Seitan pro Lucasinku - domácí výroba
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Seitan=glutén=pšeničná bielkovina.
Používame ako mäso.
Recept na domácu výrobu som kedysi vystrihla z novín, výstrižok som nemohla nájsť, ale popisujem, ako ho vyrábam ja.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 3. 2015 16:50
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
Řekla bych, že jen 250 g.
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
8. 3. 2015 15:23
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
Roman Uhrin v kuchařce "Zdravá kuchyňa v praxi" popisuje výrobu seitanu z HLADKÉ mouky a na kurzu u něj jsme ho také z hladké vyráběli.
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
27. 5. 2013 13:14
3. 2. 2013 18:30
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
3. 2. 2013 18:23
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
31. 10. 2012 21:58
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
Niekedy aj ja mám záchvaty zdravej výživy, vtedy si spomeniem na toto. Rodina to každopádne prijala priaznivejšie ako sójový texturát.
31. 10. 2012 21:46
31. 10. 2012 21:32
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
31. 10. 2012 21:29
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
25. 10. 2012 21:07
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
25. 10. 2012 13:35
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
18. 3. 2012 20:00
rado se stalo,
jeste chci dodat je vhodne seitan v tom laku po uvareni nechat luhovat 2 dny, aby byla vyraznejsi chut, seitan tuto chut dobre nasaje. Lak je proto vhodne silneji okorenit nebot seitan nechutna po uvareni nijak.
17. 3. 2012 19:32
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
17. 3. 2012 18:24
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
pro 2 osoby
250 dkg mouky
150 ml vody
a udelat testo - priblizne 10 minut zpracovat (hnetnout) az je testo vlacne, nechat 30 minut ve vlazne az teple vode odpocivat. Pote v teto vode zacit hnetnout az co nejvice vyplave bila (mlecna) barva mouky, dat do dalsi teple vody a nechat 5 minut odpocivat a zase ho propracovat a tento postupa se dela asi 5x az je voda cira.
Pak ho dat do pripaveneho laku (lak si muzeme upravit dle chuti), kousky seitanu dle potreb bud nakrajet nebo udelat tvary dle predstav
a nechat prvnich 10 minut silne varit a az pote zmirnit plaminek a nechat pomalu klokotat asi dalsich 30 minut. Pak dat do mensich zavarovacek s vickem,
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
LAK:
1/2 litru vody
pulku cibule
1 strouzek cesneku
bobkovy list
sojovou omacku nebo worcestr,
sul, pepr
jinak zde si muzeme udelat lak dle chuti a take podle toho co z nej budeme varit.
17. 3. 2012 18:14
Vyborna alternativa k masu a tak jednoducha na vytvoreni.
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 14 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 5 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 6 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 7 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 8 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 9 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 10 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jak vyrobit seitan domácí fondán seitan recepty seitan mouka seitan výroba špekáčků seitan recept vyroba domácího fondanu výroba domácích špekáčků domácí špekáčky výroba domácího salámu domácí sojanéza recept výroba šmakouna domaci salam jak vyrobit šmakouna domácí fondan recept jak se dělá seitan výroba riccoty recepty ze seitanu výroba šunky
Suroviny: mouka polohrubá, voda, sůl, cibule, omáčka sojová, libeček
Seitan pro Lucasinku - domácí výroba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6WLz
27 názorů