Domácí klobásky

pavelk Kuchař:

Doba přípravy: ? 200 kusů klobásek Vepřové maso 61 názorů

527
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Suroviny

17 kg vykostěného bůčku
3 kg zadního hovězího
40 dkg sůl
Nyní v akci
3 hlavičky česneku
pepř
kmín
sladká paprika
pálivá paprika podle chuti
voda
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček pomelu na hrubé šajbě a vsypu sůl (2 dkg soli na 1 kg masa), dobře promíchám, uložím (bez vzduchových bublin) do vhodné nádoby a dám do ledničky na 3-4 dny.

  2. Po této době dám maso do velké nádoby, přidám česnek a ostatní koření podle chuti s tím, že papriky dávám minimálně. Vše důkladně promísím a přidávám studenou vodu (3-4 litry).

  3. Mezitím pomelu hovězí na jemné šajbě, přidám sůl (2 dkg na 1 kg masa), promíchám a vložím k bůčku a opět pořádně promíchám. Plním do vyšlemovaných střev a takto naplněná střeva uložím přes noc do chladu, aby maso ještě dozrálo.

  4. Udím v předem dobře vyhřáté udírně při cca 70-80°C asi 6 hodin. Klobásky nechám vychladnout a otřu je ubrousky, aby nebyla tolik cítit mírná hořkost z kouře.

Poznámka

Všichni, kteří je ochutnali, si je nemohli vynachválit a proto jsem se rozhodl se podělit s dalšími čtenáři.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 573 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí klobásky

  • Jiří Kříž Jiří Kříž(neregistrovaný)

    My jsme je dělali v devadesátých letech. Do pomletého masa jsme dávali dva sáčky sladké papriky a jeden sáček pálivé na 10 kilo. Maso jsme pomleli v pátek přidali všechno co tam patří naplnily do střev dali do ledničky, a v sobotu se udilo.

    Odpovědět

  • Kozojed Kozojed(neregistrovaný)

    Petr H.: O co ti, ty vořechu, jde? Pokud o zničení baktérirí, od toho je tady to tepelné zpracování, A toho, co máš na rukou běžně se bát nemusíš. Ale na záchod by sis ty rukavice brát měl.:-)

    Odpovědět

  • Věra horvathová Věra horvathová(neregistrovaný)

    Před koncem uzeni,jsme ještě vkládali do uzáku různě ochucený sýr a ten neměl chybu.:-))

    Odpovědět

  • Věra horvathová Věra horvathová(neregistrovaný)

    přesně tak jsme je dělali a byly vynikající. Vždycky se stahovali sousedi a klobásky byly brzo pryč.:-p

    Odpovědět

  • NAĎA NAĎA(neregistrovaný)

    STŘEVA BEZ PROBLÉMŮ PRODAJÍ V GLOBUSU.ASPOŇ V PARDUBICKÉM URČITĚ.:-))

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    My necháváme hmotu déle odstát, nejméně 24 hodin před narážením do střev . Znovu jí před tím mícháme, je pak taková plnější, homogenejší. Jinak klobouk dolů před tou délkou uzení - u nás se klobásy nechávají dojít v 70 stupňů horké vodě, a pak znova zauzujé
    http://www.zabijacky.cz/news/klobasy-recepty-a-dom...http://www.zabijacky.cz/news/klobasy-recepty-a-domaci-vyroba/

    Odpovědět

  • Udin Udin(neregistrovaný)

    Dekuji mockrat za radu.Zkusim to.

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    Udin:To bych nedoporučoval, protože krystalky ledu by narušily strukturu střeva. Já je uchovávám v lednici, kde vydrží až rok bez problému.:-)

    Odpovědět

  • Udin Udin(neregistrovaný)

    Muzu zbyla streva na klobasy nasolena dat do mraznice ?Dekuji.

    Odpovědět

  • Navir Navir

    pavelk: To je ukázka véééélmi odolného jedince, který utekl z ochrany a před ním BACHA :-!:-D To jsou prudiči NON PLUS ULTRA :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    Tak to jsem se tak dlouho nezasmál. :-D

    Jak ten Petr H. (neregistrovaný/á) mohl utéct z pánské "ochrany" je mi záhadou!Jeho rodiče museli být určitě velice čistotní!

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Petr H.: Mamina, když míchá sekanou, tak si ty rukavice myje v desinfekci, co? Aby chlapeček nechytil bacilka... Jdi do zádele ....

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Petr H.: jako fór dobrýýý:yes::-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Petr H.: Dnes v Kauflandu: Vezli rohlíky. Jedna přepravka se převrátila na zem. Dotyčný jich několik rozšlapal, pak packama bez rukavic sebral, vrátil do přepravky a jel dál. A na to bych si dle nařízení EU měla taky brát rukavice, že? TO JE HYGIENA?

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Petr H.: Ti je max. 35, co? Špekáčky taky baštíš v rukavicích:-? Tak si ty rukavice vem, příp. plynovou masku, aby na tebe neskoči bacil :-S Si děláš pr..., co :-D

    Odpovědět

1 2 3 4 5 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo