Domácí chleba v troubě podle Ládi Hrušky (s časovou úpravou - méně práce)

Slané pečivo Doba přípravy: 15 minut příprav + 2 hodiny kynutí 2 názory

Slané pečivo Doba přípravy: 15 minut příprav + 2 hodiny kynutí 2 názory

Suroviny

3 hrnky hladké mouky
1,5 hrnku vlažné vody
1/2 kostky droždí
1,5 lžička soli
1 lžička kmínu

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme vodu a droždí tak, aby z toho byla hnědá voda bez hrudek droždí. Pak přidáme mouku, sůl a kmín. Pořádně promícháme (metlou na těsto).

  2. Přikryjeme folii, nebo velkým sáčkem. Přikrytou mísu dáme na noc napr. do mikrovlnky, nebo trouby kynout. To proto, aby náhodou nebyl přísun chladného vzduchu, průvan, či cokoli nežádoucího.

  3. Většinou stačí jen 2 hodiny kynutí. Rozehřejeme troubu na 210°C, necháme hodně ohřát skleněný pekáček, to aby se pak chleba pekne vyklepnul, a těsto jen překlopíme. Zakryjeme skleněným víkem a pečeme asi 40 minut (dle barvy). Poté sundáme víko a pečeme ještě 15 minut, pri zvýšené teplotě 230°C.

Komentáře k receptu Domácí chleba v troubě podle Ládi Hrušky (s časovou úpravou - méně práce)

  • cozumel cozumel

    Protože většinou ty jeho recepty vypadaly v televizi lépe než chutnaly ve skutečnosti :-D

    Odpovědět

  • zizala zizala (moderátorka)

    Nejvtipnější je u těch receptů zdůraznění, že jsou od Ládi Hrušky :-)):-))

    Odpovědět

Tématické fráze: lada hruska chleba bez droždí chleba od ládi hrušky chleba ladi hrusky lada hruska chleb bez droždí chléb ládi hrušky domácí trdelníky od ládi hrušky peceni chleba od ladi hrusky chleba od ládi hrušky bez droždí chleba bez droždí láďa hruška chleba lada hruska hruška pečení chleba láďa hruška chleba chleba z mikrovlnky pečeme chleba v troubě pečení chleba v troubě bez droždí láďa hruška chléb bez kynutí láďa hruška pečení chleba pečené koblihy od ládi hrušky lada hruska-domaci pečení chleba pečení chleba v troubě video