Sladké odměny za vysvědčení: Děti potěší domácí Kinder mléčný řez, nanuky i marsmalow
1. 7. 2021 Vaření
Letošní školní rok byl pro děti i rodiče velmi náročný. Všichni by si proto v jeho závěru, bez ohledu na výsledek vysvědčení, zasloužili nějakou odměnu. Oslaďte sobě i školákům začínající prázdniny a připravte domácí dobroty jako z cukrárny.
Kinder mléčný řez
Mléko, palmový olej, cukr, mouka, med, máselný tuk, difosforečnany, hydrogenuhličitan sodný, uhličitan amonný, emulgátor… a tak dále. To je část složení Kinder mléčného řezu, který koupíte v běžném obchodě. Ačkoliv jsou všechna použitá „éčka“ schválená a v malém množství bezpečná, lze tuhle lahůdku udělat celkem snadno i doma a zcela bez „chemie“. Budou vám k tomu stačit běžné suroviny, které máte doma, tedy mouka, cukr, vejce, kakao, olej, a do náplně pak máslo, tvaroh a cukr. Tedy nic, co by neznaly už naše babičky, které o nějakých „Kinder“ pochoutkách neměly ani tušení. Výhodou domácích Kinder mléčných řezů je kromě čerstvosti také cena. Když si je upečete podle našeho receptu, máte plný plech dobroty a ještě ušetříte.
Mohlo by vás zajímat
Ovocné nanuky
V horkém létě spotřeba zmrzliny a jiných chladivých pochoutek stoupá. Tak proč dětem i sobě nevyrobit domácí nanuky? Příprava je snadná. Většinou stačí jen rozmixovat a případně osladit čerstvé ovoce. Přidat můžete i jogurt, kefír nebo podmáslí, které nanuky krásně zjemní a dodá malým strávníkům cenné bílkoviny. Zkuste podle našeho receptu udělat třeba melounovo-jahodové nanuky s chia semínky, nebo třeba netradiční banánové nanuky s čokoládovou polevou, případně pomerančové s meruňkami.
Domácí bonbony nejen k opékání
Milují vaše děti pěnové bonbony marshmallows? A víte, že z cukru, vody, želatiny a nějakého ochucovadla vyrobíte marshmalow vlastní? Zkuste si růžovo-bílé marsmalows udělat podle našeho receptu, a pak je třeba využít k oslazení horkého kakaa nebo jako netradiční dobrotu u táboráku. Už jste měli nad ohněm opečený špíz z banánů a marsmalows?
Témata
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Kinder pingui vypadá i chutná famózně. Jednoduchý postup ukážeme ve videonávodu
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12