Dušené vepřové slezinky na cibulce a tymiánu

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 60 minut 12 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 60 minut 12 názorů

Suroviny

Vepřové sleziny
cibule
tymián
česnek
mletý pepř
sůl
sádlo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Ze slezinek vyřízneme zbytek bránice, opláchneme, podélně rozřízneme napůl a napříč krájíme centimetrové kousky.

  2. Na sádle necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme slezinky a prudce zarestujeme.

  3. Podlijeme bujónem, přidáme tymián (nejlépe sušený, je aromatičtější) a dusíme.

  4. Hotové slezinky osolíme, opepříme, zahustíme roztřepkou (záklechtkou) z hladké mouky, přidáme nastrouhaný česnek a provaříme. Podáváme s dušenou rýží.

Poznámka od kuchařky

Dostal jsem chuť na dušenou rýži, jenže co k ní? U řezníka mi cvrnkly do nosu tři vepřové slezinky a večeře byla jasná.

Komentáře k receptu Dušené vepřové slezinky na cibulce a tymiánu

  • kokronilla kokronilla

    Minulý týden jsem recept vyzkoušela, Jendo, máš ode mně jedničku:-! Opravdu moc dobré, já sleziny zpravidla peču na sádle, ale tvůj recept zařazuju do jídelníčku.

    Odpovědět

  • ilčidlo ilčidlo(neregistrovaný)

    Včera jsem vařila slezinu podle tohoto receptu a byla to velká mňamkawww.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jeníku,Tebou připravené slezinky vypadají moc dobře:-KHezký receptík na velice chutné,leč opomíjené jídlo:-p+8:yes:

    Odpovědět

  • ivca ivca(neregistrovaná)

    Už jsme je dnes koupili, a zkusíme to taky uvařit, doufám, že to bude mňamka...

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Jendo:-)slezinky:-p:-p:-p.Mě už necvrnkly do nosu pěkných pár let,škoda přeškoda;-(.Asi budu jezdit řezníkovi do Příboru;-).Tvůj recept vypadá moc pěkně a jedle:-p-ukládám a nezapomenu;-).Já můžu slezinu na skoro každý způsob a tak ti už těď posílám boďku za tu dobrůtku na obrázku:-p a těším se až seženu a uvařím:-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jo, vlastně byly tu jiné fotky, ale já nepoznala, že to byly ledvinky :-D..asi proto, že nedělám často ani jedno ani druhé. Vnitřnosti u nás nejdou na odbyt.

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1 (autor receptu)

    Jani R., rozhodně mi slezinky chutnají víc, než dušená vepřová játra, která je moc krupicovitá. Samozřejmě je to věc názoru a chuti.;-):-))

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1 (autor receptu)

    Díky, Bibi, už jsem to opravil.;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    A já mám pocit, že před chvílí tady byly jiné fotky!!:-O

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jeníku, tak sem volaaká zmetěná-jsou to slezinky, nebo ledvinky:-?v názvu je slezinka a pod velkou fotkou ledvinka;-), to jsi se asi přepsal, nebo kdo ví, na co si myslel viď:-O vypadá to moc dobře a dávám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já jsem slezinu jedla jednou, ale nedělala nikdy. Popravdě, příjde mi to, jak žvýkačka:-/

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jendo, ty máš nějaký zvláštní nos a jen na dobroty :-) Už jsem slezinu nedělala strašně dlouho, ale jak vidím tu tvoji na talíři, tak jsem na ni dostala fakt chuť :-)Bodík:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové ledvinky na cibulce ledvinky na cibulce jak vypadá tymián recept na vepřovou slezinu slezinkovy gulas recept na vepřové ledvinky na cibulce veprove vnitrnosti co se vari ze sleziny vepřové na tymiánu vepřová slezina-recept slezina-recept dusena jatra na cibulce recebty naslezina jak se vaří slezina dusené vepřové játra recepty-slezina vepřové na cibulce vepřové ledvinky dušené ledvinky na cibulce recept jak připravit vepřovou slezinu