Dršťková polévka z jižní Moravy
Milujete přesnídávkové polévky? Určitě uvítáte náš podrobný recept poctivou dršťkovou. Výsledný pokrm je zahuštěný kousky dobře provařeného masa a zeleniny, voní majoránkou a česnekem. Stačí přikrojit kousek chleba a sytá lahůdka je na stole.
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 10. 2016 12:07
Super polopaticky popsaný postup! Až jednou překonám nechuť k čerstvým dršťkám, tento recept mám přichystaný v "Oblíbených".
29. 7. 2016 22:12
27. 2. 2015 11:04
Mmelinda:to je pravda,jednou jsem koupila chlazené předvařené a i když byly krásně bílé,tak hrozně páchly,že se to nedalo jíst.
Takže jen čerstvé.
Takže jen čerstvé.
27. 2. 2015 10:57
...nádhera. Dělám ji stejně už spoustu let a vždycky rovnou v tom největším hrnci, který doma mám, jen bez té kořenové zeleniny. Kdysi jsem zkoušela a přišla mi sladká, nebylo to prostě ono. A nikdy nekupuji už předvařené, vždy jen čerstvé a pěkně si je sama připravím - sice smrádek, ale pak blahoučko
26. 2. 2015 18:06
Je skvělá přidala jsem fotku.
11. 5. 2014 20:58
ta je perfektní.je vidět i z obrázku,že je super
5. 5. 2014 18:17
Právě jsem dovařila, je opravdu vynikající a co teprve zítra. Boík udělen a přidávám si do oblíbených
30. 4. 2014 20:14
teda ta je
4. 1. 2014 11:03
proti zápachu při vaření přidávám citronovou šťávu
11. 6. 2013 00:06
Jo, taky nekdy pridavam uzene zebirko, nebo kuzi z uzeneho masa i klobasku.
11. 6. 2013 00:01
My ji mame radi se zeleninou. Drive jsem smazila zeleninu s cibuli, pak zvlast jisku do ktere jsem, kdyz uz byla trochu vychladla pridala papriku. Ale to byl dvoji omastek, takze ted uz delam jen jisku s cibuli a s paprikou a zeleninu (nastrouhanou na hrubo) davam do vyvaru az kdyz zavaruji jisku. Cesnekem nesetrim, pridam i trochu palive papriky. Bovril (Masox) na dochuceni. Samozrejmne majoranku, pepr, se soli jsem opatrna, Masox je dost slanej. My tu v Canade mame tu vyhodu, ze drstky uz jsou velice dobre vyprany (vycisteny), takze vubec vodu neslevam. Ja totiz tuhle polevku varim z 10kg drstek v zavarovacim hrnci hlavne v zime. No a pak si ji zamrazuju a mam ji ready i kdyz je horko a nechce se mi varit. Tuhle polivku jsem se naucila kvuli manzelovi, ja ji nikdy moc nemusela. Ale ted je nejlepsi, kterou jsem kdy jedla!! Ejoy!
12. 8. 2012 19:57
Dělám stejně, jen vařím s uz.žebry, které pak do polévky oberu. Je super.
12. 8. 2012 08:43
Zdraví tě Majlont a bašta to teda musela být
4. 10. 2011 21:29
TerkaV:
... jsem rád, že chutná
Hezký pozdrav z Komeca do Bástru
... jsem rád, že chutná
Hezký pozdrav z Komeca do Bástru
4. 10. 2011 20:40
Bodík 11 Vždy si náhodně vyberu receptík a stane se z něj náš oblíbený, který vaříme pořád dokola a kouknu kdo ho dal a je to opět Colombo65 Děkuji za spestření jídelníčku a určo to není poslední receptík od Tebe!!!Zdraví Terka z Bystrca
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 9 minutami
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 48 minutami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 1 hodinou
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 1 hodinou
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 2 hodinami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 2 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 11 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Maďarská delikatesa: Dršťky na paprice voní slaninou a chutnají jako vylepšený guláš. Po tomhle jídle se jen zapráší!
Uvařte si doma poctivou dršťkovou: Chuť jí vylepší uzená paprika, sádlo a hovězí vývar
Dršťky mají své příznivce, ale i odpůrce. Poradíme vám, jak je připravit a vykouzlit z této suroviny opravdovou lahůdku
Další recepty
Tématické fráze: drštková polévka recept jak dlouho vařit dršťky hovězí drštky dršťková polévka z předvařených držťky hovězí dršťková polévka co to jsou hovězí dršťky polévka z hovězích dršťek hovězí dršťky recepty praní drštěk recept drštková polévka hovězí drštky polévka hovězí držťky drštková polévka recepty hovězí dršťky recept jak varit hovezi drstky dršťková polévka jak varit dršťky recepty drštkova jak uvařit dršťkovou polévku
Suroviny: dršťky, česnek, majoránka, cibule, petržel, mrkev, celer, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, sádlo, mouka hladká
Dršťková polévka z jižní Moravy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WqgJ
39 názorů