Sádlo a škvarky v pomalém hrnci

Suroviny

1,5 kg sádla (syrového vepřového)
50 ml vody
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Syrové sádlo nakrájíme na kostičky cca 3 cm, dáme do pomalého hrnce, zalijeme trochou vody, mírně osolíme a zapneme na II.stupeň.

  2. Toto množství sádla jsem "pomalila" 6 hodin, v druhém poločase můžeme 2x - 3x promíchat (já jsem to nedělala, protože jsem hrnec zapnula přes noc, ale škvarky se trochu spekly k sobě. Nicméně šly od sebe velice dobře oddělit vařečkou).

  3. Poté sádlo dosolíme, slijeme přes cedník a škvarky necháme trochu vykapat.

Komentáře k receptu Sádlo a škvarky v pomalém hrnci

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tak to je mi opravdu líto,ale chápu to:-*já fáákt nemám problém,ale asi máme každý jinou představun škoda.ale i to se někdy stanne,hlavně.že jste vyzkoušela no holt se nepovedlo,ale to tak někdy je!!!Každý máme představy a ony nejsou to coo bychom očekávaly,ale zase nic se neděje,vyzkoušela jsi a už víš,že to dělat nebudeš,tak to je!!;-):-K

    Odpovědět

  • Hatty Hopkins Hatty Hopkins

    Simona Skolakova: ani nevíte jak jsem se těšila ze nebudu muset u toho stat a ted bohuzel musim :-):-):-) vubec nevadi ted vim ze uz ho delat v pomalaci nebudu.Kdyz se vám vede to je super hlavni je ze jsem zkusila :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Hatty Hopkins: tak to je mi líto,já jsem spokojená no pravda dávám na ten druhá stupeň,ale nemohu říciže bych byla zklamaná,občas juknu to ano,pak sliju sádlo a nechámm stále praxcovat,ale to by jste dělal i v kastrolu,ale tady je výhoda,že se nic nespálí;-)Za mne už jinak sádlo nedělám mne to vyhovuje,jen to chce vychytat;-)<3:yes:

    Odpovědět

  • Hatty Hopkins Hatty Hopkins

    Dobrý den právě teď dělám skvarky a uz se dela skoro 8 hodin v pomalaci na vysoké teplotě a porad nic tak me nezbylo ho dat do kastrolu a dodělat ho v nim.Takze za me ho budu delat v kastrolu ale snaha byla :-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    sonajara: no ráda odpovím,ale ve frajerovi jak já říkám Ph jsem dala na 2,stupeň a dala jsem nakrájené sádlo,malinko vody snad lžíci a pak nechala makat hrnec- frajera,musím říci,že jsem byla spokojená žádné hlídání,nic se nepřipalovalo,za mne spokojenost;-):yes:takže vlastně vše podle Danči a vyšlo to,super receptík na který nedám dopustit,neboj se toho a jdi do toho;-):yes:

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    sonajara: Pomalý hrnec má dva teplotní stupně - Low - pokrm se "pomalí" při teplotě přibližně 90 st. C (= I. stupeň) a - High - pokrm se "pomalí" při teplotě cca 120 st. C. (= II. stupeň) No při teplotě 90 st. C by se sádlo asi těžko vyškvařilo, takže se musí použít stupeň High, a jak píše autorka receptu, trvá to šest hodin. Autorka v receptu II. stupeň (High) zmiňuje.:-8

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    sonajara: odpoviem, aj keď som nebola oslovená. Recept hore je predsa o škvarení sádla v pomalom hrnci...

    Odpovědět

  • sonajara sonajara

    Simona Skolakova: Dobrý večer měla bych dotaz na kolik stupňů škvaříte sádlo v pomalém hrnci a na kolik stupňů. Chtěla bych taky vyzkoušet :-). Děkuji ????

    Odpovědět

  • sonajara sonajara

    Simona Skolakova:

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    milda44: :-*věřte, ze to jde!;-)

    Odpovědět

  • milda44 milda44

    Škvarky v pomalém hrnci nejdou-škvařit se má při teplotě 120°až 140°C chuťově vynikající. Pod 100°je to mdlé no není to ono.

    Odpovědět

  • Milo1 Milo1

    Zdravím všechny a přeji pěkný předvelikonoční den. Včera k večeru mi přivezli PH, hned jsem ho vymyl, "vypálil", znovu umyl a první, co jsem udělal, založil jsem na hovězí vývar. Neznalý správného postupu, jsem dal krásné žebro, morkovou kost, osolil a dal "táhnout". Jistě si umíte představit moji další činnost. To víte, že jsem odbíhal od Tv kontrolovat, co se to vlastně v tom hrnci děje. Když jsem zjistil, že se neděje nic moc, tak jsem se zklidnil, že to opravdu z hrnce neuteče. Jaké bylo moje překvapení, když jsem ráno vstal a šel zkontrolovat vývar. Po ochutnání jsem se nacházel v nebi. Po dalším studiu na internetu jsem zjistil, že veškeré ingredience se do hrnce vkládají hned na začátku vaření. Vyndal jsem morkovou kost i žebro, do hrnce jsem dodal zeleninu, okrájené a nakrájené masíčko a dal znovu dodělat. Jsem z pomalého hrnce úplně nadšený. A zkusím také vyškvařit to sádlo. Věřím, že využiji vašich zkušeností, a že se to povede stejně, jako můj vývar. :yes: :-))

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Po delším váhání a čtení recenzí a zkušeností jsem si hrnec koupila a jako první akci v něm uškvařila sádlo. Výsledek mě velice mile překvapil. Sádlo chuťově naprosto luxusní, škvarky jsem trochu doškvařila na pánvičce, ale jen se rozsýpaly.No každopádně bezva nápad, výsledek skvost. Děkuji za inspiraci:-)

    Odpovědět

  • Ajajda Ajajda

    Zdravím,já zkoušela včera a nevím kde se stala chyba,ale po 9 hodinách škvarky byly pořád docela bledé a bez kůrčičky... Slila jsem sádlo a škvarky dodělala na plotně za pár minut,pustily ještě celkem dost sádla.Zapnuto bylo na high,množství 1,5kg a vodu jsem nedávala. Mám Crock Pot Sauté 4,7 litru. Nevíte někdo kde by mohl být problém? Tato metoda se mi líbí,protože není sádlo cítit po celém bytě :-)

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    Simona Skolakova: děkuji :-K Já už sádlo také jinak neškvařím.
    V DP jsem to udělala jednou a zničila jsem si ji :-(

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: rozpouštění sádla hrnec na škvaření sádla škvaření sádla s mlékem škvarky z pomalého hrnce škvaření sadla sadlo z pomaleho hrnce škvaření syrového sádla hrnec na sadlo jak škvařit sádlo rozpouštění sádla v troubě recept na škvaření sádla pomalý hrnec zkušenosti vepřové sádlo v pomalém hrnci škvaření sádla recept rozpouštění vepřového sádla sádlo v ph skvareni sadla v ph mleko do sadla rozpousteni syroveho sadla jak švařit sadlo