Co všechno můžeme nakládat? Ukážeme spousty tipů a nápadů
Nakládání nám umožní uchovávat nebo také konzervovat oblíbené suroviny na delší dobu. Nakládá se do uzavřené láhve, kterou zalijeme nálevem a poté uchováváme v lednici. Nejčastěji se nakládá zelenina, ovoce, houby a maso. Nejčastěji se pro nakládání používá olej, ocet, sádlo nebo třeba líh.
- Nakládání zeleniny: Naložit můžeme směs zeleniny podle chuti nebo samotnou zeleninu.
- Nakládání hub: V houbové sezóně můžete naložit houby do speciálního sladkokyselého nálevu a vychutnávat si tak oblíbenou pochoutku kdykoliv na ni dostanete chuť.
- Nakládání ovoce: Můžete si naložit své oblíbené ovoce, např. višně do nálevu z alkoholu.
- Nakládání masa: Pro získání intenzivnější chuti a jemnosti se maso nakládá do oleje se směsí koření nebo do předem připravené marinády. Takto naložené maso vydrží v lednici i několik dní.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 48 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přečtěte si Zobrazit více
Sladké bramborové taštičky jako od babičky: Plněné povidly s voňavým perníkem, sypané mákem a polité máslem chutnají božsky
Talián byl v Praze hitem a nezbytností k pivu. Kde se "neuzená uzenina" vlastně vzala?
Družstevníci na přelomu 50. a 60. let řešili mouchy v jídle, čistou vodu i hygienické předpisy