Jak dlouho vydrží naložené maso? Záleží na druhu masa a na teplotě v lednici
Máme nakoupeno větší množství masa a nastává čas ho zpracovat. Kromě zamrazení ho můžeme také naložit do marinády, díky tomu nám pak v lednici vydrží déle. Každý druh masa má ale odlišnou dobu trvanlivosti.
Je známo, že naložení masa v olejové marinádě prodlužuje jeho trvanlivost, proto při nakládání olejem, solí a česnekem rozhodně nešetříme, maso bude díky tomu křehké a chutné. Řádně namarinované kousky vydrží v lednici až týden. Kusy masa, které brzy nespotřebujeme, můžeme také zamrazit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Výdrž masa v lednici
Jak dlouho nám maso vydrží, to závisí na teplotě v lednici, druhu masa a také na tom, jak silnou marinádu připravíme. Jak tedy postupovat?
- Maso je třeba po nákupu co nejdříve očistit, naložit do marinády a poté uskladnit do lednice v uzavřené nádobě.
- Vepřové a hovězí maso má delší trvanlivost, čerstvé vydrží až 5 dnů, namarinované v lednici klidně i týden.
- Čerstvé kuřecí maso je třeba spotřebovat do 2 dní, namarinované kousky nám vydrží v lednici maximálně do 5 dní.
- Pro uchování masa je zásadní teplota v lednici - čím nižší teplota, tím déle maso vydrží a škodlivé mikroby se v něm nemnoží.
- V lednici na maso vybírejte polici hned nad šuplíky se zeleninou, kde teplota bývá nejnižší.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 2 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 3 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 4 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 5 hodinami
Skořicové šneky s krémovou polevou
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí hořčicové řízečky
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Dokřupava smažené rýžové nudle se zeleninou: Domácí „čína“ jen z několika ingrediencí může být na stole za pár minut
Komentáře