Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak dlouho potit cuketu? Starší cukety obsahují větší množství vody.  Jak si s ní poradit?
Pixabay

Starší přerostlé cukety obsahují větší množství vody a před některým kuchyňským zpracováním je vhodné přebytečnou vodu odstranit. Postup je jednoduchý, stačí nám obyčejná sůl.

Na smažení nebo grilování se starší cukety příliš nehodí, vhodnější jsou mladé. Pokud se ale rozhodneme starší cukety přece jen využít, vždy je necháme před použitím vypotit - tzn. posolíme je z obou stran a necháme je 15 až 30 minut stát.

Když je necháme na cedníku, přebytečná tekutina bude rovnou odtékat. Že proces probíhá, poznáme podle toho, že se na cuketě objevují kapičky vody. Po vypocení je osušíme ubrouskem. Pokud se chceme zbavit alespoň částečně soli, cukety rychle opláchneme vodou a osušíme.

A na co se přerostlé cukety nejvíce hodí, poradí náš další článek.

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky