Nebezpečně dobrý jablečník

pipicek Kuchařka: pipicek

Doba přípravy: 20min´-15min pečení 20 ks Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 17 názorů

Suroviny

4 vejce
100 g cukr moučka
1 vanilkový cukr
6 lžic vlažné vody
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
750 g nastrouhaných jablek
2 vanilkové cukry
mletá skořice
3 vanilkové pudinky
500 ml mléka
2 zakysané smetany
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plech vyložíme alobalem, nasypeme 2 vanilkové cukry, skořici, nastrouhaná jablka a zalijeme těstem a dáme péci na 220°C do trouby.

  2. Na těsto ušleháme vejce s cukrem, přidáme vlažnou vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva. Po upečení plech obrátíme a jablka jsou nahoře, potřeme náplní z pudinku a ozdobíme nastrouhanou čokoládou.

  3. Na náplň uvaříme 3 pudinky v 500 ml mléka, necháme mírně vychladnout a do mírně teplého pudinku zašleháme zakysanou smetanu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 159 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nebezpečně dobrý jablečník

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Dnes som koláč piekla, dostala som ho mailom. :-D Mala som dosť jabĺk a zdalo sa mi cesta málo, tak som urobila z 5 vajec a múky som dala 300 g. Nepoužila som vodu, ale mlieko. Rovnako sa mi zdalo na 3 pudingy 500 ml mlieka málo, pretože je to dávka na 1 puding, aj keď hustota by nezodpovedala krému. Tak som pridala cca 2-3 dl mlieka, ťažko presnejšie povedať, liala som priamo z krabice. Každopádne výsledok je vynikajúci, pridávam foto. :yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Těsto i s jablíčkama bez problému, moc dobré, ale ta náplň to je hrůza... je to nechutné i s přidáním zakysané smetany, má to hrozně práškovou pachuť, šla rovnou do koše. Buchtu jsme snědli i bez náplňě :-S ...

    Odpovědět

  • LLenule LLenule(neregistrovaný)

    Moc dobrý řezík,akorát jsem dala dva pudinky na 0,5l mléka a bylo to i tak dost husté.Zakysané smetany jsem zašlehala dohladka do pudinku a řez posypala nastrouhanou čokoládou.Příště zopakuji,Dávám za 1:yes:

    Odpovědět

  • Haňula Haňula(neregistrovaná)

    Právě jsem dopekla. Je to výborná buchta. 3 pudingy v 0,5 litru mléka jsem v pohodě rozmíchala, nechala trochu zhoustnout a hned nalila do misky, ve které jsem je pak rozšlehala se zakysankou. Úplně bez problémů. Pokud dáte víc mléka, nebude na buchtě držet. Já osobně bych klidně dala víc jablek a do piškotu bych šoupla tak 0,5 dcl oleje, aby byl vláčnější. Jinak fakt dobrý, nepřeslazený. Zkuste.:-))barnovahana@seznam.cz

    Odpovědět

  • Lenika Lenika

    Chutnal. A to je hlavní. :-))

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Také nejsem autorka, ale chápu také jeden do těsta a dva do jablek. Jen bych jednak použila pečící papír a ty cukry se ¨skořicí bych nasypala až na jablka, ne přímo na alobal. Už jsem to pekla podle jednoho podobného receptu, co se zobrazují. Možná to chce kuknout a porovnat recepty;-):-) Je to dobrota!

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    yamaho, já bych ten třetí vanilkový cukr dala do těsta (přesně jak píšeš):-) a co se týče slazení pudinku, tak bych řekla, že záleží na tvojí chuti. Uvařit ho můžeš klidně bez cukru, a když se ti po smíchání se zakysanou smetanou bude zdát kyselý, tak přisladíš. Tak bych to udělala já. Můžeš i celé polít čokoládou, nebo posypat grankem. Oboje je sladké dost, takže záleží hlavně na tvé chuti a na tom, na co jste zvyklí:-) Myslím, že ničím, co ti píšu, bys to neměla zkazit. Ale nejsem autorka. Tak ať se podaří:-K

    Odpovědět

  • yamaha5252 yamaha5252(neregistrovaný)

    jsou tam tři vanilk.cukry,jak je to tedy a v postupu jsou uvedeny jen dva,prosím poraďte kam s tím jedním vanilk.cukrem,to se dá do těsta:-?No a do pudinku se cukr vůbec nedává:-?

    Odpovědět

  • Vendula Vendula(neregistrovaná)

    Je to moc dobrý moučník:yes: jen bych ta strouhaná jablka nedávala na alobal ale na pečící papír / mají úplně jinou barvu na alobalu i chuť /a toho mléka asi trošku víc než jen 500 ml;-)

    Odpovědět

  • pipicek pipicek(autorka receptu)

    milá knihomuro,tak po mém dalším přezkoumání jsem nezjistila nic nového:-/Je to tam tak jak jsem uvedla já 0.5l mléka:-OJá jsem neměla problém to umíchat,když to hooodně zhoustlo tak jsem to odstavila a dál to znáš.A ani jsme se nepotento-dobrý to bylo:-D:-p

    Odpovědět

  • knihomůra knihomůra(neregistrovaná)

    No,já to nevydržela a přidala mléko. Ale to zas nedrželo na koláči. :-(( Moje drahá polovička si celý kousek ozdobila šlehačkou a já navrch ještě \"cákla\" /kromě strouhané čokolády/kapku vaječňáku. A jíst se tedy opravdu dalo ;-).
    Stejně bych autorku prosila, pokud se tu ještě objeví, jestli by nezkusila ještě jednou přezkoumat recept. Případně písnout, ...\"kde soudruzi z NDR udělali chybu\" . :-D Dík.

    Odpovědět

  • pipicek pipicek(autorka receptu)

    ženský koukala jsem na recept ještě jednou a fakt je tam jen 0.5l mléka.:-O:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Já bych řekla, že ty 3 pudinky mají být na 1 l mléka. 1/2 l je fakt málo :-O

    Odpovědět

  • knihomůra knihomůra(neregistrovaná)

    V sobotu jsem se snažila,počítala jsem s \\\"hustotou\\\" , ale uvařit se nedalo. OPRAVDU. Ja to tak husté, že UVAŘIT jen v půl litru NEJDE. Rozmíchat ano, ale okamžitě na plotně houstne tak, že se musí sundat, aby se nespálilo.

    Odpovědět

  • pipicek pipicek(autorka receptu)

    opravdu je to hustý,ale když do toho vmícháte zakysanku tak je konzistence akorát;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jablečník jablečník recept dobrý moučník dobré moučníky velmi dobrý jablkový koláč obrácený jablečný koláč se zakysanou smetanou velmi dobrý jablkový koláč s pudinkem obraceny jablkovy kolac se zakysanou smetanou obrácený jablečník jablečné řezy s pudinkem obrácená buchta s jablky a pudinkem jablečník - recept dobré recepty obrácená buchta s jablky recepty z jablek jablečník recept na jablečník dobry jablecny kolac recepty na dobré moučníky jablecnik s pudinkem dobrý moučník recept

Zapomněl/a jsem heslo