Domácí máslo od Moschus z domácí pekárny

moschus Kuchař: moschus

Domácí pekárna 22 názorů

Suroviny

Šlehačky či smetany
(Já použila 2 šlehačky 40%,alobal na přikrytí formy)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Šlehačky nalijte do formy pekárny. Šlehaček můžete dát podle Vás i více. Já dělala ze dvou a másla bylo cca 190 g. Třeba by to šlo i z BIO mléka -nevím. Formu přikryjte alobalem. Dosti to stříká. A 2 krát za sebou spusťte program nudlové těsto. Potom alobal odkryjte a zkontrolujte. Měli by jste tam mít tekutinu s máslem.

  2. Tekutinu slijte (já si jí dala pak do kávy). A máslo si dejte na nějaký hustší cedník. A nechte odkapat zbytek tekutiny.

  3. Pak s ním lehce zatřepejte překlopte do misky a nechte vychladit v lednici. Použila jsem ten takový kovový malý. O něco větší než je hrneček. Nevím jak ho popsat. A nebo použijte plátýnko. Super na domácí chléb.

    Máslo sice vyjde dráž,ale pocit,že jsem ho dělala doma je báječný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí máslo od Moschus z domácí pekárny

  • Jíťa Jíťa(neregistrovaná)

    Chci se zeptat, zda se dá udělat smetana z kupovaného čerstvého mléka z plastové lahve?

    Odpovědět

  • Jíťa Jíťa(neregistrovaná)

    Chci se zeptat, zda se dá udělat smetana z kupovaného čerstvého mléka z plastové lahve?

    Odpovědět

  • kammka kammka(neregistrovaná)

    já si už kolikrát říkala, že mít zaručený rcp, jak ze smetany sesbírané z mlíka z místního kravínavytvořit máslo bez máselnice, už to dávno dělám...pekárna mi sice umřela před Vánoci, ale s tím šlehačem to zkusím. díky.;-)

    Odpovědět

  • Hanele Hanele(neregistrovaný)

    Já dělám máslo normálně jen třepáním v petce. Kupuju si farmářskou smetanu 35% ve slevě půl litru za 9,90, je z toho něco přes 200g másla. Prostě půl litru smetany naliju do litrové petky od mlíka z mlékomatu (má širší hrdlo) a třesu s tím tak dlouho, dokud není máslo hotové. Trvá to cca 10 minut a je to celkem dřina, obzvlášť ve fázi kdy celou petku vyplní našlehaná šlehačka, ale když tuto fázi překonáte a nevzdáte to, z lahve příborovým nožem vyšťouráte výborné máslíčko vyrobené vlastnoručně! Po vylití podmáslí z lahve je dobré přilít k máslu ještě trochu co nejstudenější vody (ne led!), pořádně ještě protřepete aby se zbytky podmáslí vypraly a pak už se to jen vyšťourá, dá do krabičky a do ledničky. Je výborné a vůbec se nemusíte bát koupě prošlé smetany, je-li farmářská a bez stabilizátorů, protože i ze zkyslé smetany je máslo výborné! :yes::-K

    Odpovědět

  • martina martina(neregistrovaná)

    Dobrý večer ráda bych udělala domácí máslo, ale nevím zda má být smetana čerstvá nebo zkyslá? máme k dispozici domácí mléko.může mi někdo poradit jak vyrobit domácí máslo?Děkuji

    Odpovědět

  • Sara Sara(neregistrovaná)

    Tata to zkusil.je to lepší a kvalitnějši!:-K:-))Takže super!:yes:

    Odpovědět

  • Pája Pája(neregistrovaná)

    Já to dnes zkusila a maslíčko je jedna báseň. Taky nemám program na nudle, ale dala jsem tam rychlý program.Mísí to 10 minut, tak jsem to nechala 3x 10 minut od začátku programu a super. Díky za návod:-K

