Dršťková polévka z hub

toprecepty.cz Kuchař:

Polévky 7 názorů

55

Suroviny

Asi 1/4 kg hub nejlépe hřibovitých
(Na jíšku)
6 dkg másla nebo sádla
6 dkg hladké mouky
2 dkg cibule
2 stroužky česneku
sůl
mletou papriku
mletý pepř
1,75 l vývaru
majoránku
petrželku
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si jíšku s cibulkou, přidáme do ní utřený česnek se solí, papriku pepř a za stálého míchání přiléváme studený vývar z kostky a asi 12 - 15 minut vaříme.

  2. Potom vložíme očištěné na drobné plátky pokrájené hlavičky hřibu dutonohého, přidáme majoránku, a dochutíme solí.

  3. Vaříme asi 10 minut.

  4. Před podáváním ozdobíme zelenými bylinkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 29 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dršťková polévka z hub

  • Jarda Jarda(neregistrovaná)

    Z Hlívy je to super mńamka :yes: roste mi ve slkepě ;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    výborná z jakýchkoliv hub, ale ty držky opravdu nejlépe připomíná masák. Já jen do ní přidávám vyvařit ještě koření - bobkový list, nové koření jako do pravé držkové. Ale jinak opravdu mňam.

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Také jí dělám a je dobrá.

    Odpovědět

  • maris maris

    Vařila jsem z růžovek - masáků :-p

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Ano, dobrá polévka,dělám doma z růžovek :-)Dávám bodíka, i když nevím, komu :-? :-)) Jani , díky za připomenutí, ale bude se dělat až budou houby v lese :-!:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Když jsem přidávala polévku z hlívy, úplně jsem tuto přehlídla:-8, tak ji dávám do Podobných:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Přidávám foto, polévka je moc dobrá. Použila jsem hlívu, ale opravdu to bylo skvělé, přidávám plus.:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo