Šetřit, nebo nešetřit na jídle a surovinách? To je, oč tu běží
V kdekterém receptu se dočteme, že půlkou úspěchu jsou kvalitní suroviny nejlépe v biokvalitě. Ty však bývají drahé, a když v prodejně vidíme i levnější variantu, mnohdy zaváháme. Vyplatí se kupovat dražší věci? A na čem bychom šetřit určitě neměli?
Tipy, jak ušetřit při vaření
Zásada číslo jedna zní Kupujte jen to, co zvládnete spotřebovat. Pokud je kuřecí maso v akci, je to skvělé, ale bude ho chtít naše rodina konzumovat několik dní za sebou? Průzkumy ukazují, že jídlem plýtváme a zbytečně se u nás vyhazuje mnoho prošlého jídla. Přitom jen stačí změnit naše nakupovací návyky.
Velmi také ušetříte, když odbouráte polotovary. Domácí nudle do polévky místo kupovaných, vypěstované bylinky místo těch v sáčku z hypermarketu, bujón ze zbytků místo z kostky... To vše je sice pracnější, ale ve výsledku levnější (a zdravější!).
Světový den povědomí o plýtvání jídlem
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zvýraznit chuť vývaru: Kosti, maso i zeleninu nejdříve předpečeme, výslednou chuť pak dotáhne koření i citron
Peče celá země: Do finále se probojovaly Jana, Lucie a Martina. Tohle jsou jejich tajná přání!
Jak se starat o krájecí prkénko? Pomůže kokosový olej i obyčejná sůl s citronem!