Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sulc (huspenina)

Domácí zabijačkové pochoutky jsou velmi oblíbené. Sulc neboli huspeninu navíc vyrobíme snadno z běžně dostupných surovin. Zimní a masopustní hodování si už bez domácího sulcu těžko představíte.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min

180 min (180 min příprava, doba přípravy bez tuhnutí.)

2. 1. 2009 09:09

Suroviny

Porce: 4-10

Nutriční hodnoty

Energie5 503 kJ / 1 315 kcal
Bílkoviny219,10 g
Tuky33,82 g
Vláknina27,20 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 1,10 g
Sůl2,28 g
Sacharidy20,04 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Moje teta ještě na dno pekáčku rozloží plátky natvrdo vařených vajec a na kostičky nakrájené kyselé okurky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

mika59

16. 2. 2020 15:59

zizala: Určitě ne..je mi ctí ;-):-K

zizala

16. 2. 2020 15:54

mika59: Nádhera :-*:yes:. Moc děkuji a nastavuji jako hlavní fotku, pokud nevadí :-K

mika59

16. 2. 2020 15:10

Dělala jsem téměř stejně..moc dobrý. :yes: .přidala jsem s dovolením fotky..:-K:-K

Vlado BA

17. 1. 2018 14:17

V huspenine nemá zelenina okrem cesnaku čo hľadať. Potom je to polievka a nie huspenina.
Stačia 4 nožičky, jedno koleno, 10 stručkov cesnaku, celé čierne korenie, čl mletej papriky a soľ podľa chuti. Variť do rozpadnutia mäsa. To je všetko

Jaroslav

2. 1. 2018 13:31

mlsoun: Dobry den je mi to blbe ale mohu vas poprosit o recept na rychly sulc jeste jsem ho nedelal a chtel bych ho vyzkouset. Dekuji.:yes:

maminasti

13. 3. 2016 13:20

Já sulc uchovávám tak,že jej dám do tlačenkových pytlíků,zamrazím a když mám chuť,tak uvařím,nechám vychladit a je hotovo:-):-)

Stanislava

13. 3. 2016 11:16

Já když vařím tak větší množství.Do misky jen na rychlé snězení a ostatní do malých skleniček zavařím.Pokud má můj drahý chuť, kdykoliv si skleničku rozdělá.Uchovávám ale v lednici:-p

zizala

4. 4. 2015 10:15

MajaV: Když už dělám sulc, tak jen takové množství, aby se snědl pohodlně během týdne. Když naši zabíjeli prase, zavařovalo se všechno, i prejt jaternicový a podobně, protože mrazáky v té době nebyly běžné. Moje holky moc o tyhle pochoutky nestojí, takže když nás s mužem honí mlsná, dojdu k oblíbenému řezníkovi pro kousek tlačenky nebo jiné dobroty a je to :-)

MajaV

4. 4. 2015 09:28

zizala::-) Delší čas zavařování je asi jistější. Už jsme dlouho sulc ani tlačenku nezavařovali, ale bývala to dobrota:-p:-)

zizala

4. 4. 2015 09:16

MajaV: :-):yes: Díky za zastoupení a rychlou reakci.


Miloš: Jak radí MajaV.- nalít do sklenic, nejlépe do "masovek" nebo dát alespoň víčka s červenou gumičkou u sklenic Omnia. Zavařit stejně jako maso, jeden den při 98°C 60 minut u menších sklenic, u 1 l sklenic ještě půl hodiny přidejte. Druhý den sterilaci opakovat (je to bezpečnější) - opět při 98°C 50 (u litrovek 65) minut.

MajaV

4. 4. 2015 09:01

Miloš: Určitě sulc zavařit jde (stejně jako tlačenka) místo do nádoby ho nalijete do sklenic asi 2 cm pod okraj, zavíčkujete a zavaříte stejně, jako se zavařuje pečené maso. My jsme zavařovali asi na 90 stupňů 1 hodinu a pak radši uchovávali v chladu, ale vydržela i rok;-):-)

Miloš

4. 4. 2015 08:17

Dobrý den,
někde jsem četl že se dá hotový sulc zavařit,ale nikde jsem nenašel recept.Neví někdo jak uchovat sulc aby se nezkazil?Udělali jsme ho víc a celý ho nesníme.

Martin

4. 3. 2015 13:36

My u nás ten tuk ze sulcu nesbíráme, přijde nám to škoda. Pokud ho tam nemáte příliš, nijak negativně sulc neovlivní, řekl bych, že spíš naopak. Vypadá pak takhle http://www.zabijacky.cz/news/domaci-sulc/.
Máme ho rádi libovější, proto tolik masa. Má pak takový lepší šmak

mlsoun

29. 3. 2013 06:37

já mám svůj recept a chutná všem je kvalitní jednoduchý a rychlý ale vždy je to sulc

papa1649

3. 9. 2012 15:18

A jdu na to....................!!!:-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: huspenina huspenina recept domácí výroba sulcu sulc domácí recept na huspeninu výroba huspeniny jak se dela huspenina jak se dělá sulc huspenina recepty huspenina,sulc recept huspenina recepty huspenina masový sulc recept na domácí sulc příprava sulcu vepřový sulc domácí sulc výroba domácí huspeniny vaření sulcu jak se vari sulc

Suroviny: nožička vepřová, koleno vepřové, jazyk vepřový, mrkev, petržel, celer, maso vařené, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, sůl, ocet

TopRecepty.cz

Sulc (huspenina)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx0G