Kdo miluje zelí, neodmyslitelně si ho vždy spojí s pečenou kachnou nebo husou. Pečení kachny je časově náročnější, ale důležité je, aby byla křehká a maso šlo lehce od kosti. Jako příloha nesmí chybět tradiční bramborový knedlík.
20 nejlepších receptů z kysaného zelí: Co je pro vás nejlákavější?
Kysané zelí je přírodní zásobárnou vitamínů, a to díky vysokému obsahu látek důležitých pro naše zdraví a imunitu. Kromě vitamínů C a B z něho získáváme přírodní bakterie, které příznivě ovlivňují naši střevní mikroflóru.
A to hlavní - kysané zelí je skvělou pochoutkou. I naše babičky dobře věděly, že fermentování je výtečné k uchování potravin a prospěšné našemu zdraví. Kysané zelí můžete jíst zasyrova, ale výborně se hodí nejen do salátů, ale i do vařených pokrmů, jako je dušené zelí, segedínský guláš či zelňačka.
Recepty ve výběru
- Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
- Segedínský guláš
- Závin se zelím kysaným a masem uzeným
- Placky se zelím, prejtem a jelítkem
- Bramborové halušky se zelím a uzeným bůčkem
- Rohlíčky se zelím
- Bramborové knedlíky plněné mletým masem na červeném zelí
- Bramborák plněný zelím
- Stařenčiny šulánky se zelím
- Coleslaw
- Pomazánka z kysaného zelí
- Houbové zelí
- Koláč s kysaným zelím a klobásou
- Lívanečky z kysaného zelí
- Zeleninová čalamáda
- Smažené bramborové polštářky se zelím
- Škvarkové placičky s kysaným zelím
- Kysané zelí do sklenic
- Country pečený bůček na kysaném zelí
- Zelňačka
1/20
1/20
Komentáře