

Hruškovo-čokoládový koláč
Suroviny
- 250 g hrušek
- 6 vajec
- 250 g cukru
- 3 lžíce mandlového likéru
- 1 lžíci kakaa
- 75 g krupice
- 125 g mletých mandlí
- 50 g mandlových lupínků
- 3 lžíce meruňkové marmelády
- 150 g čokolády na polevu
Postup přípravy receptu
Ušleháme žloutky a 125 g. cukru, vmícháme likér, kakao, krupici, mandle a na kostičky nakrájené hrušky.
Bílky ušleháme se zbylým cukrem a opatrně vmícháme do těsta.
Nalijeme do dortové formy a upečeme (200°C) 45 minut.
Po vychladnutí potřeme rozehřátou marmeládou a polijeme čokoládovou polevou na konec posypeme mandlovými lupínky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hruškovo-čokoládový koláč
-
chuť výborná,jen se to trochu sypalo...bylo to na lžičku..
-
No to vypadá vábivě a jako velká mňamka
.Vůbec jsem si nevšimla že tu takový recept je
.Jaruno
za to vytažení na světlo a za tu práci s ním letí boďka
.A samozřejmě cením i pěkný fotopostup
-
Marto,tak jsem ho právě ochutnala, a je opravdu výborný.Má hodně výraznou mandlovočokoládovou chuť.Ty hrušky v těstě ale nejsou moc znát.Možná by jich muselo být víc.A teď mám kilo navíc.
-
koláč vypadá nádherně
a samé úžasné ingredience, Jaruno jak vlastně chutná?