Bavorské vdolečky
Smažené bochánky nadýchané jako polštářek, to jsou oblíbené bavorské vdolečky. Tradičně podávané se švestkovými povidly a tvarohem či šlehačkou. Pokud chcete změnu, dejte si s hruškovými povidly, které dodají lahodnou chuť a šťavnatost.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 11 419 kJ / 2 729 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,59 g |
Tuky | 64,46 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 697 mg |
Sodík | 292 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 452,19 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 8. 2023 11:53
Vynikající vdolečky
S těstem se krásně pracuje, nelepí. Ukládám do oblíbených


28. 2. 2022 07:57
Výborné,nadýchané.Tuk jsem dala sádlo a přidala půl dcl mléka.Kvasnice sušené s vlaštovkou..

6. 2. 2016 16:41
Právě teď jsem dodělala tyto naprosto úžasné,krásně nadýchané vdolečky.Dělala jsem z 1kg mouky a přidala jsem asi 1dcl mléka a asi lžíci lihové rumové tresti (neměla jsem bohužel rum).Vykrajovala jsem skleničkou o průměru 6 cm a měla jsem jich 60ks. Jsou vážně mňam,mňam,mňam 


31. 3. 2014 11:36
Úžasný!!!!! Chutnají výborně!!!!!

21. 6. 2013 20:36
Jitkas: Aha, díky za připomenutí
, o tom článku vím, jen jsem na něj zapomněla
O prázdninách vyzkouším




21. 6. 2013 19:40
zizala_: Na strankach cathleen je kvasek, zvany ananasove reseni. Ja zvolila pomeranc, je to primo famozni. Vypada slozite, ale kdyz jsem to pochopila ja, ty levou zadni.
21. 6. 2013 19:25
Jitkas: Vážně, vlastní kvásek se mi nějak nedaří 


Ať žijí kváskoví cvoci




Ať žijí kváskoví cvoci



21. 6. 2013 18:40
zizala: Tak tomu neverim, ze nemas bunky. Problem je, ze tady nikdo nema pojem, co je zitny kvasek, natoz vyrabet zitny chleb. Mysli si, ze jsem cvok!! Ale pak, kdyz jim delam topinky, si naramne libuji.
21. 6. 2013 18:29
Jitkas:
zábava to je
Já už mám od pondělí v ledničce nový kvásek, opět darovaný, protože na výrobu vlastního nějak nemám buňky
Lépe zacházím s darovaným
Ať se Ti daří





21. 6. 2013 18:25
zizala: Musim ho krmit venku z ladnice do nedele, pak bude "silny" a pecu. Ten stary, mi "umrel" po dvou letech, chudak. Nasla jsem novy recept od cathleen, tak zkousim, ale v podstate je to zabava.
21. 6. 2013 18:19
Jitkas: Pokud se jeví kvásek takhle živě, není třeba ho už krmit tak často, zkus po 3-5 dnech, jen nech malinko rozkvasit a dej ho do ledničky. Po 5ti dnech opakuj. Já jsem (než jsem si zapomněla odebrat při pečení chleba, čímž jsem o něj dočasně přišla
) krmila v pohodě po týdnu, v pátek nakrmila, v sobotu upekla chleba a nový rozkrmený dala do ledničky. Do pátku vydržel úplně v pohodě


21. 6. 2013 18:15
Jo, to jsem tez udelala, neb mi doslo. S cathleen jsem conzulovala, ale musim ho krmit kazdych 12hod, takze se snazim, abych k nemu nemusela vstavat, jako k miminku. V mem veku, dost absurdni.
21. 6. 2013 18:06
Jitkas:
Tak ho udělej hustší - dej víc mouky, on vždycky trochu zřídne tím kvašením, ale úplně tekutý je moc náchylný ke zničení
Cathleen by Ti to vysvětlila fundovaněji



21. 6. 2013 17:55
zizala: Potvrzuji, cos prave moudre rekla, neb vyrabim uz tyden zitny kvasek a on mi utika kudy muze!
21. 6. 2013 16:53
Madalenka: V těchto horkých dnech kyne těsto mnohem rychleji, za polovinu až třetinu doby, která je běžně udávaná. Těsto spadlo proto, že překynulo a kvasinky už pak neměly sílu se znovu zmátořit. Správně vykynuté těsto se pozná tak, že když do něj zaboříš prst, udělá se důlek, který drží tvar. Málo vykynuté těsto odpruží, překynuté těsto spadne, udělá se po píchnutí prstu kráter.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Vepřové roládky s chorizem a zeleninovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami

Hovězí krk na zelenině z pomalého hrnce
Přidáno před 8 hodinami

Vepřové kotlety s balzamiko-javorovým přelivem
Přidáno před 17 hodinami

Pikantní hovězí krk jalapeňos
Přidáno 26. 9. 2023 21:32

Tvarohové poháry se švestkami a perníčky
Přidáno 26. 9. 2023 21:15

Kuřecí žaludky na houbách
Přidáno 26. 9. 2023 20:40
Právě bylo uvařeno:

Ledvinky po uhersku
uvařil/a Gabi-710
před 7 hodinami

Játrové knedlíčky do polévky
uvařil/a EsterMysty
před 7 hodinami

Cukeťák pro mlsné jazýčky
uvařil/a Moanka
před 8 hodinami

Lilek plněný kořeněnou masovou směsí
uvařil/a janavitaskova
před 8 hodinami

Jednoduché churros, které se vždy povede.
uvařil/a TomEnny_
před 8 hodinami

Bábovka Margot, která se vždy povede
uvařil/a 8181bartova
před 10 hodinami

Játrová kuřecí paštika
uvařil/a HankaUl
před 11 hodinami

Švestkový koláč s kokosovou čepicí
uvařil/a Moanka
před 11 hodinami

Mleté řízky pečené v troubě
uvařil/a Moanka
před 12 hodinami

Cuketový perník
uvařil/a Ivana.tusarova
před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: bavorske vdolky bavorské vdolky jednoduché bavorske vdolky recept recept na bavorské vdolky bavorské vdolečky s povidly a tvarohem vdolky recept vdolky z domácí pekárny domácí vdolky domácí vdolečky recept na domácí vdolky recept bavorské vdolky domaci vdolky recept recept na domácí vdolečky maminčiny recepty vdolky recept na domácí vdolky na oleji nejlepší bavorské vdolky bavorsky vdolky bavorské vdolečky-babiččiny recepty vdolky bavorský vdoleček
Suroviny: mouka polohrubá, mléko, droždí, cukr, vejce, žloutek, tuk, kůra citronová, sůl, olej, tvaroh na strouhání, marmeláda, šlehačka
Bavorské vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zzv
58 názorů