Krůtí srdce na husím sádle s paprikou 

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 60 minut 6 porcí Pokrmy z vnitřností 8 názorů

Suroviny

1 kg krůtích srdcí
1 velká cibule
1/2 tuby sladké paprikové pasty (80 g)
6 velkých stroužků česneku
2 lžíce husího sádla
1/2 litru vývaru z drůbežích skeletů
pepř
sůl
mletý kmín
hladká mouka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí srdce zbavíme jejich tučné vrchní části obsahující zbytky tepen.

  2. Srdce překrojíme na poloviny a zbavíme propláchnutím krevních sraženin.

  3. V hrnci rozpustíme dvě lžíce husího sádla a opečeme nakrájenou cibuli, a jakmile nám lehce zezlátne, tak přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku a špetku mletého kmínu.

  4. Na tento základ přidáme půlená srdce a orestujeme.

  5. Přidáme půl tuby lahodné paprikové pasty a zalijeme drůbežím vývarem.

  6. Dusíme do změknutí (chvilku to trvá, je to srdce tedy sval).

  7. Dochutíme solí a pepřem. Česnek i cibule se rozvařila a lehce zahustila silnou chutnou omáčku.

  8. K případnému zahuštění použijeme lžíci hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody a provaříme při mírném probublávání a občasného míchání cca 15 minut.

  9. Servírujeme s bramborem nebo rýží.

Poznámka

Drůbeží vnitřnosti do každé rodiny :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí srdce na husím sádle s paprikou 

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Anna Kocikova: aha,tak přece,;-);-) já jsem tušila,že jsi příznivec papiňáku;-):-) a tak jsi mi i teď bezva poradila:-) takže zkusím celé tak,jak jsi to zde popsala, učím se v něm něco sem tam udělat,jsi šikulka:-K;-):-

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Teda Ottíku to je krásná dobrota,mňam:-p+4:-K:yes:Úplně si k tomu dovedu představit i pár kousíčků růžičkové kapustičky;-):-))
    varilamysickakasicku-Ivuš já krůtí srdíčka dělám v papiňáku tak,že je na cibulovém základu a slanině orestuju,podliju 1,5dl horké vody a pod tlakem vařím 10minut,pak přidám ještě 1dl vody a vařím dalších 10minut.Šťávu(omáčku)si můžeš udělat podle své chuti:-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Colombo65:zkusíme,my už teď"mamo" i když jen pár měsíců,občas je to ale prima i docela"ňamo" i když dřívě důvěra také moc nebyla;-):-K

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Papinův hrnec - doma "nemamo", nejsem jeho fanoušek :(

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    zkusím někdy:-K, srdíčka bývají všechna houževnatější,ale asi by se musela dělat krátce pak;-);-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ivo, myslím, že Otta v papiňáku moc nevaří. Tohle krůtí srdíčko nebude potřeba dusit v papiňáku, si myslím.;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Otto, moc pěkné, všechny vnitřnosti máme rádi, jen dotaz, jde to i v papiňáků udělat,aneb je to lepší dělat klasika v hrnci, jak máš uvedeno v postupu?:-K;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: krůtí srdce krůtí srdce recepty využití husího sádla krůtí srdce na paprice kruti srdce recept krůtí srdce na slanině jak udělat drůbeží srdce omáčka z krutích srdci husí srdce a játra recept paprikac z krutiho srdce krůtí srdce v papiňáku varilamysickakasicku recept krůtí srdce využití husího sádla vyuziti krutiho sádla z krutich srdcí krutí srdíčko dušené recepty husí srdíčka omáčka recepty na kruti srdce husí játra s paprikou

Zapomněl/a jsem heslo