Bavorské vdolečky

toprecepty.cz Kuchař:

Sladká jídla 57 názorů

525

Suroviny

1/2 kg polohrubé mouky
0,2l mléka
25 g droždí
3 lžíce cukru
1 vejce
2 žloutky
6 dkg tuku
citrónová kůra
špetka soli
olej na smažení
tvrdý tvaroh
marmeláda
šlehačka
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Droždí promícháme s cukrem, přidáme část vlažného mléka, promícháme a necháme na teple vykynout.

  2. Do prosáté mouky přidáme vejce, žloutky, citrónovou kůru, rozpuštěný tuk, špetku soli, zalijeme zbylým mlékem a kváskem. Těsto promícháme, propracujeme nahusto a necháme ještě asi 1 hodinu na teple kynout.

  3. Vykynuté dáme na pomoučený vál, vyválíme na silnější plát, a kulatým vypichočem vykrajujeme vdolečky., narovnáme je na pomoučené prkno a necháme ještě kynout.

  4. Smažíme zvolna po obou stranách na oleji dozlatova. Necháme prochladnout, potřeme marmeládou posypeme nastrouhaným tvarohem a ozdobíme šlehačkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 185 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bavorské vdolečky

  • pindrush pindrush

    Právě teď jsem dodělala tyto naprosto úžasné,krásně nadýchané vdolečky.Dělala jsem z 1kg mouky a přidala jsem asi 1dcl mléka a asi lžíci lihové rumové tresti (neměla jsem bohužel rum).Vykrajovala jsem skleničkou o průměru 6 cm a měla jsem jich 60ks. Jsou vážně mňam,mňam,mňam :yes::-K

    Odpovědět

  • lukas lukas(neregistrovaný)

    nemužu najít nekinutí vdolky sem kuchař v restauraci potřebeju rychlí vdolky i majitel:-)):-//:-)

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Úžasný!!!!! Chutnají výborně!!!!!:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jitkas: Aha, díky za připomenutí:-K:yes:, o tom článku vím, jen jsem na něj zapomněla:-8 O prázdninách vyzkouším :-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    zizala_: Na strankach cathleen je kvasek, zvany ananasove reseni. Ja zvolila pomeranc, je to primo famozni. Vypada slozite, ale kdyz jsem to pochopila ja, ty levou zadni.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jitkas: Vážně, vlastní kvásek se mi nějak nedaří :-8:-8:-/
    Ať žijí kváskoví cvoci :-)):-K:yes:

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    zizala: Tak tomu neverim, ze nemas bunky. Problem je, ze tady nikdo nema pojem, co je zitny kvasek, natoz vyrabet zitny chleb. Mysli si, ze jsem cvok!! Ale pak, kdyz jim delam topinky, si naramne libuji.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jitkas: ;-) zábava to je :yes: Já už mám od pondělí v ledničce nový kvásek, opět darovaný, protože na výrobu vlastního nějak nemám buňky :-8 Lépe zacházím s darovaným :-) Ať se Ti daří :-K

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    zizala: Musim ho krmit venku z ladnice do nedele, pak bude "silny" a pecu. Ten stary, mi "umrel" po dvou letech, chudak. Nasla jsem novy recept od cathleen, tak zkousim, ale v podstate je to zabava.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jitkas: Pokud se jeví kvásek takhle živě, není třeba ho už krmit tak často, zkus po 3-5 dnech, jen nech malinko rozkvasit a dej ho do ledničky. Po 5ti dnech opakuj. Já jsem (než jsem si zapomněla odebrat při pečení chleba, čímž jsem o něj dočasně přišla:-8) krmila v pohodě po týdnu, v pátek nakrmila, v sobotu upekla chleba a nový rozkrmený dala do ledničky. Do pátku vydržel úplně v pohodě ;-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Jo, to jsem tez udelala, neb mi doslo. S cathleen jsem conzulovala, ale musim ho krmit kazdych 12hod, takze se snazim, abych k nemu nemusela vstavat, jako k miminku. V mem veku, dost absurdni.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jitkas: :-) Tak ho udělej hustší - dej víc mouky, on vždycky trochu zřídne tím kvašením, ale úplně tekutý je moc náchylný ke zničení ;-) Cathleen by Ti to vysvětlila fundovaněji :-8

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    zizala: Potvrzuji, cos prave moudre rekla, neb vyrabim uz tyden zitny kvasek a on mi utika kudy muze!

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Madalenka: V těchto horkých dnech kyne těsto mnohem rychleji, za polovinu až třetinu doby, která je běžně udávaná. Těsto spadlo proto, že překynulo a kvasinky už pak neměly sílu se znovu zmátořit. Správně vykynuté těsto se pozná tak, že když do něj zaboříš prst, udělá se důlek, který drží tvar. Málo vykynuté těsto odpruží, překynuté těsto spadne, udělá se po píchnutí prstu kráter.

    Odpovědět

  • Madalenka Madalenka(neregistrovaná)

    Hm,tak nevím,těšila jsem se jaká to bude dobrutka,jak se mi povedou..ale za 1.když těsto vykynulo a já ho chtěla setřít ze stran spadlo,tak jsem čekala další hodinu a už tak stejně nevykynulo..vdolky jsem neměla vůbec krásně nadýchané,spíš vyschlé tvrdé placky,tak nevím,kde jsem udělala chybu, škoda

    Odpovědět

1 2 3 4

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: bavorske vdolky bavorské vdolky jednoduché bavorske vdolky recept recept na bavorské vdolky bavorské vdolečky s povidly a tvarohem vdolky recept vdolky z domácí pekárny domácí vdolky domácí vdolečky domaci vdolky recept recept na domácí vdolečky recept na domácí vdolky na oleji recept bavorské vdolky recept na domácí vdolky bavorsky vdolky recept na vdolky hrnkové bavorský vdoleček nejlepší recept na vdolky bavorské vdolky z domácí pekárny recepty na vdolky

Zapomněl/a jsem heslo