

Buchty / těsto dělané v domácí pekárně
Suroviny
- 2 dcl mléka
- 2 žloutky
- 7 lžic rozpuštěného másla nebo oleje
- 1/2 kg polohrubé mouky
- špetka soli
- 3 lžíce práškoveho cukru
- citronová kůra ovánebo pomeranč
- špetka muškátového oříšku
- 20 g droždí
Postup přípravy receptu
Vsetky suroviny vlozim do pekarne v uvedenom poradi a zapnem program *cesto*.
Po vykysnuti cesto vyklopim na dosku, vyvalkam a plnim buchty oblubenou naplnou.
Pekac si na jednej strane podlozim, aby bol vyvyseny, na spodok nalejem hodne oleja a kazdu buchtu pred ulozenim do radu vyvavalam v kaluzi oleja.
Pred pecenim necham podkysnut.
Po upeceni buchty potriem mliekom a rumom.
Poznámka od kuchařky
Recept uverejnila pani jana ticha.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Buchty / těsto dělané v domácí pekárně
-
Výborný recept.Moc jsme si pochutnali.Mňamka!!!
-
Fantazie.....
-
graza, kedysi som davala susene, ale s tymto mam lepsie skusenosti...nemam s tym ziaden problem, a ta trocha tekutiny na suchom mi nikdy neurobilo zle. myslim, ze k susenemu sa uz nevratim
-
vybusna:Do pekarni dej na vrch suche droždi a ne rozpuštěne v mléku.Na vrch nesměji přijd mokre suroviny.
vybusna: -
Na koniec fotogalerie som pridala fotky cesta po vykysnuti. Valeria fakt si mala asi nieco z drozdim.
-
valeria: nechcem zvaľovať vinu na obchod, ale ak si ho ráno kupovala, neznamená, že bolo čerstvé...veselo sa predáva tovar aj po záruke.
Tento recept je určite dobrý, za autorku ručím - jej recepty "sedia".
Dávala si rozdrobené droždie na vrch s cukrom, alebo ako píše autorka hore - rozpustené v troche mlieka a cukru? Šumelo ti to droždie v tom mlieku? Myslím, či naozaj to droždie "žilo"?
Ja mám v podstate rada DP, cesto sporadicky robím v nej, ale milujem prácu s kysnutým cestom, rada sa s ním hrám, takže napriek tomu obyčajne robím všetko ručne. DP vrčí a trvá jej to neskutočne dlho, lebo zahrieva a pod., mám zázračnú misu na kysnutie, tak v tej robím všetko.
Asi som ti nepomohla, ale aspoň som sa vykecala... -
magdalenka:nebolo stare, rano kupovane....mozno som na vrch dala vela mlieka s drozdim a preto...aj ked neviem....mne sa to v DP nikdy nedari.asi len jeden krat.zacnem asi rucne...
-
valeria:nemala si staré droždie, teda po záruke?
-
valeria...ja neviem....fakt robievam na sladke kolace jedine toto cesto a nesklamalo ma.akurat som uz prestala davat ten zemiak. mrzi ma, ze ta recept sklamal.
-
mne sa to vobec nevydarilo...nenakyslo, tvrde to bolo...a robila som to presne ako je v recepte.v com je chyba?
-
recept sa mi vobec nevydaril...nenakyslo, tvrde to bolo...a robila som presne podla receptu.v com bola chyba?
-
No tak s broskvemi beru kousky 4
.Ale opravdu jsou oranžové jako meruňky
-
mirca75 dakujem dakujem..ty vies vzdy taku krasnu pochvalu napisat....
btw a predstavi si, ze to nie su merunky, ale broskyne
, mne foti foticka do oranzova...bohviepreco
-
Výbušná
tento recept tu byl už dlouho před mým příchodem na Topky a to jediné mě snad ospravedlňuje,že jsem si ho nevšimla
.Až včerejší fotečka mě upozornila na tuhle dobrotu
a tak chci zpětně pochválit všechny fotečky od šikovných pekařek a recept na těsto si uložit
.A ačkoliv moc na meruňky nejsem(jsou to meruňky viď?),tak myslím že jeden,dva kousky z tvého koláče by mé bříško potěšily
.Máš boďku
-
dnes som z tohto cesta robila mrvenickovy kolac