Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí máslo od Moschus z domácí pekárny

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

23. 2. 2009 18:27

Suroviny

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Jíťa

17. 8. 2014 15:14

Chci se zeptat, zda se dá udělat smetana z kupovaného čerstvého mléka z plastové lahve?

Jíťa

17. 8. 2014 14:22

Chci se zeptat, zda se dá udělat smetana z kupovaného čerstvého mléka z plastové lahve?

kammka

15. 1. 2014 22:19

já si už kolikrát říkala, že mít zaručený rcp, jak ze smetany sesbírané z mlíka z místního kravínavytvořit máslo bez máselnice, už to dávno dělám...pekárna mi sice umřela před Vánoci, ale s tím šlehačem to zkusím. díky.;-)

Hanele

19. 12. 2012 15:47

Já dělám máslo normálně jen třepáním v petce. Kupuju si farmářskou smetanu 35% ve slevě půl litru za 9,90, je z toho něco přes 200g másla. Prostě půl litru smetany naliju do litrové petky od mlíka z mlékomatu (má širší hrdlo) a třesu s tím tak dlouho, dokud není máslo hotové. Trvá to cca 10 minut a je to celkem dřina, obzvlášť ve fázi kdy celou petku vyplní našlehaná šlehačka, ale když tuto fázi překonáte a nevzdáte to, z lahve příborovým nožem vyšťouráte výborné máslíčko vyrobené vlastnoručně! Po vylití podmáslí z lahve je dobré přilít k máslu ještě trochu co nejstudenější vody (ne led!), pořádně ještě protřepete aby se zbytky podmáslí vypraly a pak už se to jen vyšťourá, dá do krabičky a do ledničky. Je výborné a vůbec se nemusíte bát koupě prošlé smetany, je-li farmářská a bez stabilizátorů, protože i ze zkyslé smetany je máslo výborné! :yes::-K

martina

4. 3. 2012 21:15

Dobrý večer ráda bych udělala domácí máslo, ale nevím zda má být smetana čerstvá nebo zkyslá? máme k dispozici domácí mléko.může mi někdo poradit jak vyrobit domácí máslo?Děkuji

Sara

4. 3. 2012 19:01

Tata to zkusil.je to lepší a kvalitnějši!:-K:-))Takže super!:yes:

Pája

15. 2. 2012 18:16

Já to dnes zkusila a maslíčko je jedna báseň. Taky nemám program na nudle, ale dala jsem tam rychlý program.Mísí to 10 minut, tak jsem to nechala 3x 10 minut od začátku programu a super. Díky za návod:-K

karlička.

3. 1. 2012 19:50

výborné máslo je přímo od kravičky, ale já smetanu převařuji a druhý den dávám do mixeru. ideální teplpta je 9 - 13 °C .je to během chvilky a máslo je výborné:-)).bez převaření má nakyslou chuť. Teď už jsem si pořídila i máselnici,aby robot moc tou mastnotou netrpěl:yes:

zoze2

25. 11. 2010 01:42

Dobrý večer,určitě je lepší šlehač a šlehačka má mít pokojovou teplotu. Po zhrudkovatění vyndat do studené vody, chvíli nechat ve vodě zatuhnout, vymačkat přebytečnou tekutinu v dlaních, udělat bochánek, dát na hluboký talíř a mírným pohazováním vytvarovat do šišky másla a zároveň se tak zbavíme zbytku podmáslí z máslíčka...

Lenča

16. 10. 2010 13:27

Tak my máslo děláme taky z domácího mléka, ale zdá se mi jednodušší použít elektrický šlehač - smetanu naleju do vyšší nádoby a 300g másla je za cca 10-15min.(Pekárnu jsem zkoušela několikrát, ale mně to nevyhovovalo)
Podmáslí pak využívám při pečení místo mléka...
Smetana se může předem mírně osolit lépe pouští tekutinu. Zároveň však nevyšlehat úplně dotuha, maže se pak špatně i při pokojové teplotě.

Předpokládala jsem, že biomléko je také max.3,5%, ale z bio farem a tudíž z něj máslo nelze udělat. Pokud je však se smetanou, pak lze ze sebrané smetany máslo vyrobit.

Dobrou chuť;-)

michsamant

23. 7. 2010 09:54

:yes:

Darina

23. 7. 2010 09:48

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak domácí máslo vyrobím, když nemám domácí pekárnu. mám pouze klasický tyčový mixér a šlehač. Děkuji.

Simírka

16. 6. 2010 00:26

Ahojky. Já mám k dispozici čerstvé mléko od kravičky, kde je smetana jedna báseň. Sesbíranou z mléka jí mám plnou zavařovačku 0,7 ;-), jen přemýšlím, zda použít šlehač nebo tu pekárnu. Budu máslíčko dělat poprvé, tak mi držte palečky :yes:

Terminus technikus

2. 6. 2010 07:17

Máslo z BIOmléka jde udělat 100%, stačí nechat 1 den odstát a sebrat smetanu. Ta "tekutina" je výborné podmáslí (pod-máslo). Kdo nemá domácí pekárnu, stačí šlehač. Při cca sedmičce smetany to trvá cca hodinu.

jaja19

7. 3. 2010 16:17

ahoj moschus,
ďakujem za fantastický tip:yes:;-). máme to šťastie, že kupujeme domáce mlieko a na druhý deň z 2 l zozberáme aj 3-4 dcl smotany. keď som doteraz chcela máslo, tak som to robila pomocou domáceho robota a šľahača, ale toto je už naozaj bombový luxus, prasknúť to do pekárničky. nemáme tiež program na slížové cesto, ale skúsim klasiku na cesto a vypnem pred kysnutím. dám vedieť ako sa darilo. ešte raz veľmi pekne ďakujem.:-K keď si predstavím domáce rohlíky a z domáceho mlieka varené klasika kakao, tak to už nič neprekoná tie raňajky.a trochu soli som dávala do smotany ešte pred šľahaním. máslo malo lepšiu chuť.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vyroba domaciho masla výroba másla jak vyrobit máslo výroba másla z domácího mléka výroba másla ze smetany domácí smetana jak se dělá máslo forma na máslo jak udělat máslo nekynuté langoše máselnice na výrobu másla formy na máslo jak vyrobit máslo z mléka jak se dělá domácí máslo prodej domácího másla máslo ze smetany máslo ze šlehačky jak si vyrobit máslo výroba másla z mléka máslo recept

Suroviny: šlehačka

TopRecepty.cz

Domácí máslo od Moschus z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkpn