Sádlo a škvarky v pomalém hrnci

Danca Kuchařka: Danca

Pomalý hrnec 39 názorů

Suroviny

1,5 kg sádla (syrového vepřového)
50 ml vody
sůl
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Syrové sádlo nakrájíme na kostičky cca 3 cm, dáme do pomalého hrnce, zalijeme trochou vody, mírně osolíme a zapneme na II.stupeň.

  2. Toto množství sádla jsem "pomalila" 6 hodin, v druhém poločase můžeme 2x - 3x promíchat (já jsem to nedělala, protože jsem hrnec zapnula přes noc, ale škvarky se trochu spekly k sobě. Nicméně šly od sebe velice dobře oddělit vařečkou).

  3. Poté sádlo dosolíme, slijeme přes cedník a škvarky necháme trochu vykapat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 286 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sádlo a škvarky v pomalém hrnci

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    sonajara: no ráda odpovím,ale ve frajerovi jak já říkám Ph jsem dala na 2,stupeň a dala jsem nakrájené sádlo,malinko vody snad lžíci a pak nechala makat hrnec- frajera,musím říci,že jsem byla spokojená žádné hlídání,nic se nepřipalovalo,za mne spokojenost;-):yes:takže vlastně vše podle Danči a vyšlo to,super receptík na který nedám dopustit,neboj se toho a jdi do toho;-):yes:

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    sonajara: Pomalý hrnec má dva teplotní stupně - Low - pokrm se "pomalí" při teplotě přibližně 90 st. C (= I. stupeň) a - High - pokrm se "pomalí" při teplotě cca 120 st. C. (= II. stupeň) No při teplotě 90 st. C by se sádlo asi těžko vyškvařilo, takže se musí použít stupeň High, a jak píše autorka receptu, trvá to šest hodin. Autorka v receptu II. stupeň (High) zmiňuje.:-8

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    sonajara: odpoviem, aj keď som nebola oslovená. Recept hore je predsa o škvarení sádla v pomalom hrnci...

    Odpovědět

  • sonajara sonajara

    Simona Skolakova: Dobrý večer měla bych dotaz na kolik stupňů škvaříte sádlo v pomalém hrnci a na kolik stupňů. Chtěla bych taky vyzkoušet :-). Děkuji ????

    Odpovědět

  • sonajara sonajara

    Simona Skolakova:

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    milda44: :-*věřte, ze to jde!;-)

    Odpovědět

  • milda44 milda44

    Škvarky v pomalém hrnci nejdou-škvařit se má při teplotě 120°až 140°C chuťově vynikající. Pod 100°je to mdlé no není to ono.

    Odpovědět

  • Milo1 Milo1

    Zdravím všechny a přeji pěkný předvelikonoční den. Včera k večeru mi přivezli PH, hned jsem ho vymyl, "vypálil", znovu umyl a první, co jsem udělal, založil jsem na hovězí vývar. Neznalý správného postupu, jsem dal krásné žebro, morkovou kost, osolil a dal "táhnout". Jistě si umíte představit moji další činnost. To víte, že jsem odbíhal od Tv kontrolovat, co se to vlastně v tom hrnci děje. Když jsem zjistil, že se neděje nic moc, tak jsem se zklidnil, že to opravdu z hrnce neuteče. Jaké bylo moje překvapení, když jsem ráno vstal a šel zkontrolovat vývar. Po ochutnání jsem se nacházel v nebi. Po dalším studiu na internetu jsem zjistil, že veškeré ingredience se do hrnce vkládají hned na začátku vaření. Vyndal jsem morkovou kost i žebro, do hrnce jsem dodal zeleninu, okrájené a nakrájené masíčko a dal znovu dodělat. Jsem z pomalého hrnce úplně nadšený. A zkusím také vyškvařit to sádlo. Věřím, že využiji vašich zkušeností, a že se to povede stejně, jako můj vývar. :yes: :-))

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Po delším váhání a čtení recenzí a zkušeností jsem si hrnec koupila a jako první akci v něm uškvařila sádlo. Výsledek mě velice mile překvapil. Sádlo chuťově naprosto luxusní, škvarky jsem trochu doškvařila na pánvičce, ale jen se rozsýpaly.No každopádně bezva nápad, výsledek skvost. Děkuji za inspiraci:-)

    Odpovědět

  • Ajajda Ajajda

    Zdravím,já zkoušela včera a nevím kde se stala chyba,ale po 9 hodinách škvarky byly pořád docela bledé a bez kůrčičky... Slila jsem sádlo a škvarky dodělala na plotně za pár minut,pustily ještě celkem dost sádla.Zapnuto bylo na high,množství 1,5kg a vodu jsem nedávala. Mám Crock Pot Sauté 4,7 litru. Nevíte někdo kde by mohl být problém? Tato metoda se mi líbí,protože není sádlo cítit po celém bytě :-)

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    Simona Skolakova: děkuji :-K Já už sádlo také jinak neškvařím.
    V DP jsem to udělala jednou a zničila jsem si ji :-(

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Dančo škvařila jsem vždy sádlo v DP a tentokráte jsem udělala prvně podle Tebe ve frajerovi PH;-)byla jsem velmi spokojená:yes:trvá to déle než v DP,ale je to opravdu lepší;-)Já nedávám sůl;-)Už jinak sádlo škvařit nebudu;-)Takže díky za nápad a bodík Ti přidávám;-)

    Odpovědět

  • neska neska

    Já dávám trochu mléka a zamíchám tam ještě nadrobno nakrájenou menší cibuli.Opravdu výborné,vyzkoušejte.:-)

    Odpovědět

  • Zdena z JM Zdena z JM

    Tak jsem vyzkoušela a je to výborná voňavá dobrota téměř bez práce.:-p Právě jsem posnídala,ne zrovna moc zdravě,čerstvý chleba s čerstvým voňavým sádlem,ale moc jsem si pochutnala.:-DUrčitě budu dělat hodně často.

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Taky dáváme do škvařeného sádla mléko :-p Na 5 kg syrového sádla cca 2 dcl. Škvarky mají krásnou barvu a chuťově je to jedna báseň :-p

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: rozpouštění sádla hrnec na škvaření sádla škvaření sádla s mlékem škvarky z pomalého hrnce škvaření sadla sadlo z pomaleho hrnce škvaření syrového sádla hrnec na sadlo jak škvařit sádlo rozpouštění sádla v troubě recept na škvaření sádla pomalý hrnec zkušenosti vepřové sádlo v pomalém hrnci škvaření sádla recept rozpouštění vepřového sádla sádlo v ph skvareni sadla v ph mleko do sadla rozpousteni syroveho sadla jak švařit sadlo