Domácí škvařené sádlo
Nic zdravého v tom nehledejte, ale je to chuťovka. Používáme hřbetní sádlo, které je kvalitnější a hlavně chutnější. Díky přidané soli se sádlo krásně roztírá, i když je vychlazené. Výborné na čerstvém chlebě s cibulkou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 75 228 kJ / 17 980 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,00 g |
Tuky | 1 980,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,80 g |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Sádlo děláme na 100-120 °C ani více, ani méně, pokud bude pod 100 °C, bude mdlé a bez chuti, nad 120 °C bude naopak přepálené a rychleji se zkazí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 1. 2023 12:26
Po slití většiny sádla dává náš řezník na škvarky ještě sklenici mléka. Škvarky jsou pak pěkně nahnědlé a křupavější.
2. 1. 2023 09:10
Jedině litina ,zkuste pro příště v litinovém hrnci-kastrolu a uvidíte že je to jiná práce..na nejnižší plamen na středním hořáku ,na elektrice stupeň 2 ... solím vždy až hotový škvarky ,ale ještě horký
24. 11. 2022 22:06
Dnes jsem škvařila a přidala i foto..
30. 5. 2022 18:33
Koupili jsme půlku prasete.Zbylo 4,80 kg sádla. Pokrájené na stejné kostky jsem polovic dělal v pátek a dopadlo to dobře. Ale v pondělí jsem dělal druhou půlku a totálně to spálil.Je to hnus. Nejhorší bylo, že jsem zamíchal ty páteční škvarky s těmi pátečními
17. 11. 2015 21:37
Nevěděla jsem ,že mám solit.ale udělám to! My totiž škvarečky rádi! Teda manžel je ještě horké podrobuje právu útrpnému.
Mám na teplotu vychytávečku dělám je v klasické obyčejné fritéze! Nasypu sádlo a postupně zvyšuju teplotu.Ze začátku pár krát promíchnu, aby se nějaká potvora nepřichytla ke dnu.
Mám na teplotu vychytávečku dělám je v klasické obyčejné fritéze! Nasypu sádlo a postupně zvyšuju teplotu.Ze začátku pár krát promíchnu, aby se nějaká potvora nepřichytla ke dnu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
konvickova uvařil před 1 minutou
Šlehačková vánočka
hanastan uvařila před 4 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 9 minutami
Domácí skořicové vafle
Eliška_ uvařil před 25 minutami
Rychlý výborný hráškový krém
jiri petrasek uvařila před 37 minutami
Vepřové nebo hovězí maso v kapustě
SKMZinka uvařila před 58 minutami
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 1 hodinou
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 2 hodinami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domaci sadlo jak vyškvařit vepřové sádlo jak vyškvařit domácí sádlo škvařené sádlo v troubě jak vyskvarit husi sadlo skvařené sádlo skvarene sadlo recept jak vyškvařit sádlo v troubě husí sadlo skvareni škvařené vepřové sádlo domaci sadlo recept sádlo škvařené v troubě škvaření husího sádla recept na škvařené sádlo recept na škvařené sádlo škvařené sádlo v pomalém hrnci škvaření vepřového sádla škvaření domácího sádla skvarene husi sadlo škvaření sádla
Suroviny: sádlo vepřové, sůl
Domácí škvařené sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NynN
5 názorů