Kaparová omáčka našich prababiček
Kapary jsou nerozvinutá poupata rostliny kapary trnité, která jsou naložená v soli nebo solném nálevu. Dnes je známe spíše jen jako sardelková očka. Dříve se běžně používaly do omáček, které výborně doplňovaly vařené hovězí maso nebo pečené ryby.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 853 kJ / 443 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,84 g |
Tuky | 22,33 g |
Vláknina | 5,85 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 768 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 49,89 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je ze staré kuchařky, bohužel nevím, kdy byla vydaná, protože v ní chybí listy, tipuji konec 19.století. Mírně jsem upravila.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 7. 2020 18:39
9. 11. 2011 19:16
9. 11. 2011 16:25
Pripútaná na lôžko si tu prezerám recepty, mám tú knihu veľmi rada.
7. 9. 2011 19:53
7. 9. 2011 13:25
Po babičce mám starou"Zlatou kuchařku"s rozpočty do Anuše Kejřové a M.Kuchařové z r.1948 a to je panečku počteníčkoTěch príma surovin,co se tenkrát používalo,to mi až zrak přecházíNo a ty recepty,jako např."žabí stehýnka smažená s dušeným špenátem"to jsou opravdu skvostyAle ať neodbočuji od tohoto rcp-je prostě moc fajn a líbí se mi
7. 9. 2011 11:23
7. 9. 2011 09:36
7. 9. 2011 09:11
6. 9. 2011 22:08
6. 9. 2011 21:55
Eli - pár takových pokladů ve své sbírce kuchařek mám, moc ráda si v nich čtu, protože většinou jsou tam nejen recepty, ale i způsob uchování potravin, sestavené jídelníčky, udržování domácnosti apod. - člověk se z nich dozví spoustu zajímavých věcí o životě našich předků.
6. 9. 2011 21:18
6. 9. 2011 21:15
6. 9. 2011 20:44
6. 9. 2011 20:38
6. 9. 2011 19:56
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 8 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 10 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 12 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 38 minutami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 56 minutami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 1 hodinou
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Zuzanka A uvařila před 1 hodinou
Zelný salát aneb falešná treska
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Nakládaný hermelín I
Sima1 uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
6 tipů pro dokonalý hovězí vývar: Uvařte si silný vývar s výraznou barvou
Další recepty
Tématické fráze: kaparová omáčka kaparová omáčka recept kapary omáčka omáčka s kapary caparová omáčka kaprlata kaparová pomazánka recepty našich předků bramborová jídla prababiček kaparová recept na kaparovou omáčku kaprdlata recept kaparová omáčka omáčka kaparová omáčka z kapary caparová omáčka recept kapari omáčka čadarová omáčka kaparová omáčka recepty kaparová omáčka smetanová
Suroviny: máslo, mouka, cibule, vývar hovězí, kapary, cukr, ocet, sůl
Kaparová omáčka našich prababiček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B1Dx
33 názorů