Klobásky cigárového typu
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 50 665 kJ / 12 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 856,22 g |
Tuky | 956,36 g |
Vláknina | 6,70 g |
Cholesterol | 2,18 g |
Sodík | 22,83 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 15,90 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 7. 2013 08:11
Pohl:Recept máte docela dobrý, ale pracný. Jen kližku bych tam nedával. Pokud chci pravé domácí, tak na kvalitě masa nešetřím.http://www.toprecepty.cz/recept/8991-domaci-klobas...
23. 7. 2013 07:51
Cogára také dělám,ale raději klobásy v přírodních střívkách.Maso používám z plece(lze z části nahradit králíkem,zvěřinou apd.),popř.i krkovičku a bůček.Kýta je příliš suchá.Doporučuji udělat vše z čerstvého masa,na 10 kg směsi používám 0,75 kg hovězího,třeba i kližku na spojku,kterou semelu na pastu a přidám O,5 lt vody,do níž jsme rozpustili koření.Většinou dávám základní koření,oříšek dávám také,trochu česneku(moc ne,tak malou paličku)pokud dáme papriku,tak vše také rozpustit ve vlažné vodě.Sůl odvážit přesně v množství 18 gr na 1 kg použitého masa celkem.Někde se uvádí 20 gr,ale uzením se odpaří voda a sůl zůstane.Tak raději méně,odzkoušeno mám 18 gr.Sůl používám Pragandu napůl s obyčejnou solí,chemie raději méně a na probarvení masa to stačí.Potom roztok dám do ledničky(udělám den předem)a zchladím co to jde,někdy přidám i kostky ledu.Hovězí prát potom vyšlehám ručním mixerem za postupného přilévání studeného roztoku až vnikne lepivá hmota,což je jakési pojidlo na masovou směs.Do této spojky zamíchávám nejdříve libové maso až se krásně spojí a lepí na ruce a potom nakonec jen zlehka promísím s tučným výřezem,aby se vše rovnoměrně rozvrstvilo do díla.Předem namočené střívka plním a tvořím vždy pár klobásů,cca 1OO gr.nožička,naskládám do nádoby a dám do lednice uzrát do dalšího dne,kdy se zavěsí do předem vytopení udírny.Nejdříve se udí teplejším kouřem 60-70 st.asi 1 hod a potom douzuji asi 3 hod,studenějším kouřem z bukového dřeva a pilin.Tato doba na uzení klobás je plně dostačujhící,délší doba už zhoršuje vůni uzeného výrobku,je to potom přeuzeno s mírně kyselejší pachutí.Klobásy horké vyndám a necháme rozvěšeny na hůlkách,aby vychládly,já je ještě teplé ponořím do vřelé vody na 10 min.tím je opláchnu,což není na závadu a nechám vychládnout.Ani ty nejdražší klobásy z masného průmyslu se nedají přirovnat,snad na Slovensku,tam jsem si pochutnal.Tak to dělám já
23. 7. 2013 01:12
Sakra...mňamka neskutečná,jen není udírna
23. 7. 2013 00:35
No,to je teda nádhera
22. 7. 2013 18:55
jj dojdou zelené s jejich rychlostí
22. 7. 2013 17:57
AniCiz: a OD ČEHO JE POŠTA ?
22. 7. 2013 17:52
no kdybys nebydlel daleko- hlásím se
22. 7. 2013 13:02
Nezoufejte, kdo bude mít zájem, po prázdninách se jim budu věnovat ve větším a můžu Vám nabídnout !
22. 7. 2013 13:00
mariana.:Česnek dávám do jiného druhu klobás viz odkaz www.toprecepty.cz/recept/8991-domaci-klobasky/. Tady jsem měl obavu, aby se česnek s muškátem nehádal.
Pavel
Pavel
22. 7. 2013 11:08
Teda, ty vypadají báječně a navíc domácí výroba. Paráda!!+9
22. 7. 2013 10:08
vypadají božsky!!!!
22. 7. 2013 09:06
tak to je pecka tu voňavou a uzenou chuť.... šmáárjá, to je mučenííí
22. 7. 2013 08:43
Až budu jednou veliký kluk , tak si taky takové uzené klobásky udělám....
22. 7. 2013 08:35
Voní až do Mostu
22. 7. 2013 08:27
Pavle, sakryš na ty se tak krááásně kouká, ale raději bych je měla doma, to bych si teda pochutnalamáš je moc pěkný a dávám ti 4.bod
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Právě bylo uvařeno:
Vepřové nebo hovězí maso v kapustě
SKMZinka uvařila před 9 minutami
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 33 minutami
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 1 hodinou
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 2 hodinami
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 2 hodinami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 3 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: doba a teplota uzení klobásek narážečka na klobásy ruční narážečka na klobásy narážečka klobás jak dlouho udit klobásy klobásy ze skopového masa jak dlouho se udí klobásy uzeni klobasek narazecky na klobasy narážečky klobás délka uzení klobásy teploty při uzení klobás teplota při uzení klobás doba uzení klobás doba uzení klobás narážečka na klobásky streva na klobasky naražečky klobásy teplota uzení klobasek domácí narážečka na klobásy
Suroviny: kýta vepřová, bůček vepřový, kmín celý, pepř mletý, ořech muškátový, rychlosůl, cukr moučkový, střívka skopová
Klobásky cigárového typu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmD7
21 názorů