A nejstarší vložený, hloupý koment odpovědi opravdu hoden není.)
30. 10. 2017 13:24
bofinka:
No, já bych Jana Remkova: do jisté míry i chápal - s tím žloutkem se to vzdáááleně blíží holandské omáčce...![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
Dříve jsem na TOP měl podobný rcp bez žloutku, ale občas s ním byly problémy, tak jsem ho smázl a zůstal tu jenom rcp na "paříž"
https://www.toprecepty.cz/recept/41279-parizska-sl...
No, já bych Jana Remkova: do jisté míry i chápal - s tím žloutkem se to vzdáááleně blíží holandské omáčce...
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
Dříve jsem na TOP měl podobný rcp bez žloutku, ale občas s ním byly problémy, tak jsem ho smázl a zůstal tu jenom rcp na "paříž"
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
30. 10. 2017 12:23
Jana Remkova: ![:-(( :-((](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/14.png)
Osobne to vyzkousim, zrovna tuhle jsem potrebovala trochu parizske slehacky a nemela smetanu. Musela jsem uslehat trochu nastaveneho masloveho kremu, coz znamena varit husty puding + slehat zvlast maslo. Urcite se bude hodit, maslo, vejce a mleko mam doma vzdy
![:-(( :-((](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/14.png)
Osobne to vyzkousim, zrovna tuhle jsem potrebovala trochu parizske slehacky a nemela smetanu. Musela jsem uslehat trochu nastaveneho masloveho kremu, coz znamena varit husty puding + slehat zvlast maslo. Urcite se bude hodit, maslo, vejce a mleko mam doma vzdy
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
30. 10. 2017 00:41
No, vypadá to jak bramborová kaše a k tomu něco neurčitého..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno před 11 hodinami
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 21 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 22 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno 15. 6. 2024 17:33
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Právě bylo uvařeno:
Banánové brownies
Kamilana uvařila před 23 minutami
Rychlá kakaová buchta
lid.miroslav uvařil před 2 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
Effina uvařil před 3 hodinami
Bramborový koláč s květákem
Moanka uvařila před 5 hodinami
Květákové placičky
Karoli uvařil před 6 hodinami
Krůtí nudličky v zakysané smetaně
kusy.lukas uvařila před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
malami uvařil před 6 hodinami
Chilli con carne
pazderka83 uvařila před 7 hodinami
Kuře na paprice
JankaGu. uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: výroba domácí šlehačky jak se dělá šlehačka výroba pařížské šlehačky pařížska slehacka recept na domácí pařížskou šlehačku domácí šlehačka z másla a mléka parizska slehacka recept jak se dělá pařížská šlehačka recept na parizskou šlehačku pařížská šlehačka z kakaa jak udelat domaci slehacku pařížská šlehačka s máslem jak vyrobit pařížskou šlehačku jak se dela domaci slehacka jak udělat pařížskou šlehačku domaci šlehačkou recepty pařížská šlehačka výroba domácí šlehačky recept recept-domácí pařížská šlehačka domaci pařižska šlehačkou
Suroviny: mléko plnotučné, máslo, cukr vanilkový, žloutek, mléko plnotučné, máslo, cukr vanilkový, žloutek, kakao
Domácí šlehačka (světlá i tmavá, pařížská)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OvmG
14 názorů