Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Po domácku udělaná čínská "křehká kachna"

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min

40 min (40 min příprava)

2. 7. 2014 15:32

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie70 kJ / 17 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy4,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Připravila jsem si ještě pod kachnu zeleninu : nastrouhala jsem trošku bílého zelí a mrkev na tenké proužky, ale nemusí to být Číňani to tam dávají jako podklad pod maso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Blahomyr13 Blahomyr13

21. 3. 2015 20:05

Viděl jsem na TV Paprika, v pořadu Wangův wok, jak tuhle dobrotu vaří Číňan. Mistr Wang do vařící vody vhodil párek kachních prsou na kosti, přihodil jednu celou jarní cibulku, celý palec zázvoru, dva stroužky česneku, hvězdičku badyánu, kávovou lžičku směsi pěti koření, přilil panáka sojovky a půl hodiny vařil. Pak vyndal, osušil, nechal malinko vystydnout, prsa vykostil a kůží dolů ty dva krásné kousky kachny položil na pánev a zprudka opekl, aby se udělala kůrčička - vyzkoušel jsem, je to skvělé (vývar použil jako základ na ostrokyselou polévku)

znamenivah znamenivah

25. 9. 2014 10:36

Fabio::yes:díky za tip.;-)

Fabio

25. 9. 2014 09:17

mám strašně rád kachnu na tento způsob a tenhle recept vyzkouším.

Kamarád, když ji peče, dělá si směs na glazuru, která udělá křupku z těchto surovin a má to báječnou chuť:
1 lžíce medu
1 lžíce suchého sherry(suché proto, aby to nebylo s tím medem a cukrem přeslazené)
1 lžíce sojové omáčky
lžička tmavého třtinového cukru
a nakonec si umíchá směs koření, aby odpovídalo zhruba lžičce z:
badyánu, fenyklu, skořice, hřebíčku, pepře

jinak teda musím ještě poznamenat, že on žije a pracuje v Číně a kachnu tady pekl v "českých" podmínkách, aby se zkusil co nejvíce přiblížit jejich chuti

cmeldys

6. 7. 2014 09:52

Nemá někdo recept na ostrou omáčkou k receptu křehké kuře. :-p

Dana61

4. 7. 2014 09:10

velmi zdařilý pokus:yes::-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 7. 2014 17:17

Čínskou kachničku jsem ještě neměla:-p

znamenivah znamenivah

3. 7. 2014 09:49

Drobek:Díky Díky-já tuhle kachnu mám moc ráda a je to v podstatě jediné jídlo co od číňanů jím. Tak jsem to zkusila po domácku.Jasně že to není na 100% jako od nich-nevím co tam ti kulišáci všechno dávají ,ale snažila jsem se to nějak chuťově vystihnout.Snad vám bude chutnat.;-)

Drobek Drobek

3. 7. 2014 09:02

Díky moc za tenhle recept, už dřív jsem to zkoušel uvařit a nikdy to nebylo ono. Tak snad teď, recept vypadá že by to mohlo být to pravé. :-K
A šup tam s bodem :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: voňavá křehká kachna recept voňavá a křehká kachna recept kachní prsíčka na čínský způsob křehká kachna kachna po thajsku kachna po thajsku recept čínská voňavá křupavá kachna čínská voňavá křupavá kachna čínská voňavá křupavá kachna čínská voňavá křupavá kachna čínská voňavá křupavá kachna čínská voňavá křupavá kachna čínská voňavá křupavá kachna kachna na čínský způsob vonava a krehka kachna křupavá kachní prsa po čínsku křehká křupavá kachna recept na čínskou kachnu křupava kachna křehká kachní prsíčka

Suroviny: prsa kachní, sůl, pepř mletý, omáčka thajská pad thai, omáčka sojová, ústřicová omáčka, omáčka worcesterová, solamyl

TopRecepty.cz

Po domácku udělaná čínská "křehká kachna"

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JjX2