Variace na znojemskou hovězí

Jitka a Vlastik Kuchař:

Hovězí maso 3 názory

43

Suroviny

4 plátky zadního hovězího
1 cibule
100 g slaniny
pepř
sůl
3 lžíce hladké mouky
5 středně velkých nakládaných okurek
trochu oleje
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky. Dáme na pánev a důkladně vyškvaříme. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zrůžovět. Vše přendáme do kastrolu a zatím necháme být.

  2. Na pánev přidáme olej a začneme opékat naklepané, osolené a opepřené plátky masa. Jakmile je maso opečené, přendáme jej do kastrolu se slaninou a cibulí.

  3. Zbytek oleje na pánvi zalijeme trochou vody (asi 2 dcl), chvíli povaříme a potom přelijeme k opečenému masu. Dusíme pod pokličkou doměkka. Potom maso vytáhneme. Zbylou šťávu zahustíme moukou, přidáme na nudličky nakrájené okurky a šťávu chvíli povaříme.

Poznámka

Podáváme s dušenou rýží, opečeným bramborem nebo knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 42 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Variace na znojemskou hovězí

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřové kostky po znojemsku kluci v akci pajšl znojemská hovězí pečeně znojemská pečeně recept šunkofleky kluci v akci znojemska pečeně recept na znojemskou peceni znojemská recept znojemská omáčka kluci v akci znojemská omáčka recept hovezi znojemska omacka znojemské plátky znojemská pečeně kluci v akci recept znojemská recept znojemska pecene znojemská hovězí pečeně recept hovězí znojemská pečeně hovězí znojemská omáčka recept znojemská omáčka s hovezim masem znojemská hovězí omáčka

Zapomněl/a jsem heslo