    Odpovědět

  • karlička. karlička. (neregistrovaný)

    výborné máslo je přímo od kravičky, ale já smetanu převařuji a druhý den dávám do mixeru. ideální teplpta je 9 - 13 °C .je to během chvilky a máslo je výborné:-)).bez převaření má nakyslou chuť. Teď už jsem si pořídila i máselnici,aby robot moc tou mastnotou netrpěl:yes:

    Odpovědět

  • zoze2 zoze2

    Dobrý večer,určitě je lepší šlehač a šlehačka má mít pokojovou teplotu. Po zhrudkovatění vyndat do studené vody, chvíli nechat ve vodě zatuhnout, vymačkat přebytečnou tekutinu v dlaních, udělat bochánek, dát na hluboký talíř a mírným pohazováním vytvarovat do šišky másla a zároveň se tak zbavíme zbytku podmáslí z máslíčka...

    Odpovědět

  • Lenča Lenča(neregistrovaná)

    Tak my máslo děláme taky z domácího mléka, ale zdá se mi jednodušší použít elektrický šlehač - smetanu naleju do vyšší nádoby a 300g másla je za cca 10-15min.(Pekárnu jsem zkoušela několikrát, ale mně to nevyhovovalo)
    Podmáslí pak využívám při pečení místo mléka...
    Smetana se může předem mírně osolit lépe pouští tekutinu. Zároveň však nevyšlehat úplně dotuha, maže se pak špatně i při pokojové teplotě.

    Předpokládala jsem, že biomléko je také max.3,5%, ale z bio farem a tudíž z něj máslo nelze udělat. Pokud je však se smetanou, pak lze ze sebrané smetany máslo vyrobit.

    Dobrou chuť;-)

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • Darina Darina(neregistrovaná)

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak domácí máslo vyrobím, když nemám domácí pekárnu. mám pouze klasický tyčový mixér a šlehač. Děkuji.

    Odpovědět

  • Simírka Simírka(neregistrovaná)

    Ahojky. Já mám k dispozici čerstvé mléko od kravičky, kde je smetana jedna báseň. Sesbíranou z mléka jí mám plnou zavařovačku 0,7 ;-), jen přemýšlím, zda použít šlehač nebo tu pekárnu. Budu máslíčko dělat poprvé, tak mi držte palečky :yes:

    Odpovědět

  • Terminus technikus Terminus technikus(neregistrovaný)

    Máslo z BIOmléka jde udělat 100%, stačí nechat 1 den odstát a sebrat smetanu. Ta "tekutina" je výborné podmáslí (pod-máslo). Kdo nemá domácí pekárnu, stačí šlehač. Při cca sedmičce smetany to trvá cca hodinu.

    Odpovědět

  • jaja19 jaja19

    ahoj moschus,
    ďakujem za fantastický tip:yes:;-). máme to šťastie, že kupujeme domáce mlieko a na druhý deň z 2 l zozberáme aj 3-4 dcl smotany. keď som doteraz chcela máslo, tak som to robila pomocou domáceho robota a šľahača, ale toto je už naozaj bombový luxus, prasknúť to do pekárničky. nemáme tiež program na slížové cesto, ale skúsim klasiku na cesto a vypnem pred kysnutím. dám vedieť ako sa darilo. ešte raz veľmi pekne ďakujem.:-K keď si predstavím domáce rohlíky a z domáceho mlieka varené klasika kakao, tak to už nič neprekoná tie raňajky.a trochu soli som dávala do smotany ešte pred šľahaním. máslo malo lepšiu chuť.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vyroba domaciho masla výroba másla jak vyrobit máslo výroba másla z domácího mléka výroba másla ze smetany domácí smetana jak se dělá máslo forma na máslo jak udělat máslo nekynuté langoše máselnice na výrobu másla formy na máslo jak vyrobit máslo z mléka jak se dělá domácí máslo prodej domácího másla máslo ze smetany máslo ze šlehačky jak si vyrobit máslo výroba másla z mléka máslo recept

Zapomněl/a jsem heslo