Tlačenka dle hajného ze „Šlajfu“
Suroviny pro 16
16
Nutriční hodnoty
Energie | 7 104 kJ / 1 698 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 188,43 g |
Tuky | 67,77 g |
Vláknina | 30,93 g |
Cholesterol | 1,89 g |
Sodík | 991 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 73,54 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Díky tomu, že do tlačenky dávám rozkutrované kůže a tuk, není spojovací materiál (želatina) čirý. Na chuti to neubírá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 3. 2015 15:40
2. 3. 2015 15:24
"rozkutrované kůže" - nevím, ale jednou jsem byla líná kvůli trošce kůží vytahovat masový strojek a tak jsem je rozmixovala - vznikla mléčně bílá tuková emulze, takže sulc, do kterého jsem ji přidala, vypadal jako mléčný.
2. 3. 2015 10:03
2. 3. 2015 02:11
Možná jste se přehlídla v prvním řádku; autor píše ½ hlava z prasete, ne 1/2 prasete Takové množství se sní raz dva a libová tlačenka i bez chleba
Vaření tlačenek ASI prodlouží i životnost, ale hlavně prospěje chuti
"rozkutrované kůže"?
Je to sázka na jistou, že se tlačenky nebudou drolit
Mimo mísu:
Koukaje na fotečky si říkám, že pokud hajný vidí stejně i puškohledem, tak škodná v jeho revíru má pré!
2. 3. 2015 00:57
Tlačenku už nevaříš? - takto je asi jen k rychlé spotřebě.
Jaká je chuť tlačenky, když s masem vaříš i zeleninu?
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Právě bylo uvařeno:
Šlehačková vánočka
hanastan uvařila před 3 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 8 minutami
Domácí skořicové vafle
Eliška_ uvařil před 24 minutami
Rychlý výborný hráškový krém
jiri petrasek uvařila před 36 minutami
Vepřové nebo hovězí maso v kapustě
SKMZinka uvařila před 57 minutami
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 1 hodinou
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 2 hodinami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 2 hodinami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Jaké jsou výhody vaření v tlakovém hrnci? Uvaříte v něm vývar, přílohu nebo omáčku - rychle a s minimálními náklady na energii
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Další recepty
Tématické fráze: tlacenka z divocaka lada hruska libova tlačenka lada hruska tlacenka láda hruška vepřová tlačenka libová tlačenka ládi hrušky libová tlačenka podle ládi hrušky sulc z divočáka slezina do tlačenky lada hruska tlacenka z plecka lada hruška recepty tlačenka lada hruska libova tlacenka recept domaci tlacenka lada hruska tlacenka ladi hrusky veprova veprova tlacenka ladi hrusky láďa hruška recepty libova tlacenka tlacenka z divočáka recept tlačenka z divočáka recept na tlacenku z divocaka slezina z divočáka tlačenka slezina
Suroviny: hlava vepřová, koleno vepřové, srdce vepřové, slezina, játra, jazyk vepřový, kůže vepřová, sůl, koření nové koření, pepř, bobkový list, tymián, cibule, mrkev, petržel, celer, cibulka jarní, česnek, kmín drcený, koření nové koření mleté, pepř, majoránka
Tlačenka dle hajného ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gG99
5 názorů