Lečo, jak ho dělám já
S létem přichází ruku v ruce sklizeň rajčata a paprik. Pokud nevíte, co z jejich přebytků připravit, určitě nešlápnete vedle, když zvolíte oblíbené maďarské lečo s opečenou klobásou, provoněné mletou paprikou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 698 kJ / 1 840 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,72 g |
Tuky | 110,02 g |
Vláknina | 36,36 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 1,27 g |
Sůl | 2,74 g |
Sacharidy | 139,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Před časem jsem četla recept na lečo, jak ho dělají někteří (ne všichni) Maďaři, vyzkoušela a je to balada. Už jinak nedělám, je skvělé. Díky jinému postupu se papriky nerozvaří, máme rádi, když je vidno, z čeho je pokrm uvařený. Mletá paprika dodá leču další chuťový rozměr. Vaječné kusy obalené zeleninou jsou lahůdkou a klobása není povinná. Nejlepší je s čerstvým kmínovým chlebem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 8. 2022 14:40
Podle známého: Čím hlóóópější sedlák... atd. atd. se nám urodilo hafo rajčat a teď dozrávají papriky...
Rajčata už mi lezou ušima; za kuropění je na plantáži snídám s vejci natvrdo a večeřím caprese (někdy s tvarohem)
I napadlo mi udělat lečo...
Když slyším LEČO, tak se mi automaticky vybaví "Lečo, jak ho dělám já"
Dnes jsem si postup zjednodušil: do rajčatového základu jsem vyklepl vajíčka, po chvilce přidal papriku a vajíčka nechal bez míchání srazit
Tož, dobré to bylo
12. 6. 2019 15:17
12. 6. 2019 12:42
Na 2 porce:
- 4 rajčata
- 4 slovenské papriky
- malý svazek jarní cibulky
- 1 PL rajčatového protlaku
- 1 KL maďarské uzené papriky
- malá nožička čabajky
- maličko oleje, sůl
Na trochu oleje do kastrolu dáme na jemné plátky nakrájenou čabajku, nakrájenou bílou část cibulky, po chvíli přidáme papriky na proužky, mícháme na prudkém plameni, přidáme uzenou papriku, rajčata na kousky, osolíme, stále mícháme, přidáme rajčatový protlak na zahuštění. Připravujeme rychle, žádné dušení na kaši. Posypeme zelenou natí cibulky a podáváme s chlebem.
Foto přidávám - zizala promine
30. 9. 2018 15:32
28. 9. 2018 13:28
28. 12. 2017 22:26
28. 12. 2017 21:34
28. 12. 2017 20:57
8. 2. 2017 18:09
8. 2. 2017 18:06
13. 1. 2016 15:57
10. 1. 2016 22:11
10. 1. 2016 21:03
7. 9. 2015 19:47
7. 9. 2015 16:56
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 1 hodinou
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 21 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Právě bylo uvařeno:
Domácí chleba z trouby
Martin432 uvařila před 47 minutami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
kraloja uvařila před 58 minutami
Hrníčkové vafle
Possy uvařila před 1 hodinou
Hermelínový salát se šunkou
kamila29 uvařila před 1 hodinou
Mořské vlnky
Leennkkaa uvařila před 3 hodinami
Bábovka bez vajec a bez mléka
Roman111 uvařila před 6 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
babice uvařila před 8 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 10 hodinami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Lečo je nejlepší z dobře vyzrálých rajčat, pěkně vybarvených paprik a nové cibule. Letní vaření si bez něj těžko představíme
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Další recepty
Tématické fráze: jak se dělá lečo recept na dobré lečo nejlepsi leco nejlepší recept na lečo dobre lečo slovenske lečo jak na leco lečo s anglickou slaninou lečo z konzervy jak dělat lečo leco se slaninou dobry leco dobré lečo recept pálivé lečo vajecne leco lečo za syrova lečo jak ho dělám já lečo s noky lečo s nokama leco
Suroviny: paprika čerstvá červená, paprika čerstvá pálivá, rajče, slanina, paprika sušená sladká, sádlo, cibule, vejce, máslo, klobása, sůl, pepř mletý
Lečo, jak ho dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8l0g
28 názorů