Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nebezpečně dobrý jablečník

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

6. 3. 2010 17:41

Suroviny

Porce: 20 ks

Nutriční hodnoty

Energie10 787 kJ / 2 578 kcal
Bílkoviny75,20 g
Tuky42,70 g
Vláknina26,70 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 753 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy459,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

tejaja

17. 10. 2015 21:49

Dnes som koláč piekla, dostala som ho mailom. :-D Mala som dosť jabĺk a zdalo sa mi cesta málo, tak som urobila z 5 vajec a múky som dala 300 g. Nepoužila som vodu, ale mlieko. Rovnako sa mi zdalo na 3 pudingy 500 ml mlieka málo, pretože je to dávka na 1 puding, aj keď hustota by nezodpovedala krému. Tak som pridala cca 2-3 dl mlieka, ťažko presnejšie povedať, liala som priamo z krabice. Každopádne výsledok je vynikajúci, pridávam foto. :yes:

Jana

8. 2. 2013 17:19

Těsto i s jablíčkama bez problému, moc dobré, ale ta náplň to je hrůza... je to nechutné i s přidáním zakysané smetany, má to hrozně práškovou pachuť, šla rovnou do koše. Buchtu jsme snědli i bez náplňě :-S ...

LLenule

25. 1. 2013 19:33

Moc dobrý řezík,akorát jsem dala dva pudinky na 0,5l mléka a bylo to i tak dost husté.Zakysané smetany jsem zašlehala dohladka do pudinku a řez posypala nastrouhanou čokoládou.Příště zopakuji,Dávám za 1:yes:

Haňula

6. 9. 2011 19:07

Právě jsem dopekla. Je to výborná buchta. 3 pudingy v 0,5 litru mléka jsem v pohodě rozmíchala, nechala trochu zhoustnout a hned nalila do misky, ve které jsem je pak rozšlehala se zakysankou. Úplně bez problémů. Pokud dáte víc mléka, nebude na buchtě držet. Já osobně bych klidně dala víc jablek a do piškotu bych šoupla tak 0,5 dcl oleje, aby byl vláčnější. Jinak fakt dobrý, nepřeslazený. Zkuste.:-))barnovahana@seznam.cz

Lenika

2. 7. 2011 18:00

Chutnal. A to je hlavní. :-))

jahoda

13. 8. 2010 15:10

Také nejsem autorka, ale chápu také jeden do těsta a dva do jablek. Jen bych jednak použila pečící papír a ty cukry se ¨skořicí bych nasypala až na jablka, ne přímo na alobal. Už jsem to pekla podle jednoho podobného receptu, co se zobrazují. Možná to chce kuknout a porovnat recepty;-):-) Je to dobrota!

suzanna

13. 8. 2010 15:07

yamaho, já bych ten třetí vanilkový cukr dala do těsta (přesně jak píšeš):-) a co se týče slazení pudinku, tak bych řekla, že záleží na tvojí chuti. Uvařit ho můžeš klidně bez cukru, a když se ti po smíchání se zakysanou smetanou bude zdát kyselý, tak přisladíš. Tak bych to udělala já. Můžeš i celé polít čokoládou, nebo posypat grankem. Oboje je sladké dost, takže záleží hlavně na tvé chuti a na tom, na co jste zvyklí:-) Myslím, že ničím, co ti píšu, bys to neměla zkazit. Ale nejsem autorka. Tak ať se podaří:-K

yamaha5252

13. 8. 2010 14:45

jsou tam tři vanilk.cukry,jak je to tedy a v postupu jsou uvedeny jen dva,prosím poraďte kam s tím jedním vanilk.cukrem,to se dá do těsta:-?No a do pudinku se cukr vůbec nedává:-?

Vendula

17. 3. 2010 10:36

Je to moc dobrý moučník:yes: jen bych ta strouhaná jablka nedávala na alobal ale na pečící papír / mají úplně jinou barvu na alobalu i chuť /a toho mléka asi trošku víc než jen 500 ml;-)

pipicek

17. 3. 2010 10:33

milá knihomuro,tak po mém dalším přezkoumání jsem nezjistila nic nového:-/Je to tam tak jak jsem uvedla já 0.5l mléka:-OJá jsem neměla problém to umíchat,když to hooodně zhoustlo tak jsem to odstavila a dál to znáš.A ani jsme se nepotento-dobrý to bylo:-D:-p

knihomůra

17. 3. 2010 00:28

No,já to nevydržela a přidala mléko. Ale to zas nedrželo na koláči. :-(( Moje drahá polovička si celý kousek ozdobila šlehačkou a já navrch ještě \"cákla\" /kromě strouhané čokolády/kapku vaječňáku. A jíst se tedy opravdu dalo ;-).
Stejně bych autorku prosila, pokud se tu ještě objeví, jestli by nezkusila ještě jednou přezkoumat recept. Případně písnout, ...\"kde soudruzi z NDR udělali chybu\" . :-D Dík.

pipicek

15. 3. 2010 14:11

ženský koukala jsem na recept ještě jednou a fakt je tam jen 0.5l mléka.:-O:-)

zizala

15. 3. 2010 12:41

Já bych řekla, že ty 3 pudinky mají být na 1 l mléka. 1/2 l je fakt málo :-O

knihomůra

15. 3. 2010 12:17

V sobotu jsem se snažila,počítala jsem s \\\"hustotou\\\" , ale uvařit se nedalo. OPRAVDU. Ja to tak husté, že UVAŘIT jen v půl litru NEJDE. Rozmíchat ano, ale okamžitě na plotně houstne tak, že se musí sundat, aby se nespálilo.

pipicek

9. 3. 2010 10:27

opravdu je to hustý,ale když do toho vmícháte zakysanku tak je konzistence akorát;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jablečník jablečník recept dobrý moučník dobré moučníky velmi dobrý jablkový koláč obrácený jablečný koláč se zakysanou smetanou velmi dobrý jablkový koláč s pudinkem obraceny jablkovy kolac se zakysanou smetanou obrácený jablečník jablečné řezy s pudinkem obrácená buchta s jablky a pudinkem jablečník - recept dobré recepty obrácená buchta s jablky recept na jablečník recepty z jablek jablečník dobry jablecny kolac recepty na dobré moučníky jablecnik s pudinkem dobrý moučník recept

Suroviny: vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, voda, mouka polohrubá, prášek do pečiva, jablko, cukr vanilkový, skořice mletá, pudink vanilkový, mléko, smetana zakysaná

TopRecepty.cz

Nebezpečně dobrý jablečník

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpx6