Spaghetti alla Carbonara
Každé sousto je dokonalým spojením těstovin s krémovou omáčkou z vajec, sýra Parmigiano-Reggiano, slaniny nebo pancetty a čerstvě mletého pepře.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 12 642 kJ / 3 021 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,82 g |
Tuky | 191,24 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 3,29 g |
Sůl | 8,07 g |
Sacharidy | 208,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Používám parmazán Parmigiano-Reggiano. Je to něco jiného než ty věčné kečupové omáčky, jak jsme zvyklí u nás.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 3. 2023 00:02
Omlouvám se, že reaguji až po mnoha letech, ale v roce 2009 jsem ještě "topky" nesledoval a dnes jsem odkaz na tento recept dostal službou Pinterest.
17. 6. 2018 13:55
11. 1. 2017 21:34
18. 8. 2014 12:23
I bez ní je recept skvělý
24. 1. 2014 01:28
Myslím, že v receptu je opomenuto krátké zpracování těstovin s "omáčkou" v pánvi na ohni
Není pravda, že Italové nedělají Pasta alla Carbonara i se smetanou... V severní Itálii vám to na výslovné přání připraví.
V jižní Itálii dělají na římský způsob, tedy bez smetany a ještě tak před třiceti lety by vás hnali svinským krokem i s tou smetanou
Ale časy se, díky turismu mění... Teď vám např. i na jih od Neapole nabídnou pizzu s hranolkama!!! a svišti se po tom mohou utlouct...
23. 1. 2014 11:28
7. 4. 2013 12:53
20. 10. 2012 11:48
30. 9. 2012 19:25
24. 7. 2011 19:10
13. 8. 2010 10:15
13. 8. 2010 01:04
a bazalka na okrasu a vuni smeju se ceskym kucharu fuj naucte se varit
14. 7. 2010 09:53
8. 2. 2010 22:13
7. 2. 2010 15:53
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 58 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 10 minutami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 33 minutami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 38 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 49 minutami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 1 hodinou
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 1 hodinou
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 2 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 11 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Tématické fráze: pasta carbonara omáčka carbonara špagety alla carbonara carbonara recept špagety carbonara recepty špagety carbonara recept carbonara špagety carbonara špageti carbonara špagety carbonare spagetti carbonara recept carbonara spagety ala carbonara pasta carbonara recept testoviny carbonara carbonara omáčka spagetti carbonara recept těstoviny alla carbonara recept pasta carbonara omáčka carbonara recept
Suroviny: vejce, smetana, pažitka, parmazán, slanina, těstoviny špagety, sůl, pepř mletý
Spaghetti alla Carbonara
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQD
28 názorů